Robert Ostrowski Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Ciekawe czy użyli jakiejś federalki czy z marketu , kolor wydaje się taki jak na pfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Brawa, wielkie brawa dla ekipy z Malborka! Kolejny spartolony s-t Ale, zgadzam się z Leszkiem. Jak dla mnie trzeba iść w tą stronę. Zdjęcia 6507 i 1375 są przekontrastowane. 9114 to natomiast nie ten kolor, coś zupełnie innego. Nie przekonuje mnie też sam biały plus dodatki. Za jasny będzie. Radzio o jakiej dokumentacji piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Witam Pf-ka dostała kolorków,wyszło jak wyszło,wydaje mi się ,że jest dobrze, jeśli ktoś będzie pytał o przepis na kolor to nie wiem :do resztki białej wlałem trochę A44 i lakieru matowego, jutro będę musiał przepolerować srajtaśmą i bezbarwny połysk pod dalsze zabiegi i kalki. ps.zdjęcia robiłem przy resztkach światła ale kolor wiernie oddają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 nono ładnie:) to już piąty 21-szy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Może wspólne zdjęcie wszystkich ołówków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Może wspólne zdjęcie wszystkich ołówków? nono ładnie:)to już piąty 21-szy? szósty a wspólnego nie będzie bo BIS 9494 nie jest mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Lepiej być nie mogło. Poważnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Kombinowałeś i wykombinowałeś - kolor OK. A białych PFM-ów nie było w Łasku? Bo mam zestaw a pomysłu na malowanie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Dzięki chłopaki ,nie chwalmy dnia itd to jeszcze nie koniec ,a baza pod dalsze prace, jeszcze mam szanse coś sknocić Nie przejmuj się Leszek ja też za bardzo pomysła na PFMa nie mam, pewnie skończy w srebrzance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 PeeFeMa chętnie zobaczyłbym nówkę niesmiganą, z cała gamą odcieni i kolorów blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 PeeFeMa chętnie zobaczyłbym nówkę niesmiganą, z cała gamą odcieni i kolorów blach. Poproszę fotkę ,może mnie zainspiruje Jeśli taki to się nie podejmę Dzisiaj /wczoraj/myślałem o tym ,żeby "21" zrobić z różnymi blachami ,nie mam takiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Na tym etapie chyba jeszcze da sie to zrobic, popraw oslony przedniej wneki podwozia obroc je o 180 stopni. To wygiecie powinno byc z przodu po schowaniu podwozia zamkniete oslony maja podobny ksztalt [wklesly] do gornej czesci kadluba przed kabina tej w ktorej znajduje sie zbiornik instalacji przeciwoblodzeniowej. zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Dzięki Marek za czujność Coś mi tam nie pasowało od początku, spróbuję wyłamać bez strat /żywica na Super glue/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Witam Osłony podwozia przedniego poprawione ,całość wyszlifowana papierem 2000 położyłem połysk/ sido mimo kilku warstw nie chciało sie błyszczeć, więc wyjąłem pactrę closs/ i zaczęły się schody, kalki szachownic z Techmodu siadły ładnie natomiast nr i godła rozpłynęły się w wodzie ,na szczęście miałem ze starych zapasów drugie godła. I mam problem z numerem nic nie mogłem dobrać w złomie ,mam szablony ale nie wiem czy są dobre :mają 6mm wysokości i 2.5 mm szerokości / 432 mm na 180mm po przeliczeniu/ nie wiem czy nie za małe jeśli tak to proszę o pomoc może któryś z Kolegów dał by radę wykonać mi te kalkomanie z numerami i godłami edit: smoki też zerwane ,zorientowałem się ,że pod złym kątem je nakleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 No i super kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Podaję wymiary orginalnych nb z 21 .Foto z orginalnego płatowca , opis też orginalny , bo mój .Możesz sobie przeliczyć rozmiar posiadanych kalek .I radzę zapisać zdjęcie nb , bo już nie ma z czego focić .Odnośnie renowacji 9106 , nie będę się wypowiadał .young -Twój "znajomy " z Mirosławca dalej "działa" Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Dzięki Babcia ,niestety szablony mam za wąskie 0.6mm i za niskie 0.6mm Nic to działam dalej ,zrobię go do końca a z kalkami może coś się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Rozumiem pasje i dokładność modelarską , ale sądzisz że ktoś zauwazy różnicę 0,6mm w rozmiarach nb ? Bo ja bym sobie ręki nie dał uciąć , że na kolejnych 21 , w tej samej jednostce, nb w naturze mogły się różnić o kilka czy kilkanaście mm. Tym bardziej że od czasu do czasu , trzeba je było poprawić z jakiejś szczególnej okazji , no to wtedy taśma klejąca , papier , gąbka , puszka farby [w miarę dobrana odcieniem koloru ] i naprzód . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Przy 2.5mm szerokości 0.6mm to aż jedna piąta i powiem Ci ,że ja to widzę, Wymaluję na boku ten numer i dam zdjęcie porównawcze z innym numerem "21" sami ocenicie czy malować czy czekać na prawidłowe kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Sorry .Zrozumiałem że rozmiar całego nb jest o te 0,6 mm za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Praktycznie koniec, zostało tylko nakleić n/b i smoki /już zamówione / i lakier matowy a na "rakietę" R-3U połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Nie za mocno widoczny jest podział blach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Niestety wash nie wszedł wszędzie tak jak powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Podział blach troche za mocny zastanawiam się cały czas czy nie prysnąć po linii transparentną bazą /sido + baza/ Wszędzie nie wszedł ale to już wina samego modelu linie nie wszędzie są tak samo głębokie w niektórych miejscach zanikają trzeba by było je pogłębić ale nie ryzykowałem żeby nie zniszczyć całości ,chyba zrobię j/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Przeleciałem całość sido+baza mam wrażenie ,że jest trochę lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi