Skocz do zawartości

ShkH Dana , Hobby Boss 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Heh no kurcze jest smok . Czyli przed mną jeszcze 9lat pracy i tez tak będę sklejał

Wydaje mi się że niema co się bawić w takie zastrzeżenia typu nie ta rama.

Poprawić się tego chyba nie da (o ile w ogóle jest to błąd) a jak się będzie w przyszłości patrzeć na ten model będzie coś takiego:

"No świetnie mi ten model wyszedł, jestem gigant, zaiste ma technika jest bajeczna........ tak tylko ta rama"

Błotem się ubabra i ramy widać nie będzie

Pozdro

Napisano

Ja cie .... , to ostatnie zdjęcie, podczas strzału jest genialne. Wygląda jak w jakimś filmie, wszędzie ogień i w ogóle

Napisano

No to dziś w końcu się zabrałem za dokończenie silnika:

Dana016.jpg

Następnie zabrałem się za kabinę, ogołociłem ją ze wszystkiego czego nie powinno być w naszej wersji, potem coś tam dorobię:

Dana017.jpg

Dana018.jpg

Jakoś to zaczyna wyglądać:

Dana019.jpg

Dana020.jpg

Napisano

Jakoś to wygląda?To wygląda świetnie a nie jest nawet skończony z malowaniem to będzie jeden z najlepszych modeli na forum.

Napisano

O "main got" ale to "dupne" w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście Tak na poważnie świetna robota. Czekam na malunki.

Pozdrawiam

Michał

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Hi stroju,

This is the first build of this beautiful kit I see on the net.

It looks really good ! Yours turns out great !

Keep it up !

Cheers,

Richard

Napisano

Świetnie wygląda to konstrukcja - czekam na malowanie.

• 3 weeks later...
Napisano

No poszło pw.

A co do modelu Dany, to prawda jest boleśnie prosta, nie chce mi się sklejać modeli na razie, to przez pracę...

• 2 weeks later...
Napisano

Ha, a jednak projekt żyje!

Oczywiście początkową przyczyną przerwy był ten osprzęt w kabinie który dołożyli Polacy. Potem już nie było chęci bo trzeba było tłuc pracowe modele. Ale jakoś jak dostałem kalki to był impuls, a z wnętrzem przejrzałem na oczy, przecież tam nie będzie prawie nic widać, to sięgnąłem do 'podłej sztuczki', radio z humvee, pare kostek polistyrenu, druty z cyny i pięknę wnętrze gotowe szybciej niż przyrządza się zupkę chińską.

101_0146.jpg

Po malowaniu spełnia swoją funkcję czyli majaczących się w ciemnościach kształtów.

101_0152.jpg

Można robić dalej

Napisano

Dziś pomalowałem podkładem podwozie, ponad to ramę podwozia na czarno:

Dana23.jpg

Dana21.jpg

A w wieży zrobiłem taśmociąg wyrzutnika łusek, i wylutowałem schodki do włazu wieży podczepiane do kadłuba:

Dana22.jpg

Napisano

Kolego Stroju, ładnie sklejony model!

Nie wiem jakie zamierzasz wykonać malowanie. Jeżeli ma to być współczesne malowanie WP, to rama nośna powinna mieć jednolity kolor zielony podstawowego kamuflażu. W mojej ocenie najlepszy byłby kolor H86, ale nie czarny. O ile pamiętam, farb biitumicznych nie stosowano również do podwozia we wcześniejszym wzorze malowania.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za wyprowadzenie z błędu, na tym etapie to niewiele zmienia.

Dziś dokończyłem wieżę, w ostatniej chwili zrezygnowałem z zamontowania wukaemu, widziałem że 'od święta' je montują i mogło być ciekawiej, ale jak zacząłem go sklejać i strasznie koślawo wychodziło, trochę się HB nie popisał, więc odpuściłem, będzie na zaś, bo detal nawet dobry ale spasowanie kuleje.

Dana24.jpg

I już można było nakładać kolory, na początek pierwsza z wielu zieleni, bardzo ciemna, żeby nie było żadnych niedomalowań w zakamarkach, tamkowa NATO green z czarną.

Dana25.jpg

Masakrycznie długo się malowało cały pojazd, ledwo mi ręka wytrzymała...

Napisano

Kolejna zieleń, tym razem samo NATO green z dodatkiem bezbarwnej błyszczącej, teraz ma kolor ma ciut ciemniejszy od najciemniejszych Dan jakie widziałem, dobry jako zieleń wyjściowa, teraz złożę to do kupy i będzie można rozjaśniać, i to dość mocno bo te w Afganistanie już dość długo stoją na słoneczku i bardzo wyblakły.

Dana26.jpg

Napisano

Pomalowany silnik powędrował na swoje miejsce i można już było całość złożyć:

Dana27.jpg

Dana28.jpg

Dana29.jpg

Zrobiłem rozjaśnienie gunze H312, już zbliżyłem się do właściwego koloru, ale w świetle dziennym jutro zobaczę co i jak, bo wszystko jest ciemniejsze niż na zdjęciach.

Dana30.jpg