M.Durant Napisano 18 Maja 2011 Autor Napisano 18 Maja 2011 Ciężko te prace idą, strasznie powoli .Brak czasu związany z życiem zawodowym Cytuj
M.Durant Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Troszkę się dziś pastwiłem nad kółeczkami, a o to efekt Pozdrawiam. Cytuj
pmroczko Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Nieżle! Ale czy te uchwyty w środku każdego koła są "wybrane"? Ze zdjęć nie widzę... Trochę trudno to wytłumaczyć, każde koło w środku ma uchwyt przypominający U wygięte z grubego drutu, za który można zahaczyć hak, np. aby podnieść pojazd, albo zamocować go do palety albo platformy kolejowej. Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj
M.Durant Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Nieżle! Ale czy te uchwyty w środku każdego koła są "wybrane"? Ze zdjęć nie widzę... Trochę trudno to wytłumaczyć... Faktycznie moje gapiostwo Nie widzę żadnych przesłanek aby montować te uchwyty...będę musiał coś z tym zrobić holibka. Dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj
M.Durant Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Napisano 5 Czerwca 2011 W związku z tym że prace przy modelu idą na raty.Dziś troszkę męczyłem maskę i ramę... z efektu jestem średnio zadowolony , z tego względu że.. a) kalka pękła b) do okoła kalki został ślad po wspaniałym humbrodecalwynalazku c) ogólnie jakoś mnie się to nie podoba Cytuj
pmroczko Napisano 5 Czerwca 2011 Napisano 5 Czerwca 2011 Cześć! Mnie też się to nie podoba... I już nawet nie chodzi o jakość położenia tego (na fotografiach nie wygląda źle), ale niestety położyłeś te kalkomanię zgodnie z instrukcją, czyli nieprawidłowo. Przepisy z tamtego czasu wymagają, żeby gwiazda "pokazywała" do przodu, a nie do tyłu, tak jak w czasie drugiej wojny światowej. W związku z tym proponuję kalkomanię zdjąć, wyciąć szablon i namalować przez ten szablon. Powinno być o wiele lepiej. Oto link do przepisów: http://www.vietnam.net.pl/TB746/Section3.htm#National%20Symbol. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj
M.Durant Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Napisano 5 Czerwca 2011 Dzięki za link A z szablonem nie będzie kłopotu bo mam maski z zestawu blaszek eduarda Cytuj
Stojkovic Napisano 5 Czerwca 2011 Napisano 5 Czerwca 2011 Co do humbrolowego decalfix'a to też zauważyłem, że zostawia lekkie ślady, ale wszystko znika pod warstwą matowego lakieru. Ja używam lakieru Model Mastera i jak juz wiele razy czytałem i sam sprawdzałem, to lakier z górnej półki. Oczywiście inni mogą mieć inne zdanie, ale ja jestem, zadowolony z efektów. Ważne jest, byś dawał decalfix'a pod kalki i ewentualnie leciutko na nie po położeniu. Działaj dalej. Cytuj
M.Durant Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Napisano 5 Czerwca 2011 Ważne jest, byś dawał decalfix'a pod kalki i ewentualnie leciutko na nie po położeniu. Tak też właśnie uczyniłem , po czym polakierowałem lifecolorem. Mimo to i tak lekko widać jak spojrzeć pod pewnym kątem i w odpowiednim świetle. Jestem zawiedziony tym decalhumbrolem, chodź wcześniej nie miałem z nim kłopotu..Pora zainwestować w specyfik Mr. Cytuj
bazylms Napisano 5 Czerwca 2011 Napisano 5 Czerwca 2011 Ja używam Micro Set i Sol. Nie miałem z nimi problemu jak do tej pory. Cytuj
M.Durant Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Napisano 28 Czerwca 2011 No, i projekt utknął w martwym punkcie. Cytuj
Lipstein Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 co do bridgeplates, jeden koleś kuba bosski sprzedawał takie do niedawna na allegro, 1:1 oczywiście... Cytuj
Moses Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 U Bosskiego można kupić sporo części do Mutta, i nie tylko ;) Cytuj
Lipstein Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 wiem, widziałem. kilka fantów u niego zakupiłem, a ostatnio poznałem osobiście Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi