witek@ Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Kilka foci U.S.S. Nashville, pokazujących mniej więcej miejsce montażu anten:1. Nie jest idealne, ale można zauważyć, gdzie dochodzą anteny, mniej więcej środek barbety wieży "B" 2. Wyżej wymieniony "cycek" znajduje się obok widocznej w kółku anteny. Prawdopodobnie jest to peryszkop dowódcy wieży 3. Zaznaczony peryskop i przebieg anten pozdrawiam, Forest Wiem,wiem fotki znam.Racja źle umiejscowiłem mocowanie anten na wieży ale nie będę tego już poprawiał bo po prostu montaż olinowania jest mało fajnym zajęciem.Modelarstwem param się dla sportu i modele robię z lekkim podejściem a dążenie do doskonałości już mam za sobą lat przynajmniej kilka.Reasumując babole będą mi się zdarzały ale mimo to chcę aby mi je pokazywano bo zawsze czegoś takie uwagi i wskazówki uczą.Tak więc Forest dzięki za czujność i merytoryczne podejście do tematu. P.S. z drugiej strony to na zdjęciach widać,że anteny też nie są umiejscowione w osi obrotu wieży...więc nadal mamy problem zrywania anten przy obrocie wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam, Prace powoli brną do przodu....milimetr po milimetrze.Z racji wakacyjnego lenia który mną zawładnął budowa nadbrzeża okazuje się wyzwaniem ale damy radę Niżej kilka fotek bez aspiracji do nagrody World Press photo : Tu zdjęcia wagonu kolejowego wraz z obrotowym dźwigiem na wierzchu dłoni....w tle na monitorze strona producenta : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Chyba porzucę plany taboru w skali TT na rzecz 1/700 - więcej mi się tego zmieści w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Chyba porzucę plany taboru w skali TT na rzecz 1/700 - więcej mi się tego zmieści w pokoju To jest myśl...pełna makieta wprawdzie statyczna w 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Wow! Całkiem interesująco to wygląda. Czuję w kościach że to będzie całkiem ciekawa praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 No to ta diorama będzie trudniejsza do zrobienia jak cały model. Jestem ciekaw jak to wyjdzie. Marcin Rogoza z tego co przeczytałem to piszesz coś o skali TT. Z tego co mi wiadomo to skala modelarstwa kolejowego. Czyżby szanowny kolega zajmował się też modelarstwem kolejkowym? Ja sam mam kolejkę ale skala H0. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Michał15, Marcin jest taki wiekowy, że pamięta kolejki z NRD (swoją drogą Marcin, w tej skali to byś mógł niezłą makietę zrobić ) ... witek@, nie mogę wyjść z podziwu - rewelacyjna robota przy takiej skali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 ... witek@, nie mogę wyjść z podziwu - rewelacyjna robota przy takiej skali ... Wallace....niestety znam swoje umiejętności na wylot i wiem,że mimo wszelakich starań muszę jeszcze się dużo nauczyć tak więc do rewelacji mamy jeszcze kawałek drogi.Na razie jest powiedzmy,że dostatecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 witek@, biorąc pod uwagę skalę na prawdę zacnie Ci to wychodzi (zacnie > przyzwoicie) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 witek@, biorąc pod uwagę skalę na prawdę zacnie Ci to wychodzi (zacnie > przyzwoicie) Się podpisuję pod tym obiema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Marcin Rogoza z tego co przeczytałem to piszesz coś o skali TT. Z tego co mi wiadomo to skala modelarstwa kolejowego. Czyżby szanowny kolega zajmował się też modelarstwem kolejkowym? Nie, nie zajmuje się ale mam w planach zrealizować swoje marzenia z dzieciństwa i taką kolejkę sobie, z myślą o moim synku, sprawić I tak coś tam powoli dokupuję z taboru. Póki co w składzie kilka wagonów - ale mam jeszcze czas - syn dopiero roczek będzie kończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Nie, nie zajmuje się ale mam w planach zrealizować swoje marzenia z dzieciństwa i taką kolejkę sobie, z myślą o moim synku, sprawić I tak coś tam powoli dokupuję z taboru. Póki co w składzie kilka wagonów - ale mam jeszcze czas - syn dopiero roczek będzie kończył Super pomysł, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Jak robiłeś te szyny ? Naklejałeś coś na tą płytę ? Jeśli to ma być nabrzeże portowe to powinieneś szyny wytrasować w podłożu tak aby inne pojazdy kołowe mogły się tam też poruszać a tak stanowią one przeszkodę nie do przebycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 No właśnie dwie próby trasowania dały efekty mało zadowalające...zawsze coś gdzieś się przesunęło i nigdy nie było równo...kolejne podejście to wklejony profil produkcji Plastruct i dalej doklejona płyta właściwa tak aby szyna wystawała ok 0,2-0,3 mm nad powierzchnię i tak też wystaje.szerokość profilu dopasowywałem bardziej do rozstawu osi taboru niż do standardowych rozstawów torów kolejowych.Generalnie rozstaw torów to w tej chwili dokładnie 0,7mm i tak już zostanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam,nielicznych Fanów relacji.Walka z taborem trwa. Uzbierał się już przyzwoity skład : Dla dodania smaczku główny bohater wraz z budynkami : Oczywiście na nadbrzeże będzie usiane dziesiątkami pak,skrzyń i innych ładunków,między tym wszystkim plątać się będą dziesiątki milimetrów lin wszelakich i okrasimy to na koniec pewnie ze setką biegających stoczniowców ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Oczywiście na nadbrzeże będzie usiane dziesiątkami pak,skrzyń i innych ładunków,między tym wszystkim plątać się będą dziesiątki milimetrów lin wszelakich i okrasimy to na koniec pewnie ze setkąbiegających stoczniowców ;-) ...I będzie to doskonale wyglądać. Z resztą już wygląda bardzo dobrze Dalej kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 ...I będzie to doskonale wyglądać. Z resztą już wygląda bardzo dobrze Dalej kibicuję Dokładnie tak, cały czas oglądam relację z ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Świetnie! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Rewelka !! Tylko coś to nabrzeże "za czyste"... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Rewelka !! Tylko coś to nabrzeże "za czyste"...... Nie wiem dlaczego ale na zdjęciach słabo widać jak mocno jest umorusane to nadbrzeże a uwierz mi jest nałożone kilka odcieni szarego oraz kupę filtrów i suchych pigmentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Kurcze - fajowo to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Kurcze - fajowo to wygląda No w tej pracy chciałbym zawrzeć cały urok dioramy...czy się uda nie wiem.Jeszcze sporo pracy przedemną choć już chyba z górki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 gratulacje, nie mogę się doczekać efektu finalnego Malowanie szybek i felg w ciężarówach, jak uzmysłowiłem sobie rzeczywistą wielkość rozbroiło mnie zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Malowanie szybek i felg w ciężarówach, jak uzmysłowiłem sobie rzeczywistą wielkość rozbroiło mnie zupełnie Na żywo zobaczył byś jeszcze światła w samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Na żywo zobaczył byś jeszcze światła w samochodach ...I pjardy z wydechu Czekamy czekamy na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi