Robert Ostrowski Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Witam Jednak dzisiaj zaczełem kolejnego Miga,jak w tytule będzie łaciaty z nr b. 2015.Kokpit uzupełniłem "rurkami z tyłu kabiny/jeszcze dostana kolorki/ i na zagłówku wymieniłem element plastikowy/nie wiem jaką ma nazwę / na blaszkę ,reszta "spudła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 No to kupiłeś moją ciekawość Mogę zapytać skąd masz kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Marca 2011 Autor Share Napisano 12 Marca 2011 Nie mam ale to raczej nie problem,zrobię szablon z taśmy Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Robert obserwuję Twoje Migi i mam pytanie. Jaką farbę tzn. firma i numer, używasz do wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Marca 2011 Autor Share Napisano 12 Marca 2011 Do Bisa i UMa użyłem Model Master interior blue/green nr 2135 a do "ef trzynaście" Hobby Color gray nr H306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Do Bisa i UMa użyłem Model Master interior blue/green nr 2135 a do "ef trzynaście" Hobby Color gray nr H306 Robert dziekuję za szybką odpowiedź. czy jest jakiś akrylowy odpowiednik tej emalii Model Mastera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Marca 2011 Autor Share Napisano 13 Marca 2011 Posklejany do kupy/.Antene i OCP zostawię na koniec po malowaniu.Skleja sie go super ,wszystko pasuje jak Lego. I mam pytanie, czy 2015 posiadał baniak kamuflowany czy mógł mieć w kolorze aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Nie mam 100% pewności, ale przez analogię choćby do Su-20/22 wnioskuję, że była taka mozliwość, że dodatkowy zbiornik był w barwie duralu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 Witam,kolejny krok do przodu,kilka zdjęć marnej jakości Surfaser,preszajding i trzy kolory kamo,został jeszcze zielony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Wow! Szykuje się smakowity szybki EDIT: Nie wiem czy masz schemat z Aeroplanu, tam jest zdjęcie na którym widać część zbiornika. Kamuflowany z czerwonym czubkiem mniej więcej do pierwszego szwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 young mam ten schemat ze zdjęciem ale wymyśliłem sobie że zbiornik będzie /pożyczony/ alu .W związku z tym pojawił się mały problem,revel zrobił spawy wypukłe,zgodne z oryginałem ,po sklejeniu połówek baniaka trzeba go po szpachlować bo są szpary,spróbuję zmyć szpachlę debonderem zobaczymy co z tego wyjdzie/kolor aluminium jest bezlitosny / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) Ostatni kolor kamo plus dodatkowe kolorki:stożek wlotowy na czerwono,element płetwy zielony dysza stalowy.Położony pierwszy filtr jak wyschnie położę jeszcze jeden na górę Miga. Edytowane 19 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Zdjęcia trochę ciemne, a szkoda, bo patrząc po tych widać, że jest co oglądać. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Dodałem jedno trochę jaśniejsze.Słaba pogoda na fotografowanie a statyw kolego pożyczył ale obiecuje ,że jak dotrwam do szczęśliwego końca postaram się o dobrą galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 A dlaczego stożek wlotowy na czerwono ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 A dlaczego stożek wlotowy na czerwono ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 No , nie .Przecież to miał być kamuflaż konkursowy.A stożek to najprawdopodobniej pomalowali na WAT , żeby sobie zaganiani pchor . "makówek " nie rozbijali. Więcej jak pewne.Tym bardziej że nigdzie nie widzę zagłuszki na stożek .To jeszcze większa pewność [ najpewniejsza ] http://www.demobbed.org.uk/images.php?s=e&type=745 Ok 150 zdjęć 21 galeria w róznych sytuacjach - Nasze też są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) W/g opisów i zdjęc wyrażnie widac że jest czerwony , może babcia masz rację że w szkole go pomalowali ,był na stanie COS w Oleśnicy i WAT Edytowane 19 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 No to proszę nie psuj samolotu .Jak ma to być 21 w kamuflażu [ w końcu jedynak ] to niech będzie "orginal " Zebyś nie musiał tłumaczyć oglądającym , dlaczego ma czerwony " dziób " - bo własnie wrócił z przechwycenia i rozpędzania i jest rozgrzany. Słynna odpowiedż, słynnego technika Bacy z 26plm, którego do białej gorączki doprowadzały pytania dyletantów " a dlaczego jedne mają przody zielone , a drugie czerwone " [ chodziło oczywiście o samoloty z zagłuszkami i bez ] Nie sądzę zeby taki klient kiedykolwiek zadał więcej podobne pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 .Jak ma to być 21 w kamuflażu [ w końcu jedynak ] Chyba pierwszy na forum ciekaw jestem dlaczego nikt wcześniej go nie zrobił? Teraz jestem w kropce z tym stożkiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Chyba jedna stożek i belki podskrzydłowe w kolorze czerwonym to pozostałość po "Wacie". W tym samym okresie prawa klapa skrzydłowa była bodajże srebrna - podmieniona z innej maszyny. Z drugiej strony zdjęcie z dedykacją dla babci131. Jak widać kapelutek załapał na zdjęcie. Zdjęcie wymarałem w zestawie dekali Intechu "80 lat PSP". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Dzięki Piotr O koncówkach pylonów i klapie wiedziałem ale tej fotografii nie znam. Zostanę tym czasem przy swojej koncepcji :czerwony stożek i końcówki pylonów ,plus klapa alu./zbiornik pożyczny alminiowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 No niech Wam będzie. Ale ten " kapelutek " Piotra S. mnie rozbawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Czy ten trzeci kolor ,to brąz? Czy tylko tak wyglada na tych zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi