Maxek Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 To jest zabrudzenie od silnika powstałe przy złożonym skrzydle i włączonym silniku. Żeby uchronić klapę przed strumieniem gorącego powietrza jest ona zabezpieczona ryflowaną blachą - na zdjęciu ciemniejszy pasek. Mam nadzieję, że pomalowałeś ten fragment klapy na metaliczny kolor. Według mnie wiele temu modelowi ujmuje matowe malowanie. Zobacz na zdjęciach przez Ciebie wklejonych, że przedstawiają Hawkeye ze służby, a świecą się jak lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Przemku Oko Jastrzębia w twoim wykonaniu trzyma poziom do którego nas Wujków przyzwyczaiłeś.Mi również owe przetarcia psuły efekt końcowy Twojej pracy.ale specjalnie nie zabierałem głosu w chwili gdy umieściłęś galerię by poczekać i nauczyć się czegoś odnośnie Hawkeya. ........ wiesz co napiszę... ;) Czekam na TOMCATA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Przemku Oko Jastrzębia w twoim wykonaniu trzyma poziom do którego nas Wujków przyzwyczaiłeś.Mi również owe przetarcia psuły efekt końcowy Twojej pracy.ale specjalnie nie zabierałem głosu w chwili gdy umieściłęś galerię by poczekać i nauczyć się czegoś odnośnie Hawkeya. ........ wiesz co napiszę... ;) Czekam na TOMCATA ! Się tak zastanawiałem kto pierwszy nie wytrzyma i wystrzeli z "okiem jastrzębia". A był taki sympatyczny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 TZN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 To znaczy, że nazw własnych i nazwisk nie tłumaczymy. Nie spotkałem się np. z tekstem, że pan K.Zbiornik skonstruował FW190. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 nazw własnych i nazwisk nie tłumaczymy. Ależ to powszechne, choć dość straszliwe w skutkach... model Hellcata i za każdym razem mowa o kocurach, albo model Spitfire - z miejsca już plujący ogniem...a tymczasem raczej o zołzy , wścieklice i wredne bladzie chodzi... Polecam słowniki Niestety, istnieje tendencja do tłumaczenia nazw. Tymczasem w tym akurat przypadku Hawkeye, jak i Buckeye, to nazwy pochodzące od stanów USA, konkretnie: Iowa -Hawkeye, Ohio- Buckeye... tak nazywa się tamtejszych mieszkańców. Sorry za OT, autorze fajnego Iowańczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Mi brakuje, pracujących silników, krzątającej się obsługi, falującego pokładu Czekam aż Twoje zbiory pokażą się na konkursach A teraz poważnie : plamki z perspektywy zdjęć wyglądają jak 'tryśnięte' a nie - wytarte. Wierzę że jeżeli dojdzie do popełnienia kolejnego E-2 np. ver. 2000, to będzie zacniej ufajdany i powycierany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Ciekawe zdjęcie dziś znalazłem w serwisie US NAVY. Czyli jednak powinien być połysk, albo przynajmniej "wysoki" półmat. Przyda się na przyszłość. O innych aspektach modelu sza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Oni je woskują ? dzięki. Męczę Marcinie Tomcata już drugi miesiąc VF-84 LOW VIZ, malowanie z Nimitza. Masz Marcinie może jakies foty, bo posiłkuję sie tylko zdjęciami późniejszymi tj. AJ na wewnętrznych stronach stateczników. Z tego co widzę dół i góra maja inne odcienie. Podział kolorów jest mniej wiecej na górnej części wlotów. Pytanie czy kolor leci po całosci górnej powierzchni czy maksymalnie za kabine tak jak miało to miejsce w późniejszych malowaniach.(Malowanie ze statecznikami pionowymi szarymi jak i polem przed wiatrochronem.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Oni je woskują ? dzięki. To raczej zwykła kosmetyka, czyli woda i szmata z jakimś środkiem czyszczącym. Miałem nawet gdzieś takie zdjęcie z E-2C gdzie było mycie grzbietu. Męczę Marcinie Tomcata już drugi miesiąc VF-84 LOW VIZ, malowanie z Nimitza. Taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Malowanie bardzo podobne tyle że wg schematu instrukcji jest jednolicie szary i pomiedzy AJ ma "czachę" tak jak VF-84 w HI VIS. Dalej sie zastanawiam czy powinienem robić podwójny kolor czy jednolity w takim układzie?. Schematyka i kalki przktycznie takie same poza wspomnianym AJ na statecznikach pionowych. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 To może taki, z okresu Desert Storm? Daj jakiś skan instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Wyglada to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi