Lucas HS Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Teraz już za późno na takie decyzje. Dzięki też na "frekwencję" jak dotychczas... Nie chce mi się już czekać na przesyłki. Dotrę do końca z tym co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 (edytowane) Heja. Druga warstwa Dark Earth położona. Siadła nawet fajnie, śladowe ilości "groszku" na połączeniu kadłub-skrzydło. Zejdzie pod pędzlem. Teraz czekam na doookładne wyschnięcie, bo musiałem rozcieńczać terpentyną (skończył mi się wamod). Schnie długo. Poza tym muszę się udać na miasto po pattafix, bo bez niego nie skończę. Dobrze się składa, bo przed pomalowanie zieleni, muszę dokleić wiatrochron, który najpierw zostanie umyty w cleanluxie i wypolerowany mini-szlifierką z filcowymi wkładami. OK, foty. Zrobiłem kilka - z flashem, bez, z lampką. Jak zdejmę maskowanie to postaram się do fotki w dziennym, niestety teraz jedynie może mi księżyc poświecić... Pozdro. Do zobaczenia w tym wątku jak nałożę, zieleń. Edytowane 17 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Lucas, normalnie szacun - budujesz Spitka na podstawie instrukcji do Hawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 No co? Kółeczka na skrzydłach ma podobne PS: A ten Hawk za 13 zł to od mojej 6-letniej siostry jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 PS: A ten Hawk za 13 zł to od mojej 6-letniej siostry jest NIE WAZNE ZA ILE ALE OD KOGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Koledzy,to nie Hawk ale Folland Gnat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Dzięki Albert A tym czasem... I Gnat skończony \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Cosik kołka w Gnacie nie pomalowały się za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Wiem, będzie Asia poprawiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Koledzy,to nie Hawk ale Folland Gnat ;) Ależ faux pas... nie przyjrzałem się dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Jeszcze umyję aerograf i spadam do szkoły, a po szkole 2x Zieleń i ściąganie masek Edit (20:00): Mam kamo, ale aparatu brak :/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Lucas HS, no jakby nie patrzeć, kawał GNATa. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Mówisz o Spitfire'rze? Że duży? Potem - jak skończę, to poproszę mamę żeby mi z nim fotę zrobiła Jutro kupię baterie do aparatu (zgubiła się ładowarka), więc fotką zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Nie, z przekorą uzywając gry słów oceniłem Follanda Twojej siostry. (Pozdrowienia dla młodej modelarki ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Spoko, kumam, dziękuję w jej imieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Udało się w dziennym nawet fajne fotki telefonem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Lecę z nowością!!! Ale chyba troszkę za dużo entuzjazmu bo za bardzo go poobijałem, będzie trzeba prysnąć na to mgiełkę koloru... I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Jakieś zbliżenie tych obić - będzie można więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Niestety - mam tylko telefon. Ogólnie jak wygląda? W miarę estetycznie, czy napaćkane?...Aha. dogadałem się z pewnym panem i kokardy, oraz oznaczenia literowe z boku kadłuba będą wycinane w folii na ploterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Mię się podoba. Wygląda jakby prawdziwy samolot poprzecierać papierem ściernym. A jaka była technika wykonania tego efektu/defektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Nie powiem Ci jak, bo nie widzę, czy to jest taki obłoczek srebrnej farby czy takie prawdziwe obicie. Rozmazane te obicia nie mogą być. Ale no poczekam co inni powiedzą, wszak więksi znawcy tutaj są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 :/ nie jestem z siebie zadowolony. Będzie trza na to psiknąć kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 nie jestem z siebie zadowolony Nie przesadzasz trochę z tą samokrytyką ? Modeliszcze robi fajne bardzo wrażenie, obyś teraz dla odmiany nie przeszarżował z poprawkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Nie przesadzasz trochę z tą samokrytyką dokładnie.. chciałbym tak robić jak Ty więc nie wiem na co narzekasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 OK, poprawię delikatnie. Jestem w trakcie czekania aż pan z drukarni wytnie mi na ploterze oznakowania, które mu wysłałem w postaci pliku Corelowskiego. Jak potrzebujecie to mogę udostępnić w formacie JPG, bądź CDR (Corel). Mam kokardy skrzydłowe, kadłubowe, oraz wszystkie litery po bokach kadłuba. Czarne małe i wielkie szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi