bazylms Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Witam Chciałem zaprezentować mój drugi model w karierze. Model klejony prosto z pudła bez zadnych waloryzacji fotorawionkami, itp. Kolejny ma już kilka usprawnień, ale przy tem uważałem, że moje umiejętności są za małe aby zwiekszać koszt modelu . Dużą zaletą było to, iż model ma możliwość zdjęcia górnej części kadłuba, co umożliwiało łatwiejszy dostęp w czasie pracy do napędu i gąsienic. Wiem że posiada kilka niedociągnięć, jak nieprzewiercona lufa KM-u, kilka nieobrobionych nadlewek itp., a lufa działa to już katastrofa (może kiedyś wymienię na metalową). Tak jak przy Tygrysie, może kiedyś powstanie podstawka, ale to zależy od przestrzeni w domu. Ogólnie model sklejało się przyjemnie. I dwóch średnio udanych wojaków Zapraszam do komentowania. Quote
Nugget Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 czołg fajny, ale te figurki, nie usunięte linie podziału form. Quote
kornik_69 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Bardzo zacnie wykonany Churchill. Slady eksploatacji mocne, ale moim zdaniem nie przesadzone. Ogólnie robi bardzo pozytywne wrażenie, choć jak zauważył kolega Nugget, figurki nie prezentuję nawet 10% jakości wykonania samego czołgu. Są wykonane niedbale, detale nie są podreślone, a oporządzenie ma złą kolorystykę. Musisz jeszcze potrenować i w miarę możliwości dokonać poprawek. Pozdrawiam Kornik Quote
Nugget Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Hej, nie wiem czy tak powinno być, ale linia podziału form też nie jest usunięta na rurze z tyłu czołgu. Quote
bazylms Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 No figurki są skopane, ale z tym mam największy problem. Co do rury to faktycznie musiałem o niej zapomnieć. Poprawię to przy okazji małych napraw jak skończę obecny model. Quote
witjas77 Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 (edited) najwyraźniej ja się nie znam, poza tym jak twierdzą bywalcy, po sześciu latach się nie komentuje. Edited April 12, 2017 by Guest Quote
hiwis Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 (...) Interesujący komentarz po sześciu latach ;) Quote
cooper69 Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 (...) Interesujący komentarz po sześciu latach ;) Ktoś tu chciał "zabłysnąć" Quote
hiwis Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Ktoś tu chciał "zabłysnąć" Raczej odgryźć się za KRYTYKĘ ! ;) Quote
cooper69 Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Już dotarłem do sedna wyszukanej "strategii" czyli defekacja do basenu, w którym się chce nauczyć pływać. Quote
bazylms Posted April 12, 2017 Author Posted April 12, 2017 Tak wstydzę się. I obioecuję że już wiecej tak nie zrobię ;) Quote
Jakx Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Tak wstydzę się. I obioecuję że już wiecej tak nie zrobię ;) Quote
Rack Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Ooo, zauważyłem, że to zorganizowana akcja . W sumie, z przyjemnością, ponownie obejrzę wszystkie pozostałe galerie Krzysztofa . Bardzo cenna, edukacyjna inicjatywa Kolego witjas77, kontynuuj dzieło, bądź konsekwentny, dawaj . Quote
michal0281 Posted April 13, 2017 Posted April 13, 2017 Ooo, zauważyłem, że to zorganizowana akcja .W sumie, z przyjemnością, ponownie obejrzę wszystkie pozostałe galerie Krzysztofa . Bardzo cenna, edukacyjna inicjatywa Kolego witjas77, kontynuuj dzieło, bądź konsekwentny, dawaj . Popieram Quote
Recommended Posts