Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Maja 2011 Raptem dwa dni minęły... litości, Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 No Mercy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Już 3-ci , 4-ty jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Już 3-ci , 4-ty jutro Właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Tracę wiarę...na razie tylko w projekt ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Lipca 2011 Tracę wiarę...na razie tylko w projekt ;-)Nie dacie człowiekowi odpocząć hihihi Ale to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Widzę, że nie tylko ja mam zastój... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Lipca 2011 Widzę, że nie tylko ja mam zastój...... Jednak tylko ty Ja od dwóch dni na nowo siedzę przy Shinano - póki co drobne poprawki szpachlowania, fragmentaryczne pokrycie surfacerem, co by zobaczyć miejsca do ewentualnej poprawki itp. W sumie to nie ma co pokazywać - będzie coś ciekawszego to zapodam foteczki - myślę, że jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Lipca 2011 Panowie - czy ktoś z was dysponuje jakimiś fotkami lin i siatek hamujących stosowanych na japońskich lotniskowcach? Najbardziej interesują mnie szczegóły mocowania do pokładu zarówno lin jak i mechanizmów podnoszenia siatek. Uproszczenie, zaproponowane przez Tamiy'e zupełnie do mnie nie przemawia i będę chciał to zrobić od podstaw. Będę wdzięczny za każdą pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Marcinie, poszukaj trzech książek: Tamiya News supplement - Random Japanese Warship Details cz. 1 i 2 oraz Mechanism of Japanese Warship #2 Aircraft Carriers. Znajdziesz tam potrzebne Ci informacje, będą to raczej rysunki i szkice, ale powinny być pomocne. Niestety nie mam przy sobie żadnej literatury w tej chwili. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Lipca 2011 Dzięki, Kolego, za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Jednak tylko ty Ja od dwóch dni na nowo siedzę przy Shinano - póki co drobne poprawki szpachlowania, fragmentaryczne pokrycie surfacerem, co by zobaczyć miejsca do ewentualnej poprawki itp. W sumie to nie ma co pokazywać - będzie coś ciekawszego to zapodam foteczki - myślę, że jeszcze w tym tygodniu. Jak Ty dłubiesz to ja też (a co tak sam będę siedział)... Czekamy na jakieś uaktualnione foto. Przypomnij mi proszę, co w końcu wyszło z pokładem ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2011 Przypomnij mi proszę, co w końcu wyszło z pokładem ?... Pokład oskórowałem ze wszystkiego co było na nim odlane tj liny i siatki hamujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 A może jakś focia, co by pokazać bractwu aktualny stan prac stoczniowych? Tylko nie zasłaniaj się tajemnicą wojskową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 czekamy, czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Pokład oskórowałem ze wszystkiego co było na nim odlane tj liny i siatki hamujące Marcin, chodziło mi raczej o to, czy "deskowany" czy "zbrojony"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Lipca 2011 Marcin, chodziło mi raczej o to, czy "deskowany" czy "zbrojony"...... Zbrojony, zbrojony - nie mam innych informacji co do niego A może jakś focia, co by pokazać bractwu aktualny stan prac stoczniowych? Tylko nie zasłaniaj się tajemnicą wojskową A proszę bardzo.... Pokład przed "skórowaniem" i "PO" (i proszę nie mieszać mi w to polityki )... No i kilka foteczek ze stanu obecnego - trwają prace szpachlowo-szlifierskie, doszły dwa pomosty artylerii na sterburckie, kadłub i wnętrze częściowo fuknięte Surfacer'em... Zresztą co to gadać - poniżej fotki... A teraz wracam do Shinano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Oglądając ostatnie zdjęcia kadłuba przyszedł mi do głowy głupi pomysł - aby swojego Musashi zrobić jako Shinano... Na szczęście, to tylko głupi pomysł... kibicuję, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Marcin Rogoza, mam pytanie odnośnie kadłuba (mnie to też pomoże, bo w końcu robimy jedną "rodzinę") - czy pasy zbrojeniowe powinny iść przez całą "wysokość" burty ? Pytam, bo ja mam golusieńką burtę (model z Kure też tak wygląda) i nie wiem co robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Lipca 2011 Marcin Rogoza, mam pytanie odnośnie kadłuba (mnie to też pomoże, bo w końcu robimy jedną "rodzinę") - czy pasy zbrojeniowe powinny iść przez całą "wysokość" burty ? Pytam, bo ja mam golusieńką burtę (model z Kure też tak wygląda) i nie wiem co robić ... Nie mam pojęcia - nie analizuję zgodności z realiami (czyt. z Yamato / Musashi), ale w przypadku mojej Tamki 1/700 to pasy sa na całej wysokości burty. Ale czy w istocie tak było to bladego pojęcia nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Marcin Rogoza, mam pytanie odnośnie kadłuba (mnie to też pomoże, bo w końcu robimy jedną "rodzinę") - czy pasy zbrojeniowe powinny iść przez całą "wysokość" burty ? Pytam, bo ja mam golusieńką burtę (model z Kure też tak wygląda) i nie wiem co robić ... Tak Dawaj na GG dostaniesz conieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 BALROG, dzięki za nieoceniona pomoc Idąc tropem Twoich zdjęć, Marcin będzie musiał poprawić cześć podwodna kadłuba... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 BALROG, dzięki za nieoceniona pomoc Idac tropem Twoich zdjęć, Marcin będzie musiał poprawić cześć podwodna kadłuba...... ma przej yyyyyyyyyyyyyyyy przewalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Lipca 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Lipca 2011 yyyyyyyyy..... chłopaki - o co chodzi - mówcie mi prędko Poza tym myślicie że w 700 to tak łatwo coś przerabiać Toć to moje rozdziewiczanie tej skali.... Ale o co chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Toć to moje rozdziewiczanie tej skali.... Lepiej pokazuj na obrazkach te rozdziewiczanie a tak tylko smaka chłopakom i mnie robisz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi