Andrzej_LK Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 niech mi miłośnicy polskich barw wybaczą, ale jak Tygrysek nabrałem chwilowo ochoty na skok w bok... to brzydactwo miało jednak sporo kółek. jakkolwiek Dragon pomyslał sprytnie, jak ułatwić życie sklejaczom poprzez łączenie kółek w rzędy, to poskładanie tego w odpowiedni sposób wcale nie jest łatwe. zależało mi na tym, żeby całe zestawy kół dawały się zdjąc do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Zdrajca, zdrajca, po trzykroć zdrajca Jak mówiłeś o tygrysku Herr Panzer Asa to myślałem o tym z Normandii a tu proszę, wczesny kociak. A może to będzie drugi twój projekt, seria kociaków? Jakie malowanko? Leningrad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Jakie malowanko? Leningrad? A jest jakaś inna opcja? Kibicuje ; ) kadłub juz sklejony? bo lekko bok z płyta górna sie nie zgrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 No nie A ja wysyłam i wysyłam wszystko do Staga, a tu taka niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 WIEDZIAŁEM że pierwsze słowo będzie brzmiało "zdrada" :-)) będzie Leningrad, przede wszystkim chcę spróbowac kamuflażu zimowego, poza tym poznać lepiej kotka przed docelowym projektem (przy okazji ten jest dawcą części). docelowo bedzie z Normandii, nic Ci się Rafale nie pomyliło. Staghound też nie stygnie Julek. Kadłub jeszcze nie jest sklejony ze względów technologicznych. PS. jest to z założenia projekt OTB więc proszę mnie nie ścigać za szósty szczegół siódmej przeróbki ósmej wersji (tym bardziej że to initial :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Andrzeju... i Ty, Brutusie??? Żeby go chociaż wysadzić... OTB? Tzn. lufa metalowa w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Marca 2011 Autor Share Napisano 14 Marca 2011 przesadziłem z tym OTB, oczywiście, że lufki w zestawie nie było. tank już prawie gotów, zabrałem się za ludzi, przeważnie robię to na samym końcu, tym razem postanowiłem malować wszystko razem. hitlerowcy pochodzą z zestawów winter assault team i winter tank crew MIGa, do tego trochę inwencji i Preisera. figurki wymagają jeszcze obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 pewnie wiesz ale łączenie na kopułce dowódcy jest do szpachlowania ; ) jak Ci sie chce to mozesz wywiercic tez otwory odpływowe dookoła niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Marca 2011 Autor Share Napisano 14 Marca 2011 dziękuję bo nie wiedziałem, w sprawach Tygrysów jestem laikiem kompletnym dlatego cieszę się, że będziesz tu zaglądał. a gdzie mógłbym te otworki zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Marca 2011 Autor Share Napisano 14 Marca 2011 dziękuję, wieżyczka już oszpachlowana, później będę wiercił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Śmigaj z paskudnikiem. Ja tam czekam na tego "docelowego" bo to dopiero będzie coś ale ... nie uprzedzajmy faktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jeszcze tak dla pewności przypomne o tych grzybkach na oslonach pancernych wydechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 przyznam, że nie planowałem takiego detalowania tego modelu ale nie mówię nie... czy chodzi o te bolce po prawej stronie osłon? a po lewej też były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 były były, jak sie dobrze przyjrzec to na zdjeciu widac ze sa tez po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jeszcze trzeba wyryć obrys klapy silnikowej ,bo jakoś dragon zapomniał o tym szczególe ,to tak mają wszystkie tygrysy z dragona ,miałem nadzieje że to poprawią ale nie poprawili i trzeba ryć Pozdrawiam marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 dziękuję za wszelkie uwagi, wyryłem, wywierciłem, dokleiłem... i nie zamierzam już robić niczego więcej. jak widać jednak nie wytrzymałem i trochę go podrasowałem, jest gotów do malowania. wszystko poskładane na sucho więc trochę krzywo a liny lewitują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 dobrze jest ale wtrace jeszcze swoje trzy grosze pozwolisz ;P wizjery wlazów załogi odlane w calosci wygladaja słabo no ale jakos to przelknac mozna. Jestes pewien co do umiejscowienia nozyc na pancerzu? Jaki nr taktyczny to bedzie? bo jak tak patrze na initiale to nozyce sa tu dragon w instrukcji nie sugeruje takiego polozenia? Zdjecia tego nie pokazuja ale z tyłu na dole w holu trzeba wywiercic dziurki jesli ich tam nie ma. mowie o tym:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 och, widzę, że się nie wymigam zauważyłem ciekawą rzecz - nożyce w instrukcji mają być przyklejone tam, gdzie je przykleiłem (są nawet na nie otworki) natomiast na schematach malowania są tam gdzie powinny być... na szczęście to się dało zrobić i już są przesunięte, otworki jeszcze wywiercę. dziekuję za zainteresowanie i wsparcie. będzie czarna 3 z 502 Pz Abt, nawet znalazłem zdjęcie tego czołgu - wyjątkowo starannie pomalowany był na biało. w takim razie może prysnę z aerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 a tutaj juz nie zdjecia 3 ale pokazuja jak byla polozona biala farba. poza tym jest małe ale, "3" miała te przedłuzone rury od wydechów, jak popatrzysz na modele dragona w 1/35 to zobaczysz o co mi chodzi. tu na tym zdjatku tez zreszta widac. Wybacz ze tak wyciagam co chwile rozne głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Tomek, dziękuję za zdjęcia, bardzo mi pomogły. poprawiłem już chyba wszystko z pomoca blaszki i starych części z innych projektów. chwilowo wyglada to tak: nie jestem do końca zadowolony ale w końcu była to polowa przeróbka jak wyczytałem. powoli mogę mysleć o malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Andrzeju co za tempo Dlaczego wymieniłeś włazy na kadłubie? A może jakiś współcześniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 dobrze dobrze, działaj. Te włazy z przodu wydaja mi sie za bardzo ścięte. oslone wizjera dragon tez odlewa jakos calosc? bo jesli nie to lepiej bylo uzyc zestawowych. Jestes pewny ze te przedluzenia wydechow mialy takie zaslepki na górze? te grzybki na oslonach wydechow moznaby lekko splaszczyc rozgrzanym nozem zeby byly zakonczone jak te prawdziwe, dziurka w holu jeszcze czeka na wiercenie widze ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Hilfe! atakują surfacerem! a potem robią na szaro.... uroczyście oświadczam, że nawierciłem dziurkę w holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Ładny model. Podobają mi sie figurki (pewnie troche drogawe) Dobrze, że wymieniłeś im główki fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi