artoor_k Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Co się dzieje na tym forum...niedługo ten dział umrze śmiercią naturalną, już wiatr hula i toczą się takie kulki z cierni jak na pustyniach...Jeszcze trochę i nawet popromienne ghule przestaną się pojawiać Dlatego pozwolę sobie zacząć dwa warsztaty, być może pojawi się więcej. Przez wami jeden z nich (drugi na dniach). Będzie to budowa myśliwca X-wing z "Gwiezdnych Wojen". Samej konstrukcji przedstawiał nie będę bo w necie można znaleźć olbrzymią ilość danych na jego temat. Sam model jest stary jak diabli i kształtowo chyba też nie teges , zwłaszcza w okolicy kabiny ale szczerze mówiąc lubię czasem skleić takie zabytki. Detale słabe ale pracuję nad tym. Zestaw jest powszechnie znany. Oto pudełko: Malowanie będzie prawdopodobnie któreś z filmowych ale zastanawiam się nad którymś z poniższych, wszystkie pochodzą ze strony http://www.felixdk.websitetoolbox.com/ Może z tym iksem pofantazjuję a Finemoldsowego zrobię w wersji z filmu? Sam jeszcze nie wiem... Incom T-65B X-Wing VF-84 US Navy. Incom T-65B X-Wing VF-111 US Navy. Incom T-65B X-Wing VF-1 US Navy. Incom T-65B X-Wing 303 Sqn Polish Air Force. Póki co mam sklejone , nieszpachlowane skrzydła , poprawione korpusy działek , wymieniony fotel i linie podziału pociągnięte czarnym pisakiem do płyt. Jako że skrzydła są ruchome postaram się o możliwość demontowanego podwozia by umocować go na podstawce i postawić "na nogach". Wzorcem dla mnie będzie świetna relacja Piotrka W.:http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11714&highlight=xwing ...jak i zdjęcia filmowego X-winga ze strony: http://www.forbiddenplastic.com/ref_star_wars/ref_sw_mos_x_wing.html Uff...nagadałem się...trochę fotek... W kwestii podsumowania...fotel jest z YF-19...z przymknięciem oka pasuje Szkiełko zastępujące tylne szyby wyrzuciłem wklejając w te miejsca folię z ofertówki. Jednostce R2 trzeba zmienić nogi bo są za chude , właśnie się z tym męczę. No i kokpit...tu będzie dużo zmian ale trochę scratcha jeszcze nikomu nie zaszkodziło Warsztat zapowiada się długoterminowo i z przerwami ale mam nadzieję że wena mnie nie opuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Mimo, że wolę ciemną stronę mocy, obiekt miodny: świetnie się do nich strzelało w Tie Fighterze Polskie malowanie wygląda obiecująco, do hammerykańców mam jakiś uraz, jakoś ich nie lubię Działaj, działaj, kibicuję w 1 rzędzie (cholender, wychyliłem nos z działu okrętowego, nie wierzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 artoor_k - jesteś weteranem tego działu i jego kołem napędowym . Jak dla mnie malowanie polskie albo amerykańskie dwukolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Mimo, że wolę ciemną stronę mocy, obiekt miodny: świetnie się do nich strzelało w Tie Fighterze Polskie malowanie wygląda obiecująco, do hammerykańców mam jakiś uraz, jakoś ich nie lubię Działaj, działaj, kibicuję w 1 rzędzie (cholender, wychyliłem nos z działu okrętowego, nie wierzę ) Iks zjadał TIE na śniadanie Z kolei myśliwcom TIE brakowało tylko jednego - Jedi za sterami Też skłaniam się ku Polakowi artoor_k - jesteś weteranem tego działu i jego kołem napędowym . Jak dla mnie malowanie polskie albo amerykańskie dwukolorowe Dziękuję , ale to już grubsza przesada PS: Aż mi się Laskowik przypomniał "Narooodzie! (Smoleń: ooooodzieee) Jam jest twój motor (Smoleń: tooooor) Sila napędowa to ja (Smoleń: a! a! a!) Która ruszy brylę z posad świata (Smoleń: ta! ta! ta!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corran_horn Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Ciekawa koncepcja polskiego malowania. Co do TIE brakowało mu przede wszystkim osłon... bo co to za statek gdzie pierwsza trafna salwa i zostają atomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariano Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Również kibicuję! Moim zdaniem mimo, że to s-f i jestem za polskim malowaniem, to schemat z plamami kamuflażu z góry i niebieski od dołu chyba byłby mało użyteczny, wydaje mi się, że lepiej inspirować się czymś w rodzaju naszych Jastrzębi,czy Herculesów ewentualnie przeróbka 3 schematu US NAVY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A to polskie malowanie to nie pochodzi przypadkiem z czegoś typu Spitfire ? Muszę pogrzebać za schematami bo jeśli tak to chyba już urodziła mi się ciekawa historia z bojowym użyciem X-wingów Dywizjonu 303 w Bitwie o Anglię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Do X-winga z dywizjonu 303 pasowałby niemiecki TIE-figher . Super temat, będę obserwował relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A to polskie malowanie to nie pochodzi przypadkiem z czegoś typu Spitfire ? Muszę pogrzebać za schematami bo jeśli tak to chyba już urodziła mi się ciekawa historia z bojowym użyciem X-wingów Dywizjonu 303 w Bitwie o Anglię Chyba ze Spita IX, ale głowy (że o innych, ważniejszych częściach ciała nie wspomnę ) nie dam Kruca, jest takie dość słynne zdjęcie Spita w pogoni za Mietkiem, chamsko przerobione przez germańców żeby wyglądało na odwrót, fajnie by to mogło wyglądać z TIE i X-wingiem jak znajdę, to zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Do X-winga z dywizjonu 303 pasowałby niemiecki TIE-figher Już to widzę ... X-wing jako Spitfire, A-wing jako Hurricane , B-wing jako Defiant, YT-1300 (Sokół Millenium bez przeróbek) w roli Wellingtona , TIE fighter jako Bf-109 , imperialna kanonierka jako Bf-110 , TIE Bombery jako Do-17...:D http://img.youtube.com/vi/rJzZT0OQ8PY/0.jpg -Czego potrzebujesz by wygrać tę bitwę? -Huuuuu....Dywizjonu X-wingów...Heeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corran_horn Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Do X-winga z dywizjonu 303 pasowałby niemiecki TIE-figher Już to widzę ... X-wing jako Spitfire, A-wing jako Hurricane , B-wing jako Defiant, YT-1300 (Sokół Millenium bez przeróbek) w roli Wellingtona , TIE fighter jako Bf-109 , imperialna kanonierka jako Bf-110 , TIE Bombery jako Do-17...:D http://img.youtube.com/vi/rJzZT0OQ8PY/0.jpg -Czego potrzebujesz by wygrać tę bitwę? -Huuuuu....Dywizjonu X-wingów...Heeeee Imperialna kanonierka? raczej zgodnie z faktami taki zestaw Y-wing jako Defiant - posiadał działka do tyłu jak również nie sprawdzał się za dobrze. B-wing jako Wellington - prawdziwy ciężki bombowiec A-wing jako Spitfire - myśliwce typu a były znacznie szybsze i lepiej uzbrojone od x-ów X-wing jako Hurricane Co do niemców TIE jako 109 TIE Advanced jako 110 TIE bomber jako DO 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Imperialna kanonierka? Chodziło mi o to coś: A-wingi miały dwa działka laserowe i dwie wyrzutnie więc polemizowałbym czy były lepiej uzbrojone niż x-wingi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 My tu gadu-gadu a model stygnie...tak więc wrzucam kolejny odcinek. Jako że będzie to polski X-skrzydłowiec więc darowałem sobie poprawność filmową. Kokpit wygląda tak: Poza tym zbudowałem wnękę podwozia przedniego bo wnerwiała mnie płaska decha którą dało tam AMT: Poza tym poszpachlowałem skrzydła nowym nabytkiem czyli Mr. Hobby White Putty. Świetna rzecz, zjada Humbrolowski kit na śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 A może by tak... lub wersje stealth... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Stealth to za poważna zmiana. W pewnym momencie bym nie zdzierżył i rzucił go w kąt. Zresztą jest jakiś dziwny. Nad tym smokiem przyznam że myślałem ale duża część mojej kolekcji to Polska-SF więc pozostanę przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek76 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 trzymak kciuki za te ostania wersje malowania , ja na dnich kupuje tie - fithera i x winga i ( mam gdzie zawiesić ) fain model i revell . d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Czołem! Coś drgnęło. X-wing dostał pierwszą warstwę farby tzn niebieską na spód. Zdjęcia będą jak nałożę pozostałe kolory bo szkoda mi z nim ganiać z piwnicy do pokoju tam i z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Pomysł z malowaniem Polskich Sil Kosmicznych, przedni. Trzymam kciuki za pomyślną realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Cześć! Trochę to trwało ale... ...jeszcze trochę jest do zrobienia/domalowania ale postaram się zdążyć na Bytom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Fajnie wygląda ten X-wing w takich nietypowych barwach Działaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 No w końcu. Tyle czekania i ..... świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Fajnie wygląda ten X-wing w takich nietypowych barwach Działaj dalej! Podziałałem na tyle ,że w sobotę będzie w Bytomiu No w końcu. Tyle czekania i ..... świetnie to wygląda Dziękuję Jako zapowiedź galerii jedna fotka , jeszcze przed ostatnią warstwą sidola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Kooosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Siły Kosmiczne Rzeczypospolitej Polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi