migacz28 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Bardzo fajny model na pewno kiedyś się pokuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artylerzyst Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Piękny model, gratuluje. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Nie no, jakaś rura jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar7707 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 No masz rację, widać to na tym zdjęciu:http://www.isaf.wp.mil.pl/fotogaleria/818/7768.jpg Ale ciekawe co tam za ustrojstwa jeszcze pod spodem są. Bo w HB to jest tam jakieś radio co wygląda jak prastary oscyloskop. Mam taki sam długopis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artylerzyst Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Ślepota mnie chyba bierze. Jak teraz się przyjrzałem to widać to nawet na pierwszym zdjęciu. Będzie robione wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Heh no kurcze jest smok . Czyli przed mną jeszcze 9lat pracy i tez tak będę sklejał Wydaje mi się że niema co się bawić w takie zastrzeżenia typu nie ta rama. Poprawić się tego chyba nie da (o ile w ogóle jest to błąd) a jak się będzie w przyszłości patrzeć na ten model będzie coś takiego: "No świetnie mi ten model wyszedł, jestem gigant, zaiste ma technika jest bajeczna........ tak tylko ta rama" Błotem się ubabra i ramy widać nie będzie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Kilka fotek Danuśki http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=170603&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Ja cie .... , to ostatnie zdjęcie, podczas strzału jest genialne. Wygląda jak w jakimś filmie, wszędzie ogień i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 No to dziś w końcu się zabrałem za dokończenie silnika: Następnie zabrałem się za kabinę, ogołociłem ją ze wszystkiego czego nie powinno być w naszej wersji, potem coś tam dorobię: Jakoś to zaczyna wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Udał się Chińczykom ten model. W masówce czołgów wygląda ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Jakoś to wygląda?To wygląda świetnie a nie jest nawet skończony z malowaniem to będzie jeden z najlepszych modeli na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 O "main got" ale to "dupne" w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście Tak na poważnie świetna robota. Czekam na malunki. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Jak tam prace ? Coś cicho w temacie ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Hi stroju, This is the first build of this beautiful kit I see on the net. It looks really good ! Yours turns out great ! Keep it up ! Cheers, Richard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Świetnie wygląda to konstrukcja - czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 No poszło pw. A co do modelu Dany, to prawda jest boleśnie prosta, nie chce mi się sklejać modeli na razie, to przez pracę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Ja tak mam już 2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Ha, a jednak projekt żyje! Oczywiście początkową przyczyną przerwy był ten osprzęt w kabinie który dołożyli Polacy. Potem już nie było chęci bo trzeba było tłuc pracowe modele. Ale jakoś jak dostałem kalki to był impuls, a z wnętrzem przejrzałem na oczy, przecież tam nie będzie prawie nic widać, to sięgnąłem do 'podłej sztuczki', radio z humvee, pare kostek polistyrenu, druty z cyny i pięknę wnętrze gotowe szybciej niż przyrządza się zupkę chińską. Po malowaniu spełnia swoją funkcję czyli majaczących się w ciemnościach kształtów. Można robić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Dziś pomalowałem podkładem podwozie, ponad to ramę podwozia na czarno: A w wieży zrobiłem taśmociąg wyrzutnika łusek, i wylutowałem schodki do włazu wieży podczepiane do kadłuba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Kolego Stroju, ładnie sklejony model! Nie wiem jakie zamierzasz wykonać malowanie. Jeżeli ma to być współczesne malowanie WP, to rama nośna powinna mieć jednolity kolor zielony podstawowego kamuflażu. W mojej ocenie najlepszy byłby kolor H86, ale nie czarny. O ile pamiętam, farb biitumicznych nie stosowano również do podwozia we wcześniejszym wzorze malowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzięki za wyprowadzenie z błędu, na tym etapie to niewiele zmienia. Dziś dokończyłem wieżę, w ostatniej chwili zrezygnowałem z zamontowania wukaemu, widziałem że 'od święta' je montują i mogło być ciekawiej, ale jak zacząłem go sklejać i strasznie koślawo wychodziło, trochę się HB nie popisał, więc odpuściłem, będzie na zaś, bo detal nawet dobry ale spasowanie kuleje. I już można było nakładać kolory, na początek pierwsza z wielu zieleni, bardzo ciemna, żeby nie było żadnych niedomalowań w zakamarkach, tamkowa NATO green z czarną. Masakrycznie długo się malowało cały pojazd, ledwo mi ręka wytrzymała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Ależ Ty nadajesz tempo... i najważniejsze że z zachowaniem wysokiej jakości No to zaczyna się najciekawszy etap, aktualizuj i tłumacz co i jak malujesz jak najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Kolejna zieleń, tym razem samo NATO green z dodatkiem bezbarwnej błyszczącej, teraz ma kolor ma ciut ciemniejszy od najciemniejszych Dan jakie widziałem, dobry jako zieleń wyjściowa, teraz złożę to do kupy i będzie można rozjaśniać, i to dość mocno bo te w Afganistanie już dość długo stoją na słoneczku i bardzo wyblakły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Pięknie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Pomalowany silnik powędrował na swoje miejsce i można już było całość złożyć: Zrobiłem rozjaśnienie gunze H312, już zbliżyłem się do właściwego koloru, ale w świetle dziennym jutro zobaczę co i jak, bo wszystko jest ciemniejsze niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi