Jump to content

Marder III 1/72 UM

Mierzu
 Share

Recommended Posts

Bardziej podobał mi się bez tego błota, ale teraz też nie jest zły, + za malowanie mało osób robi te modele w innym komuflaży niż zimowy i panzergrau.

Swoje zdanie na temat błota i gąsienic wyraziłem w warsztacie. Reszta - jak najbardziej OK. Podobają mi się też skrzyneczki, sposób ich pomalowania. Jedyne, do czego jeszcze miałbym zastrzeżenia, to zdjęcia. Jak dla mnie są słabo czytelne.

pozdrawiam

Grzesiek

Góra modelu jest naprawdę bardzo fajna, przedział bojowy powiedziałbym nawet, że jest super. Natomiast widzę, że masz permanentne kłopoty z podwoziami wszelkiej maści. Albo coś jest krzywo, albo gąski zachowują się sprzecznie z zasadą grawitacji. Musisz nad tym wyjątkowo dobrze popracować.

We wszystkich pracach jakie oglądałem zdjęcia są najsłabsze. Przebarwione, nie doświetlone i jakieś dziwnie kolorowate. Jakbyś nie mógł zaoszczędzić wytrzeszczu oczy tylko zaświecić parę lampek lub wyjść z nim na podwórze.

We wszystkich pracach jakie oglądałem zdjęcia są najsłabsze. Przebarwione, nie doświetlone i jakieś dziwnie kolorowate. Jakbyś nie mógł zaoszczędzić wytrzeszczu oczy tylko zaświecić parę lampek lub wyjść z nim na podwórze.

Chyba zbyt naświetlone?

A wracając do gąsek i geometrii. Grzesiu i kolego Panzer może jakiś tutorial dla mnie? PLISSS !

tutorial znajdziesz np. w warsztatach Grzesioja który bardzo dokładnie opisuje swoje metody walki z gąsienicami i innymi przedmiotami martwymi :-)

...innymi przedmiotami martwymi :-)

A wracając do gąsek i geometrii. Grzesiu i kolego Panzer może jakiś tutorial dla mnie? PLISSS !

Szkoda, że nie poprosiłeś o to trochę wcześniej (jakiś tydzień). Właśnie zmagam się z Flakpanzer'em i kleiłem po raz kolejny podwozie. I przyznać muszę szczerze, że pomimo tego, że nie wyszło idealnie, jest chyba najlepiej sklejonym podwoziem tego typu przeze mnie.

Głowa do góry!!! Jeśli są pytania - chętnie Ci odpowiem.

pozdrawiam

Grzesiek