Skocz do zawartości

Steyr 1500 A Bus - TP Model - 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O - Jurgen przedobrzył z tym sznapsem und polnische wurst'em...

Stół pierwsza klasa - znaczy się te dobra wszelakie na nim.

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Nie mogę się doczekać aż to wszystko pomalujesz.

Brnę powoli do przodu

Mała aktualizacja

Zrobiłem lekki wash na busiku, dorobiłem i pomalowałem plandekę

st5.jpg

Przerobiłem drzewo czyniąc je bardziej "zwięzłym" co można porównać oglądając poprzednie posty

d1.jpg

Teraz winietka będzie wyglądała mniej więcej tak

m1.jpg

Odnośnie winietki mam pytanie: Czy w miejscu czerwonej elipsy coś jeszcze umieścić (np. mały krzaczek) bo w "naturze wygląda to trochę .... pusto

pozdrawiam

Napisano

Niezła biba, chłopaki chodzą z podwójną opłatą za grawitację.

Napisano

Dorób jeszcze z cieniutkiego drucika "sika" temu niemiaszkowi, co cedzi ziemniaki koło drzewka .

pozdrawiam

Grzesiek

Napisano
Daj, ale coś niewielkiego, żeby nie przysłonił autobusu.

Też tak myślę dlatego napisałem "np.mały krzaczek". Zastanawiam się też nad motocyklem, którym podjeżdża oficer i "rozgania" to towarzystwo. Nawet by to grało z uciekającym niemiaszkiem do audobusu, pakującym przyczepkę i tym "nieborakiem" co próbował wstać od stołu, ale chyba mu nie wyszło

Dorób jeszcze z cieniutkiego drucika "sika" temu niemiaszkowi, co cedzi ziemniaki koło drzewka .

pozdrawiam

Grzesiek

Jest to w planach, ale nie z drucika tylko z cienkiego światłowodu, który już czeka na odpowiednią chwilę

pozdrawiam

Napisano
Ta,tak - Herr Major rozganiający imprezowe towarzystwo.

Niestety, oficerka nie będzie, bo po przymiarce beemki z koszem okazało się, że zrobiło się ciasno (musiałbym zrezygnować z drzewa za busem, a to z kolei mi nie pasuje). Tak to jest jak się ma podstawkę, a później coś na to wstawia :( ).Dorabiam za to jeszcze jednego niemiaszka przy stole, bo trochę przy nim jest pusto

pozdrawiam

Napisano

Witam

Ruszyła sprawa "czerwonej elipsy" . Zastanawiam się nad dwoma wersjami

Pierwsza to kucharz próbujący danie z kociołka + mały krzaczek ( jeszcze brak paleniska, ale z tym muszę poczekać do czasu rozstzygnięcia, którą wersję wybiorę)

p3.jpg

Druga - nie ma wersji 1 za to jest "Herr major" ( nazwany tak przez kolegę plastikk ) i wypinający mocno pierś uczestnik libacji przyjmujący na klatę przekleństwa oficera

p4.jpg

Którą wybrać ?

Może zauważyliście, zmieniła się trochę podstawka Doszedł jeszcze jeden biesiadnik przy stole śmiejący się z "nieszczęścia" kolegi i pojawiła się polna droga (jeszcze nie malowana), bo trochę monotonnie było

pozdrawiam i czekam na sugestie co do tego, którą wersję wybrać

Napisano

Ogólnie to całość wygląda pięknie... podstawka, pojazd i biesiadnicy

Zaś co do mojej opinii który wariant wybrać... to ja bym stawiał na kucharza, scenka z oficerem jakoś mi się nie widzi... podejrzewam że ci bardziej trzeźwi też by zareagowali na jego widok a nie tylko jeden... a tu tak jeden śmieje się, dwaj inni coś tam grzebią przy przyczepce no i jak jest dalej ten jeden sikający to że tak powiem ma olewkę.

No i do czego zmierzam obecność oficera była by stresująca dla biesiadników a sam oficer to podejrzewam że by postawił na nogi wszystkich swoim krzykiem.

Dlatego ja stawiam na kucharza doda klimatu całej biesiadzie.

Powodzenia i raz jeszcze pięknie jest

Napisano

Widzę, że wersja z kucharzem bardziej przypadła Wam do gustu, co przyznam szczerze mnie cieszy. Taką sobie w gruncie rzeczy założyłem ( można było tego się domyśleć po zdjęciach ), ale chciałem usłyszeć Wasze zdanie . Wszystko już wiadomo więc biorę się do pracy.

pozdrawiam

Napisano

Kucharz faktycznie fajny - dobry pomysł.

PS: czy tylne koło w trakcie jazdy nie będzie ocierać o nadkole? Bo są na mój gust za blisko siebie...

Napisano
...: czy tylne koło w trakcie jazdy nie będzie ocierać o nadkole? Bo są na mój gust za blisko siebie...

To co widać na zdjęciu to złudzenie kąta patrzenia. Tak naprawdę jest między 0.5-1,0 mm co daje w rzeczywistości przy tej skali między 3,6 - 7,2 cm więc wystarcza tym bardziej, że autko jest trochę "dopakowane" i ciągnie przyczepkę.

Napisano

Ok, jedziemy dalej. Busik w zasadzie skończony ( no może jeszcze będą małe korekty kurzenia), dostał oleje, obicia, pigmenty i parę dodatków. Oto efekty

s8.jpg

s4.jpg

s5.jpg

s6.jpg

s7.jpg

Coś zmieniać, a może poprawić?

pozdrawiam

Napisano

Właściwe ''nawożenie'' - gwarancją dobrych zbiorów.Jest fajnie.Jurgen spadł z zydelka,Hans ma śmiechawkę a Helmut podlewa.

Ino kuchmaister taki tylko przy osamotniony przy garach.Co on tam pitrasi?Gulaszowa?

A tak w ogóle to odwrót i wracamy ''do domu''.