ups Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 Jakoś wzieło mnie na kończenie tego co rozgrzebane. Także po stug-u ruszyłem z ronsonkiem. Poszło sido ,a na nie wash bardzo ciemny brąz. Teraz schnie , potem walnę jakieś zacieki trochę plamek od paliwa i pewnie pigmentami na koniec zepsuję czego nie spieprzyłem jeszcze do teraz :P Btw. boję się gumowe gąski jakoś tu zakładać, bo mam przeczucie że zawieszenie przy heroicznym procesie zapinania gumiaków połamię. I zastanawiam się czy pracujących ogniwek jakichś nie nabyć:( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 To było na shermanach takie malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Korpusowych, pacyficznych tak Bardzo ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Witam! Nic nie połamiesz! Wszystkie moje Shermany i shermanopodobne są na gumiakach i nic się nie połamało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Robiłem kiedyś ten sam model od Italeri - gąsienice z zestawu są bardzo ciasne - tak na styk. Przednia rolka ci się podniesie i będzie odstawać od podłoża. Można to połowicznie ominąć obciążając model z przodu. Ja bym jednak wziął coś z pojedyńczych ogniw, pozwoli to na dowolne kształtowanie, będzie lepszy efekt koncowy. Te z zestawu na to nie pozwolą. Będą "nasztramowane" na maxa i tyle. Nie jestem pewien ale moga też wypaczyć tylny idler z osi - on jest bardzo delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Podjąłeś słuszną decyzje, bo ten Sherman wygląda bardzo ciekawie. Sporo wycisnąłeś z tej Italerki. Powodzenia przy wykończeniówce Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 A nie myślałeś o gąskach z "Bronka"? Szkody by psuć tego zacnego modelu gumiakami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2011 Gąski z Bronka kupione. Trochę sprawę to w czasie odwlecze ale co tam (zresztą od jutra urlopuje się). Zastanawiam się z pigmentami jak wybrnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Bardzo fajnie się prezentuje Co do barw: Kolory jak w gębę strzelił pasują do polskiej współczesnej pancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Gąski z Bronka kupione. Nie będziesz żałował - model na wysokim poziomie, zasługuje na najlepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Gąski z Bronca kupiłem ale jak zobaczyłem co i jak i ile z tym roboty będzie załamałem się:( Wróciłem do gumowych . Korzystając z innego jeszcze kompletu gąsek , tym razem z AFV poprzyklejałem do gumiaków duckbillsy , walnąłem to wszystko z black chaosa (super ,że tą farbę wynaleźli:)) i później drybrushowałem jakimś metalizerem. W tak zwanym międzyczasie jakieś zacieki na shermanku niudolnie porobiłem i trochę rdzawego washa gdzie-niegdzie trąciłem i zastanawiam się co teraz:P Mam nieodpartą ochotę pobrudzić go jeszcze olejnymi trochę i odpuścić sobie pigmenty , bo boję się że polegnę. Poza tym nawet nie mam koncepcji jakbym miał go pigmentami męczyć, a na swoje 5 minut czeka już następne pudełko z zabytkowym modelikiem Może Koledzy coś pomogą?! Z kapciami wygląda tak: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Co złego było w wózkach od Italeri skoro wymieniłeś je na AFV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Poradzili mi to koledzy znający się troszkę na shermanach .Głównie chodziło o detale. Zawieszenie od italki było jakby "siekierą ciosane" w porównaniu do tego z AFV i nijak nie przystawało do tego co rzeczywiście występowało w czołgach. Oczywiście mogłem wózków nie zamieniać ale stwierdziłem , że poszaleję i że zrobię pojazd bardziej, niż mniej przypominający orginał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Prezentuje się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 A co robią brytyjskie skrzynki na przednim pancerzu? i ale nic tam nie ma o tychże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 A co robią brytyjskie skrzynki na przednim pancerzu? i ale nic tam nie ma o tychże... Odsyłam do pierwszej strony mojego warsztatu i fotki czołgu Cairo. Po prawej stronie na przedniej płycie pancerza obok lampy jest coś co moją "skrzynię" niejako przypomina. W sumie sam nie wiem co to jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Super, super ale lekki piaskowy kurz by się zdał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 ups napisał: W sumie sam nie wiem co to jest Ja też nie wiem, ale wiem, że to nie brytyjskie pojemniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 Dziś popracuje nad tym kurzem. Już mam tremę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Żadnej tremy! Idzie Ci naprawdę dobrze z tym Shermem. Ja po cichu kibicuję i jestem pod coraz większym (pozytywnym) wrażeniem Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 No i znowu mnie trochę poniosło chyba z pigmentami , choć żona mówi że wygląda jakby przez piaskownicę przejechał, a w sumie taki efekt miałem zamiar osiągnąć:P W niektórych miejscach jeszcze schną plamy, z innych miejsc pozbędę się pigmentów. Generalnie pozostały już kosmetyczne poprawki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Nie bałdzo ten kolorek pasuje. Iwo jest wyspą wulkaniczną. Plaża ma np barwę taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Przyjmijmy zatem ,że to sherman z wysp Palau;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 No nieeee tak na skróty iść? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi