komix Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Wszystko ok,dopatrzyłem się tylko z lewej strony brakuje literki D w napisie vanguard .Przydało by się zdjęcie z jakimś przedmiotem dla porównania skali.Miałem ten model w łapkach,niezłe bydle.Pudełko prawie jak od t34 w skali 1:16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Coś pięknego, przemalowywałeś, czy tak ściemniała ta farba. Jest szansa zobaczyc go na żywo ?? w jakimś konkursie. Robota świetna. Pozdrawiam Przemek. ps. tej literki brakuje z powodu zuzycia eksploatacyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Nooooo teraz kolorek jest ok. Dla mnie w dechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Halo, halo juz odpowiadam: Literka zgubiona z mojej winy, przy pozycjonowaniu urwalem i juz nie moglem dopasowac. Cos sie tam wymysli zeby jakos zamaskowac. Nie przemalowywalem ,tylko 2 warstwy sido i kalki. Pierwsze foty mocno przeklamywaly kolor stad taka roznica, w reczywistosci nie bylo tak drastycznie. Mieszkam w Wielkiej Brytanii wiec zobaczyc bedzie mozna jako ze jestem czlonkiem IPMS. Moses - no to elegancko ze ci teraz pasuje , mowilem ze bedzie git. Bede musial troche powalczyc z tymi Bablami na kalkach no i jeszcze lopaty wirnika przedmna, takze do konca jeszcze droga daleka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 bąble to powietrze które sie ostało przy nakładaniu, cienka igiełka, przekłuć i wyrównać patyczkiem do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Jest piękny teraz, a co będzie dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Jest piękny teraz, a co będzie dalej..... ...a dalej to juz moze byc tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Witam w kolejnym odcinku. Model juz po loszu i podwojnej dawce matu, niestety po zdjeciu maskowania okazalo sie ze nie dokladnie zakleilem jedno z otwartych okien i spora czesc szybki od srodka jest szara. Nic z tym juz sie nie da zrobic, a przynajmniej nie wiem jak, szkoda byloby pogorszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 niestety po zdjeciu maskowania okazalo sie ze nie dokladnie zakleilem jedno z otwartych okien i spora czesc szybki od srodka jest szara. Nic z tym juz sie nie da zrobic, a przynajmniej nie wiem jak, szkoda byloby pogorszyc. Nigdy nie mów nigdy. Miałem ten sam problem nie raz. Patyczek do uszu moczony w cleanluxie zalatwi sprawę od środka bardzo ładnie, a włożysz go przez w/w okno bez problemu. Powodzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 niestety po zdjeciu maskowania okazalo sie ze nie dokladnie zakleilem jedno z otwartych okien i spora czesc szybki od srodka jest szara. Nic z tym juz sie nie da zrobic, a przynajmniej nie wiem jak, szkoda byloby pogorszyc. Nigdy nie mów nigdy. Miałem ten sam problem nie raz. Patyczek do uszu moczony w cleanluxie zalatwi sprawę od środka bardzo ładnie, a włożysz go przez w/w okno bez problemu. Powodzenia, O tym nie pomyslalem, tylko czy cleanlux nie usunie tez warstwy sidoluxu i nie rozmaze reszty farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 usunie jak najbardziej kazdą farbe wiecostroznie z nim, a ten odkurz masz od środta czy na zewnątrz i czy elem. przezroczyste malowałeś tez sidoluxem, jesli szyb nie malowałes to wykałaczka z min nawinietej waty moczona w cleanluxie i na zewnatrz też sobie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Cześć! Maszyna robi duże wrażenie! Z tym cleanluxem to ciekawa rzecz, tego jeszcze nie próbowałem, muszę spróbować. Powodzenia w dalszych pracach, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Aż się prosi o kawałek pokładu lotniskowca pod niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Aż się prosi o kawałek pokładu lotniskowca pod niego Na 99% bedzie, Skunkmodels wlasnie wypuscilo taki gadzet w 1:48, jest na przedsprzedazy w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Jest na stanie osiagalny w luckymodel na początku czerwca, z drugiej strony fajnie to wyglada jak również MD-3 od nich (patrz moja galeria) Warte swojej ceny uważam, Sorry za OT. Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Jest na stanie osiagalny w luckymodel na początku czerwca, z drugiej strony fajnie to wyglada jak również MD-3 od nich (patrz moja galeria)Warte swojej ceny uważam, Sorry za OT. Pozdrawiam Przemek. Uwazam ze trafili w sedno z tymi dodatkami, poklad lotniskowca, traktory, obsluga, naprawde dobra sprawa. Mogliby troche popracowac nad figurasami, ale za sam pomysl maja ogromnego plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 No panie bladek cleanlux zadzialal elegancko, dzieki za porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Fajnie że pomogło, sprawdzane wielokrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2011 Witam ponownie. Ogromnych postepow nie ma, pozostalo domalowac detale na lopatach wirnika ogonowego (chyba tak to sie prawidlowo nazywa). Pracuje tez juz nad podstawka, wiec nastepna odslona to juz bedzie galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Ależ to bydle jest piękne. Mam takiego ale w 1/72. Czeka gdzieś w szafie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 No bestia nie ma co...brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi