koperek Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Cześć! Jest to mój 1 temat na forum więc wypada się przedstawić Na imię mam Piotrek, lat 20, student:) Model leoparda nabyłem złożony w ok. 90% od znajomego który stwierdził, że to nie jego bajka.. Kilka rzeczy pozostało do zrobienia. Jako dodatek dokupiłem liny eureka bo to co proponuje Tamiya to krótka mówiąc kpina.. Ogromnym plusem tego projektu jest obszerna dokumentacja tego czołgu. Tak więc do roboty! a tutaj parę zdjęć głównego bohatera : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Miło witac nowego członka (to brzmi dumnie) na naszym forum. Leopard bardzo fajny czołg, tak więc życzę powodzenia, wytrwałości, i zmajstrowania ładnego modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Będziesz sklejał prosto z pudełka czy dołożysz elementy fototrawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Model jest gotowy do malowania, nie będzie dodatków w postaci blaszek. Jedynym dodatkiem jak wspomniałem są liny holownicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Czy to prawda co mówią, że leopard Tamya jest tak dobrze odwzorowany, że skleja się bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Czy to prawda co mówią, że leopard Tamya jest tak dobrze odwzorowany, że skleja się bez problemów? To prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 Troszkę spraw na głowie miałem i jakoś chęci też brakowało żeby się za kociaka zabrać.. Dorobiłem łańcuszki, założyłem gąsienice zestawowe - trzeba było skrócić o 2 ogniwa aby były napięte, całość dostała czarny podkład. Teraz przygotuję czołg do malowania kolorem zielonym i brązowym. Na bieżąco wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Siatka z tyłu wieży widzę samoróbka. Na pierwszym zdjęciu głównego bohatera lufa jest zatkana. To jakiś system, czy zwykła zaślepka zdejmowana ręcznie przed wyjazdem na poligon/wojnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Na pierwszym zdjęciu bohatera jest model tak nawiasem. A ta zaślepka to zasłona przed piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Pod tekstem "a tutaj parę zdjęć głównego bohatera:" są zdjęcia. Chodziło mi o pierwsze pod tym tekstem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Chodziło mi o to, że zdjęcie jest z pudełka Leoparda 2A6 Dragona w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 Tomek ma rację to zdjęcie można zobaczyć na pudełku modelu w 72. Co do koszy to jestem z nich cholernie niezadowolony! Zrobiłem je metodą producenta - krojenie zestawowej siateczki i następnie klejenie kosza.. kompromitacja.. Ale już tego zmieniać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 zdjęcie jest z pudełka Leoparda 2A6 Dragona w 72. Nie wiedziałem. Zawsze się czegoś można nauczyć. krojenie zestawowej siateczki Niektórzy producenci nie daliby siateczki, więc nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Pytanko - zna ktoś jakieś figurki pancerniaków z bundeswehry? Zestawowe są średniej jakości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 W skali 1/35 widziałem tylko zestaw REVEll-a numer 02611 Modern German Armored Infantry a na innej stronie German Tankgrenadiers Modern. Ale wiem, że Revell nie słynie z najlepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Niestety zaproponowane przez Ciebie figurki odpadają.. szukałem i nic nie znalazłem więc chyba zostaną zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Wiem Revell jest słaby. A może jakiś Amerykańców przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Spójrz na to może gdzieś znajdziesz w sklepach, ale chyba nie Polskich. http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=8940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 tu masz linka do strony - z CMK http://www.ibg.com.pl/pl/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=4867 i w promocji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Dzięki chłopaki za pomoc z tymi figurkami! Na razie model pomalowany. Farby tamiya(nato green,brown) + czarna vallejo. Pierwszy raz malowałem farbkami tamki i muszę przyznać, że są bardzo dobre! Tak się prezentuje : pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 No i juz teraz jest dobrze. Moim zdaniem A6 to najladniejszy wspolczesny czolg. Kibicuje caly czas. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Świetne kamo. Malowałeś pędzlem czy aero? Jeśli aero to czym maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Paweł masz rację najładniejszy i zarówno najlepszy. Maluję aerografem, a maskowałem w podobny sposób jak ostatnio zaprezentował to Wojtek (Stroju) w swojej Danie - czyli z masy plastycznej (czy jak kto woli klejącej) zrobiłem wałeczki - kontury plam kamuflażu, a obszary które chciałem uchronić zamaskowałem folią aluminiową oraz taśmą. Tak to wyglądało w skrócie : czarny podkład - maskowanie - zielony - maskowanie - brązowy - delikatne poprawki już od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 31 Maja 2011 Autor Share Napisano 31 Maja 2011 Ma ktoś zdjęcie uniformów pancerniaków bundeswery? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Zamarzyła mi się podstawka, ogólny zamysł jest taki, że będą to manewry na poligonie wczesną wiosną. Czyli błoto, błoto i jeszcze raz błoto. Leopard jest trochę pobrudzony ale obecnie zostawiam go w spokoju. Przyjdzie czas na spasowanie go z podłożem. Tak na szybko poglądowo : pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi