Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przedstawiam gotowy model Mardera III z zestawu UM.

warsztat

100_3264A.jpg

100_3253A.jpg

100_3265A.jpg

100_3257A.jpg

100_3267A.jpg

100_3260A-1.jpg

100_3269A.jpg

100_3256A-1.jpg

100_3274A.jpg

100_3276A.jpg

100_3272A.jpg

I na niebieskim tle.

100_3281A.jpg

100_3279A.jpg

100_3278A.jpg

100_3277A.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Bardziej podobał mi się bez tego błota, ale teraz też nie jest zły, + za malowanie mało osób robi te modele w innym komuflaży niż zimowy i panzergrau.

Napisano

Swoje zdanie na temat błota i gąsienic wyraziłem w warsztacie. Reszta - jak najbardziej OK. Podobają mi się też skrzyneczki, sposób ich pomalowania. Jedyne, do czego jeszcze miałbym zastrzeżenia, to zdjęcia. Jak dla mnie są słabo czytelne.

pozdrawiam

Grzesiek

Napisano

Góra modelu jest naprawdę bardzo fajna, przedział bojowy powiedziałbym nawet, że jest super. Natomiast widzę, że masz permanentne kłopoty z podwoziami wszelkiej maści. Albo coś jest krzywo, albo gąski zachowują się sprzecznie z zasadą grawitacji. Musisz nad tym wyjątkowo dobrze popracować.

Napisano

We wszystkich pracach jakie oglądałem zdjęcia są najsłabsze. Przebarwione, nie doświetlone i jakieś dziwnie kolorowate. Jakbyś nie mógł zaoszczędzić wytrzeszczu oczy tylko zaświecić parę lampek lub wyjść z nim na podwórze.

Napisano
We wszystkich pracach jakie oglądałem zdjęcia są najsłabsze. Przebarwione, nie doświetlone i jakieś dziwnie kolorowate. Jakbyś nie mógł zaoszczędzić wytrzeszczu oczy tylko zaświecić parę lampek lub wyjść z nim na podwórze.

Chyba zbyt naświetlone?

A wracając do gąsek i geometrii. Grzesiu i kolego Panzer może jakiś tutorial dla mnie? PLISSS !

Napisano

tutorial znajdziesz np. w warsztatach Grzesioja który bardzo dokładnie opisuje swoje metody walki z gąsienicami i innymi przedmiotami martwymi :-)

Napisano
...innymi przedmiotami martwymi :-)

A wracając do gąsek i geometrii. Grzesiu i kolego Panzer może jakiś tutorial dla mnie? PLISSS !

Szkoda, że nie poprosiłeś o to trochę wcześniej (jakiś tydzień). Właśnie zmagam się z Flakpanzer'em i kleiłem po raz kolejny podwozie. I przyznać muszę szczerze, że pomimo tego, że nie wyszło idealnie, jest chyba najlepiej sklejonym podwoziem tego typu przeze mnie.

Głowa do góry!!! Jeśli są pytania - chętnie Ci odpowiem.

pozdrawiam

Grzesiek

Napisano

No to powiedz mi Grzesiu ( po kolei etapami) jak kleisz gąski z gotowych odcinków i ogniwek na łukach?

Napisano
PW

Nie bądź samolubem

Jeśli Darek pozwoli "zapaprać" swoją galerię, chętnie napiszę .

pozdrawiam

Grzesiek

Napisano

Można spokojnie wrzucać. Chciałem na PW, bo myślałem, że problem dotyczy tylko mnie.