Skocz do zawartości

M151A1 z pokładową 60-tką. Akademia 1:35

M.Durant

Rekomendowane odpowiedzi

Nieżle! Ale czy te uchwyty w środku każdego koła są "wybrane"? Ze zdjęć nie widzę... Trochę trudno to wytłumaczyć, każde koło w środku ma uchwyt przypominający U wygięte z grubego drutu, za który można zahaczyć hak, np. aby podnieść pojazd, albo zamocować go do palety albo platformy kolejowej. Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

Nieżle! Ale czy te uchwyty w środku każdego koła są "wybrane"? Ze zdjęć nie widzę... Trochę trudno to wytłumaczyć...

Faktycznie moje gapiostwo Nie widzę żadnych przesłanek aby montować te uchwyty...będę musiał coś z tym zrobić holibka.

Dzięki za zwrócenie uwagi

• 2 weeks later...

W związku z tym że prace przy modelu idą na raty.Dziś troszkę męczyłem maskę i ramę... z efektu jestem średnio zadowolony , z tego względu że..

a) kalka pękła

b) do okoła kalki został ślad po wspaniałym humbrodecalwynalazku

c) ogólnie jakoś mnie się to nie podoba

3697777ffcba7a66med.jpg

b8528204316382e2med.jpg

Cześć!

Mnie też się to nie podoba... I już nawet nie chodzi o jakość położenia tego (na fotografiach nie wygląda źle), ale niestety położyłeś te kalkomanię zgodnie z instrukcją, czyli nieprawidłowo. Przepisy z tamtego czasu wymagają, żeby gwiazda "pokazywała" do przodu, a nie do tyłu, tak jak w czasie drugiej wojny światowej. W związku z tym proponuję kalkomanię zdjąć, wyciąć szablon i namalować przez ten szablon. Powinno być o wiele lepiej.

Oto link do przepisów:

http://www.vietnam.net.pl/TB746/Section3.htm#National%20Symbol.

Życzę powodzenia i pozdrawiam

Paweł

Co do humbrolowego decalfix'a to też zauważyłem, że zostawia lekkie ślady, ale wszystko znika pod warstwą matowego lakieru. Ja używam lakieru Model Mastera i jak juz wiele razy czytałem i sam sprawdzałem, to lakier z górnej półki. Oczywiście inni mogą mieć inne zdanie, ale ja jestem, zadowolony z efektów. Ważne jest, byś dawał decalfix'a pod kalki i ewentualnie leciutko na nie po położeniu.

Działaj dalej.

Ważne jest, byś dawał decalfix'a pod kalki i ewentualnie leciutko na nie po położeniu.

Tak też właśnie uczyniłem , po czym polakierowałem lifecolorem. Mimo to i tak lekko widać jak spojrzeć pod pewnym kątem i w odpowiednim świetle. Jestem zawiedziony tym decalhumbrolem, chodź wcześniej nie miałem z nim kłopotu..Pora zainwestować w specyfik Mr.

• 4 weeks later...