tornado Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Zanim będziesz malował elementy drewniane to doradzam najpierw je zaimpregnować bo późiej mogą być widoczne słoje. Co do klejenia blach do drewna nie mam w tym praktyki więc nic nie doradzę w tej tematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 w sumie prawda musze tylko dowiedzieć sie czym to pomalować, może w odpowiednim czasie napiszą czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 witam po przerwie i jak zwykle troszku fotek za dwa numerki koniec drugiego poszycia potem szpachelka, szlif, szpachelka, szlif, podkładzik, szlif itd. itd... aa!! i oczywiście słucham opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Czytam, czytam i podziwiam. A co tam u Bismarcka słychać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 kadłub jest już wyszpachlowany i pomalowany podkładem, a na razie zbieram numery i przeprowadzam sie do nowego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 no Panie - to będzie majstersztyk jak to skończycie dopycham się na jakieś wolne miejsce i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 ja już mam dużą michę popcornu, dużą pepsi, kilka piw i z niecierpliwością czekam na kolejną odsłonę relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 dzięki koledzy za cierpliwość ale ta przeprowadzka troche się ciągnie, kupili my chyba "kota w worku" podłogi do wymiany ściany do wyprostowania:) kable wymienić na miedziane, i jeszcze wiele innych robótek, a tego jest troche (200mkw) także pierwsza relacja będzie chyba dopiero w sierpniu :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Spoko, czekamy, czekamy... bo warto, na replikę "korsarza" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasur11 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Czołem koledzy modelarze. Już dawno miałem ochotę wejść na stronę i coś napisać. Ja też męczę się nad modelem Bismarcka i jeatem już przy 87 zeszycie. jak na razie idzie dosyć dobrze. Chciałbym bardzo podzieńkować Agnieszce za wskazanie strony zagranicznej, to ni bardzo pomaga w budowie okrętu. Duże dzieńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Wooo. No wygląda to całkiem całkiem ciekawie. Rozumiem że to tak odmiennie, tak inaczej robić taki model ale zastanawiam się tylko czy nie sensowniej (nie mówiąc już o tym że taniej i szybciej ) byłoby poskładać Bismarcka od ze starego, dobrego kartonu? Ale są na tym świecie maniacy, fani i fanatycy więc i tak wielkie brawa ode mnie już za samo podjęcie się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 kasur11 - pochwal się jak idzie Tobie budowa (zdjęcia) bo grzechu79 jak widać ma długa przerwę w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasur11 Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Owszem jak zrobie zdjecia pokaze w najblizszych dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich którzy piszą i obserwują moje poczynania ale musicie jeszcze troszke poczekać na fotki, mogę tylko napisać że sumiennie kolekcjonuje kolejne numery (aktualnie 95 czy coś koło tego)a budowa stanęla na 50 ) inne obowiązki i brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 witam i od razu do rzeczy, tyle zrobiłem: a w tym: a na dzień dzisiejszy ma tyle zaległości: do 101 nr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Elegancko, no i pozdrawiam kolegę z miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Smacznie to wygląda czekam na c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Witam grzechu79 szukalem w necie jakichs informacji na temat modelu Bismarck z kolekcji Hachette i natrafilem tu na ciebie. Ja ten model , ta gazete prnumerowalem i dostaje po 4 zeszyty miesiecznie co prawda skladanie zaczolem dopiero 3 tygodnie temu, ze wzgledu na przeprowadzki i wiele innych zajsc nie umialem zaczac budowy wczesniej. Patrzac na twoja praca "chyle czola" u mnie wyglada to znacznie mniej dokladnie bycmoze ze wzgledu na to ze elementy ze sklejki tyle lezaly w kartonach i troche je powichrowalo,wiec mialem trudnosci z ich spasowaniem. No i co ciekawsze jest to moj pierwszy tak duzy model. W szkole podstawowej kleilem z papieru potem mialem wiele lat przerwy i teraz rzucilem sie na Bismarcka. Brak odpowiedniego miejsca do pracy i brak doswiadczenie uwidocznaja sie w efektach mojej pracy. No ale coz postaram sie jakos wyjsc z tej budowy z twarza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 mój "życiorys" modelarski przebiegał podobnie: pierwszy kontakt w szkole podstawowej póżniej długo długo nic a pózniej odrazu rzut na taśme duży i skomplikowany model. z bismarckiem też podobnie, robiłem do któregoś numery potem przeprowadzka i od miesiaca dopiero zacząłem kleić dalesze nr . Pośpiech to jest chyba najgorsze co może być w modelarstwie, a przed nami long long way:) pozdrawiam. ps wrzuć jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 ciekawa relacja i fajny model, czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Jason Stathan jest QL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 jak tu sie wrzuca foty ja jestem dzis przy numerze 70 z tym ze nie gruntowalem masztu bo czekam do soboty aby kupic farbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 witam grzechu79 przy numerze 72 w instrukcji budowy w momencie mocowania elementu 543 mam maly problem. na fotce widac ze barierki wystaja po za element ze sklejki u mnie ta sklejka nie jest skrucona bo miala wystawac troche sie tu pogubilem i nie wiem jak to teraz ma byc czy skrucic ta sklejke tak jak na zdieciu w instrukcji budowy 72 jest pokazane czy zostawic . a jak to wyglada u ciebie.odpisz jesli mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 (edytowane) Mam nadzieje ze nie bedziecie mieli mi za zle ze tak tu namieszalem i porozrzucalem wszystko ale pierwszy raz dodawalem fotki na forum i mam nadzeje ze zostanie mi to wybaczone Podlaczylem sie do grzecha79 (za jego zgoda) i postaram sie tez pokazac pare fotek z tego co mi sie tu udaje sklejic do kupy Edytowane 25 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi