Forest Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Facet jest naprawdę niezły, warto zajrzeć http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/dkm/bismarck-350-kk2/kk-index.html I jeszcze to: http://www.modelshipgallery.com/gallery/dio/dkm/pe-700-kk/kk-index.html pozdrawiam, Forest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Ten pierwszy to kozak duży dla ciebie. Pokład mnie powalił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Mnie woda rozwala, jest jak żywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skell Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Znamy, znamy... Pan Kostas Katseas wymiata - już widziałem 3 jego Bismarcki Revella w 1/350... - ten ostatni jest faktycznie modelarskim arcydziełem, jednak historycznie - trochę na bakier. Woda w jego wykonaniu to kosmos - może i mój B kiedyś trafi na spokojną dioramkę.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Taaaaak..... Pan Kostas Katseas Na pewno nie jest amatorem. Widziałem ponad 20 jego galerii i każdy model jest wspaniały. Na Ebay-u jeden ze swoich modeli sprzedał za 100 tyś dolarów. Tak tak, to nie żart. Obserwowałem tą aukcję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Hh, niezły sposób na życie może i mój B kiedyś trafi na spokojną dioramkę.... to w czym problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotter Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Na Ebay-u jeden ze swoich modeli sprzedał za 100 tyś dolarów. Tak tak, to nie żart. Obserwowałem tą aukcję. eee.. to chyba niemożliwe, chociaż... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Cóż, facet jest rewelacyjny, ale z żaglowcami spartaczył Kto zgadnie czemu? http://www.modelshipgallery.com/gallery/misc/sail/sail-1200-kk/kk-index.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Bandery pod wiatr pracują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted March 25, 2011 Super Moderator Share Posted March 25, 2011 Cóż, facet jest rewelacyjny, ale z żaglowcami spartaczył LaughingKto zgadnie czemu? Bandery pod wiatr pracują.Dokładnie tak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 eee.. to chyba niemożliwe, chociaż... Możliwe możliwe... Był też Hood na uk ebay na równie ładnej dioramce wystawiony również za 100 tyś..... z tym że funtów!!! Co prawda nie wiem czy się sprzedał, ale gość ceny ma kosmiczne. Dodam jeszcze że na jego Ebay-owskim profilu jest kilka komentarzy w stylu "...wspaniały okręt. Wart każdego wydanego centa...". A jakiś zamożny pan nabył już 4 modele od naszego bohatera, zatem nic tylko sklejać i sprzedawać na zachód. Kto wie, może to jest jakiś sposób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Uff aż mnie ciary przeszły jak zobaczyłem te okręty i pełen profesjonalizm. Chmury dymu od wystrzału zrobione są perfekcyjnie, ale jakoś nie przemawia do mnie to (każdy ma inne gusta) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 No i Bismarck nie szedł pierwszy w szyku. Pozdrawiam, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 No i Bismarck nie szedł pierwszy w szyku. A to akurat zależy którą scenkę nam autor przedstawił. Pamiętaj że okręty niemieckie natrafiły najpierw na krążownik brytyjski (kurcze, nie pamiętam nazwy... Wstyd) i właśnie w czasie tej krótkiej wymiany ognia na Bismarcku został uszkodzony radar. Dopiero po tym zajściu okręty zamieniły się miejscami w szyku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skell Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 No i Bismarck nie szedł pierwszy w szyku. .. i nigdy nie prowadził wymiany ognia w takim malowaniu... kurcze, nie pamiętam nazwy... Wstyd dwa krążowniki klasy County - Suffolk i Norfolk - ale dioramki zaiste piękne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 ...pan "K" jest niesamowity cały czas podziwiam jego prace http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/ijn/yamato-700-kk2/kk-index.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wallace Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Mnie woda rozwala, jest jak żywa Mam dokładnie takie same odczucia: oczywiście modele to klasa sama w sobie, ale woda... opad szczęki (i to z wielkim hukiem). Drugi link, który podesłałeś... na początku myślałem, że to zdjęcia. Rewelacja ... ciekawe jak osiągnąć taki efekt ? ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Cóż, powiem tak, nie polecam oglądania jego prywatnej galerii, grozi zawałem i innymi przykrymi komplikacjami powodowanymi zazdrością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Cóż, powiem tak, nie polecam oglądania jego prywatnej galerii, grozi zawałem i innymi przykrymi komplikacjami powodowanymi zazdrością Za późno. Już widziałem.... Jakoś mi słabo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wallace Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Za późno. Już widziałem.... Jakoś mi słabo... Ja też popełniłem ten błąd. Cóż, chyba czas się przerzucić np. na budowanie z Lego ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Ostatnio wypatrzyłem, z kartonu ale jest co oglądać http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=14110&postdays=0&postorder=asc&start=50 Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts