fulcrum_29 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam Model dziś skończony,zestaw przyzwoity, kalki takie sobie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 nooo malowanie robi świetne wrażenie ! widać kilka niedociągnieć (pordzewiałe dysze? coś w kokpicie średnio ładnie wyszło) ale model prezentuje się świetnie w tym okazjonalnym malowanie! i jeszcze te grafiki na stateczniku Oswald byłby z Ciebie dumny! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Jakim lakierem wykończyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Bardzo ciekawe malowanie, czy możesz napisać jak je zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Ładnie Ci to wyszło. Też mam go w poczekalni, ale na razie rozgrzebany black thunder leży, więc nie wiem kiedy ruszę tego.Też miałeś źle odlane oszklenie? pilex- takie jest w zestawie, jest szablon do wycięcia na kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Przepiękne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Malowanie naprawdę robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Poza świeceniem niektórych kalkomanii, pordzewiałymi dyszami silników i oszkleniem, któremu przydałaby się kąpiel sidoluxowa, model prezentuje się naprawdę nieźle. Atrakcyjne malowanie, a także to, że Tornada rzadko pojawiają się forum dodatkowo działają na jego korzyść. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Witam Dysze moja gafa ,będą poprawione Osłona kabiny...zostało trochę pyłu w kabinie po szlifowaniu modelu,przykleiłem osłonę zamaskowaną taśmą,pomalowałem model ,zdjąłem taśmy i szok ,wszystkie paprochy przykleiły się do osłony od środka (na szczęście na modelu nie widać tego tak jak na zdjęciach) Do malowania są szablony,ale są płaskie więc po wycięciu nie za bardzo pasują do bryły samolotu,trzeba trochę gimnastyki żeby wszystko pasowało,ale nikt nie mówił że będzie łatwo Cienkie linie na granicach kolorów malowane ,właściwie rysowane ręcznie cienkopisem ,takim do płyt cd Wszystkie modele kończę sido Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Model moim zdaniem bardzo trudny do malowania, bo szablony są, ale ich wycięcie i dopasowanie trywialne nie jest. Z rzeczy które należy poprawić przy następnym modelu samolotu Tornado to: - dysze, są raczej w ciemnym kolorze (Burnt Iron), brakuje mi natomiast charakterystycznej srebrnej obwódki która jest przed odwracaczami ciągu - światełka nawigacyjne na ogonie i dyszach wlotowych (czerwone i zielone) powinny być pomalowane - kalkomanie w niektórych miejscach są przesunięte, szczególnie to widać po prawej stronie kadłuba pod kabiną - fartuchy, gdzie chowają się skrzydła to raczej Dark Grey, a nie Rdza - flaga Niemiec na ogonie ma dziwny skos, ale to chyba wina kalkomanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Jak dodawać zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 światełka nawigacyjne na ogonie i dyszach wlotowych (czerwone i zielone) powinny być pomalowane na ogonie nie ma ale na wlotach są kalkomanie w niektórych miejscach są przesunięte, szczególnie to widać po prawej stronie kadłuba pod kabiną jeżeli można jaśniej ,bo Ja nie wiem o co chodzi,myślę że są ok fartuchy, gdzie chowają się skrzydła to raczej Dark Grey, a nie Rdza w żadnym wypadku dark grey dysze, są raczej w ciemnym kolorze (Burnt Iron), brakuje mi natomiast charakterystycznej srebrnej obwódki która jest przed odwracaczami ciągu dysze właśnie poprawiam Dziękuje za uwagi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Białe światełka: Przesunięcie kalki Co do fartucha to mam wrażenie, że jego górna część jest bardziej ciemno-szara a dolna brązowawa. Różnie to wygląda na różnych zdjęciach, ale może to być związane z rodzajem oświetlenia. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące maskowania, czym przyklejałeś wycięte papierowe szablony do modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Masz rację z kalką ,sprawdziłem w instrukcji i jest w dobrym miejscu,ale na zdjęciach widać że jednak jest źle co oznacza błąd w instrukcji(nawet kalki trzeba sprawdzać w necie) A ze światełkami chodziło Mi o to ,że na ogonie nie namalowałem ,ale na wlotach są namalowane,tyle że zielony clear słabo widać Szablony wycinałem z taśmy(naklejałem tasmę na szablon ,wycinałem ,odklejałem od szablonu i na model) w sobotę-niedzielę wrzucę fotki poprawionego modelu Widzę że aparat był źle ustawiony ,bo przy powiększeniu widać ziarnistość a model jest gładki ,bo po malowaniu szlifowany ,żeby cienkopis dobrze wyszedł na składaniach kolorów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 I tak jestem pełen podziwu za wycinanie tych szablonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi