adigromb Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam to jest mój pierwszy truck proszę o podpowiedzi komentarze i krytyki.Tak prezentujesię opakowanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Życzę powodzenia w budowie! Masz jakąś wizję, czy może odwzorowywujesz oryginał Pozdrawiam, Przemek. Ps. co mamy krytykować, jak same pudełko pokazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Rozumiem, że chciałeś jakoś zacząć, ale wiesz, pudełka mamy wszyscy doskonale obcykane Need fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 20 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Następne fotki już nie długo narazie nie mam aparatu dobrego ale już nie długo powinny się pojawić. Rama jest już troche sklejona przednie i tylne zawieszenie też. raczej będe odwzorowywać się podobnie tak jak z pudła ale nie całkiem do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 ...No to powodzonka kolego. Życzę przyjemnego sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 21 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2007 Tak wyglądaję elementy ramy przednie i tylne zawieszenie \ tak wygląda rama w całości będzie pomalowana podkładem i na czarny błysk Licze na wasze komantarze i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 7 Maja 2007 Autor Share Napisano 7 Maja 2007 witam nareszcie dodam nowe fotki praca idzie powoli tak wygląda skrzynia i wał rama została pomalowana podkładem i na czarny błysk a tak wyglądają kolejno sklejone koła przednie tylne poduszki zotaną pomalowane jeszcze na srebrno z góry i z dołu czekam na wasze cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to nie maluj poduszek na srebrno w całości, tylko tą cześć dolną która "pracuje" w miechu, pozostałą część czyli górną okalającą część dolną należy machnąć w kolorze gumowym czyli czarnym. Pozd Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 8 Października 2007 Autor Share Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich niedługo wstawie nowe zdję cia tylko mam pytanko jak ładni można zrobić fotele ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Fajnie to wszystko wygląda tylko dopatrzyłem się nieoszlifowanych szwów po łączeniach form, ot chociażby na łączeniu połówek tylnych mostów i na belce w przednim zawieszeniu. Poza tym wydaje mi się, że w okolicach przedniego zawieszenia farba nie dokładnie pokryła i widać prześwitujący podkład. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Widzę że sie starasz?Jak na pierwszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 A więc cenna rada: "Końcówki" poduszek powinny być czarne z połyskiem, nie srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Kiedy zobaczyłem że ten model pojawił sie na forum podskoczyłem na krześle z radości.Będe uważnie obserwował relację do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 Wstawiam nareszcie nowe fotki Rama: Tylne mosty: Rama od góry: Skrzynia: Części w tym zbiorniki na powietrze i akumulatory: Baki a także komin na jednym z baków jest pomalowane mocowanie na czarno ale reszta jeszcze nie ponieważ nie dokończyłem: Prosze o rady i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 A więc cenna rada:"Końcówki" poduszek powinny być czarne z połyskiem, nie srebrne A ja nawet powiedziałbym, że półpołyskujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 No tak, kolega prosi o rady, a potem przechodzą one gdzieś mimochodem... nic to, z nowych spostrzeżeń dodam, że coś musiałeś pokiełbasić z "akumulatorami hamulcowymi" jak to się pięknie nazywa trzeciej osi - wyglądają ja te od skrętnej zamontowane na płask Poza tym teoretycznie pod maską Vnki pracują silniki Volvo i Cumminsy, a więc atrapa miski silnika powinna być raczej zielona lub czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 13 Października 2007 Autor Share Napisano 13 Października 2007 Ja wcale nie olewam waszych rad tylko czekam na czarną farbkę ponieważ mi się już skończyła a z tą atrapą silnika spróbuje coś poprawić. Akumulatory to są odrazu wycięte z ramki i pomalowane podkładem i jeszcze nic w nich nie mątowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Ok, rozumiem - siła wyższa Mówiąc akumulatory (wzmacniające siłę hamowania), mam na myśli "kulki" znajdujące się na tylnych mostach - te na ostatniej powinny być zamontowane w podobnej pozycji jak te na środkowej, a nie na płask. Wydaje mi się też, że również powinny być w kolorze ramy. P.S. Jeśli ktoś zna dokładną i jedynie słuszną nazwą tych "kulek", to niech się wkońcu wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Siłowniki hamulcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Hej, te "kulki" (raczej ma to kształt cylindrów ;-) ) to siłowniki hamulcowe. W volvo (US/CA) cały układ napędowy malowany jest tym samy kolorem (wyłączając silnik i skrzynię biegów) - chyba że klient zażyczy sobie inaczej. Miechy powietrzne zawieszenia to guma, a więc kolor czarny bez połysku lub półmat. Ciekawostką jest, że element "pracujący" w miechu nie jest srebrny tylko malowany na ten sam kolor co rama, mosty itp. Co do siłowników hamulcowych w VN'kach, to te na drugim moście mogą być takie same jak te na osi kierowanej (małe), ale zawsze instalowane są wzdłuż pod lekkim kątem, tak jak na pierwszej osi napędowej. Siłowniki na pierwszej osi napędowe zawsze są duże. pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Mnie się bardzo podoba, zwłaszcza ta rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Cieszę się że Ci się podoba. Niedługo wystawie nowe foty ponieważ atrapę misy silnika postanowiłem przemalować na czerwono dzięki radzie Banshee777 dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 27 Października 2007 Autor Share Napisano 27 Października 2007 Witam wszystkich prace bardzo się wleką ponieważ zbliża się zima nie bardzo mam gdzie malować ale póki co poprawiłem mise olejową na czerwony kolor następne zdjęcia nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 Mam pytanie comożna zrobić ze skrzywioną ramą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Ja bym ją czymś dociązyl na noc albo rozciął i sie pobawil w szlifowanie ale lepiej się mnie nie słuchaj :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi