dioramym Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Powiedz mi kolego jaki wymiar ma jedna kostka brukowa... ? Długość i szerokość... Ogólnie wszystko wygląda bardzo realistycznie, świetna robota... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 bazylms Tak jak napisałeś, akurat byłem w trakcie szlifowania tych części. Jeśli się uda jeszcze dziś wrzucę dodatkowe zdjęcia. dioramym wymiary kostki to 0.7mm długość i 0,3/0,4mm szerokość. A to wczorajsza robota przy koszyku na kanistry. Jest nieco krzywy i tak niech pozostanie. I przykładowo z kanistrami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Za dużo z oryginału modelu nie zostawiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 Coś jednak zostanie z modelu, wymieniam tylko te części które nie udało mi się uratować lub uległy zniszczeniu. Oraz to co trzeba zmienić, a nie dodał producent. Zdjęcia detali które ostatnio doszły. Nowa tablica rejestracyjna wraz z nowym i starym oświetleniem. W końcu dokończyłem prawe drzwi. Nowy detal. Przeprowadziłem także pierwszy casting. Pierwsi finaliści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Czyżby MiniArt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Mnie to wygląda na Master Boxa punkt kontrolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 bazylms to nie MiniArt, GrzesiekW ma rację zestaw figurek pochodzi od Master Box - Checkpoint Link do zestawu: http://www.mojehobby.pl/Master-Box-Chec ... 92930.html W planie miałem zrobić dwa Ople Blitz, ale żeby dodać nieco innego charakteru dioramie, może lepszym rozwiązaniem będzie dodanie Kubelwagena i Kruppa. Kubelwagen: http://www.mojehobby.pl/Tamiya-German-Kubelwagen-Type-82-Africa-Corps-p-1-212628.html Krupp: http://www.mojehobby.pl/Tamiya-Ger.-Krupp-Protze-p-1-212472.html Co powiecie o takim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 dawaj Kubelwagena i żuć jeszcze jakiś motor może http://www.mojehobby.pl/Zvezda-German-motorcicle-Ra12-with-sidecar-and-crew-p-1-1516613.html i daj z prosiakiem ps. Zapomniałbym skomentować jaką wspaniałą modelarską pracę wykonujesz podziw porostu podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Dąłączam się z prośbą o BMW (R12 albo R 75) i Kubelwagena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Dobra propozycja, na motor znajdzie się miejsce. kub rozważę także twój wybór, bo zestaw bardzo ciekawy. Dziś, wiele się działo, sporo części dziś wyczyściłem ze starego Opla, burty paki, zawieszenie, tylna ośka, i felgi. Jutro nastąpi montaż tych podzespołów. Także kabina nabrała nieco odpowiedniego wyglądu, zdjęcia mogą być już w weekend. Przy czyszczeniu zawieszenie nieco się uszkodziło. i zastanawiam się nad zrobieniem od nowa. I w między czasie powstał prototyp, tak wygląda: Przednia część maski, nabrała odpowiedniego kształtu. Oczywiście już zastanawiam się nad malowaniem do Opla, bo w tym tempie składania powinienem już coś ustalić. Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Ja z chęcią zobaczyłbym Opla w okurzonym Panzergrau, coś w stylu przejazd polną drogą z jednej miejscowości do drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Przygotowanie do świąt dało swoje, i nie było mnie przez jakiś czas na forum. Przez ten czas w między czasie coś dłubałem w Oplu. Tak na szybko wrzucę zdjęcia: Burty Opla, pogłębiłem nieco line między deskami, dorabiam także zamknięcia. Wymieniłem także uchwyty do plandeki. Na dachy wylądowało dodatkowe koło zapasowe i trójkącik: Inspirację czerpałem z tego Opla: Jak i równie z podobnego zamknięcia koła zapasowego: Fotki znalezione w necie Burty już zamontowane: Pierwszy ładunek już na pace: Wstępna faza malowania Opla już rozpoczęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seinnt47 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Deski w oplu wyglądają świetnie,tak samo jak ładunek który przewozi.To musi być świetne uczucie wybierać co będzie przewożone w naszym modelu samochodu :P Musze sobie dodać ten temat do ulubionych bo twoja budowa jest niesamowita i będe do niej wracał.I mam pytanie czy cegiełki robiłeś sam,czy kupywałeś? I gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Seinnt47 Pierwsze cegiełki były kupione, i są użyte wyłącznie do budowy murku. A w tym sklepie je kupowałem: Sklep Modelarski Pozostała część to już własna robota Trochę będzie tego towaru na pace Opla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Dalej patrzę i jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Wczoraj testowałem produkt firmy NOCH w moim warsztacie. A są to drobne listki, które teraz wykorzystałem do produkcji kilku gałązek. Słabe co niektóre zdjęcia, niestety aparat nie łyka mi dobrze detali, ma swoje czasem odchyły :/ Oto efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Fajne gałązki. Gdyby je ładnie pomalować, to wyszłyby z nich gałązki wiosennych drzew, kiedy pierwsze zielone pąki wybijają się na świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Z skąd można kupić takie dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Zdaje mi się ,że to jest rozdrobniony meszek ,który można kupic w każdym modelarskim ,w plastikowym pudełeczku za oko. 3,50 złotego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi