ALBERT Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 WITAM. Bacznie przyglądam się postępom ponieważ Fury czeka na swoją kolej i u mnie ( jak tylko uporam się z Hellcatem i Migiem-3 ). Dokupiłem fotel żywiczny (można kupić cały kokpit żywiczny - z braku funduszy muszę sobie darować) i z powodu braku innych dodatków blaszki do Sabre ( jak wcześniej napisaliście to ta sama rodzina samolotów więc część na pewno wykorzystam ). Z własnej inicjatywy będę chciał wykonać wyposażenie za fotelem i oczywiście trochę przewodów. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. Na model poszedł sidolux i wjechały kaleczki. Tu moja uwaga odnośnie markera, pamietajcie aby dobrze pokryć linie podziałowe w przeciwnym razie pod wpływem sola, marker wam wypłynie. Mi udało sie to co wypłyneło przypruszyć mgiełką z aero i jest dobrze ale co sie nie wkurzyłem to moje Tak wyglada na chwile obecną. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 No no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Śliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Przepiękne, sztuka modelarska przez duże S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Witam:) Widziałem to cudeńko na własne oczy i nie tylko ten model zrobił na mnie duże wrażenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 No naprawdę świetnie się to prezentuje. Marker do płyt jak widzę sprawdza się bardzo dobrze...chyba w końcu go zastosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Sprawdza sie, sprawdza. Aktualizacja prac. Przykleiłem końcówki skrzydeł. Zwashowałem wnęki podwozia i hamulcy. Dalej zabrałem sie za radosna twórczość goleni podwozia. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Kurde niestety muszę powiedzieć że HobbyBoss daje ciała ze szczegółami. Najpierw w moim Apache'u walnęli się z wirnikiem, z godłem jednostki a teraz jeszcze zamiast FJ4B, FJ48. Sczygieł ale jak się zauważy, razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Spokojnie Moses widziałem to wystarczą trzy kropki z retuszerskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Hehe ale niesmak zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Fajne kolorki. Może jakieś zdjęcie z profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Z każdej strony wygląda pięknie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Fajne kolorki. Może jakieś zdjęcie z profilu? Dla nielicznej choc wiernej publicznosci zawsze Niestety nie moge sobie poradzić z jednym problemem. Za dużo miejsca po wklejeniu kabiny i wlotu nie miałem, w całe wolne zaaplikowałem ciężarki wędkarskie, a model jak miał tendencje do siadania na dupie tak ma dalej. Chyba bedzie pierwszy który będzie przymocowany goleniami do podstawki na stałe:evil: Chyba ze macie jakis pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Zawsze możesz wysunąć hak do lądowania. Ale żeś musiał się nap...... z kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Właśnie, hak by się przydal. Mistrzostwo jak dla mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Ale żeś musiał się nap...... z kalkami tylko z tą na stateczniku pionowym, cały czas trzeba było ja pilotować jak siada, nawet po zaaplikowaniu sola i pod koniec rozciągnąc bo statecznik ma nieprzyjemne wypukłości Podłubałem dalej i oto sa klapy hamulcy Aerodynamicznych wraz z siłownikami. Golenie podwozia. Całość dostanie werniks matowy po przyklejeniu. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 a teraz jeszcze zamiast FJ4B, FJ48. Sczygieł ale jak się zauważy, razi. Większym błędem jest napis na trójkącie ostrzegawczym przy wlocie powietrza "DANGER JET IN TAKE". Oczywiście powinno być "DANGER JET INTAKE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Hehe cały Hobby Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 oooooooo fu......k tego nie zauważyłem, może znajde jakas prawidłowy napis barwy czerwonej i nałożę jedno na drugie. Widze Piotrze że u Siebie tego nie poprawiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Widze Piotrze że u Siebie tego nie poprawiałeś Jakoś z tym żyję, ale było ciężko na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Da się żyć. Dzisiaj postanowiłem powalczyć z opadającym ogonem. Wpadłem na pomysł wklejenia ciężarków za zegarami i sam na własne życzenie zrobiłem sobie kuku Przy próbie zerwania górnej części kokpitu - pierwsze ustąpiły połówki sklejonego kadłuba i rozeszły sie ok 1cm przed wiatrochronem Wku...... co nie miara wziąłem się z duszą na ramieniu za naprawe. Na początku podkleiłem obie połówki i poszpachlowałem. Podocierałem papierem grubszym i polerka 2000 z woda, aby stary lakier sie nie "schodkował" I w końcu miłe zakończenie i bezbolesny efekt. Wczoraj wieczorem przykleiłem także golenie i hamulce aerodynamiczne. No i model w końcu nie siada na kuper, ciężarki za kokpitem pomogły, co prawda kosztem stresu, no ale cóż - takie życie. Jam jest zadowolony Pozdrawiam z "dramatycznego" zakątka kuchni Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Model nabiera kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Sorki Panowie jeszcze jedno zdjecie, ale z racji tego iż edycja postów jest wspaniałomyślnie blokowana po pewnym czasie wstawiam je dalej. Hamulce Aero Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Witam, prace postepują, pokleiłem, poszpachlowałem, pomalowałem i pobrudziłem drobnicę Nastepnie całośc zgrabnie połaczyłem i wygląda hmm... zreszta oceńcie sami Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi