Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Śliczny, wręcz uroczy! Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić!

Posted

Piękny, nie mogę się napatrzeć, tak bardzo mi się podoba. Gratuluję świetnego modelu ! Jedyne co bym w nim poprawił to ten składany dach, ale mimo tego i tak jest super.

Posted

Przyjemny dla oka, i to bardzo, ale ja zapytam, skąd on spadł? Zrzucili go z desantu? Bo sam chyba nie podjechał pod ten szlaban, żadnych śladów kół nie ma (JAKIEŚ powinny być)

A tak po za tym, naprawdę ładnie zrobiony kubełek

pozdrawiam,

Forest

Posted

Fajny szkrab, sympatyczna podstawka. Lubię takie wiosenne kolorki.

Pytanko, te narzędzia rzeczywiście tak były mocowane?

Nie rzuciło mi się to nigdy w oczy. Ale specjalnie też się tym autkiem nie interesowałem, dlatego pytam

Posted
Przyjemny dla oka, i to bardzo, ale ja zapytam, skąd on spadł? Zrzucili go z desantu? Bo sam chyba nie podjechał pod ten szlaban, żadnych śladów kół nie ma (JAKIEŚ powinny być)

A tak po za tym, naprawdę ładnie zrobiony kubełek

pozdrawiam,

Forest

Na takim suchym podłożu nie koniecznie musiał zostawiac ślady

Pytanko, te narzędzia rzeczywiście tak były mocowane?

Nie rzuciło mi się to nigdy w oczy. Ale specjalnie też się tym autkiem nie interesowałem, dlatego pytam

Narzędzia było mocowane przeważnie w dwóch miejscach.

Posted

Fajny "maluch". Kawał świetnej roboty.

Też mi w oczy rzuciło się mocowanie narzędzi, czy powinny tak wystawać. Mam "kubełka" w 1/48 Afrika Korps i tam narzędzia leżały na błotnikach, ale może w wersji europejskiej było inaczej.

Posted

Hmm, droga wygląda na piaszczystą, więc chyba jednak tak w końcu to nie asfalt

Posted

typ_82_kubelwagen_007_of_151.jpg

1945%20Kubelwagen%20Kubie.jpg

kubelwagen.jpg

Z tego co pamiętam instrukcja mówiła to samo, ale generalnie sam mogłem też trochę "przegiąć" w 2 stronę gdyż dorobiłem całe narzędzia sam bo jakość wykonania zestawowych było co najmniej tragiczna.

EDIT:

Hmm, droga wygląda na piaszczystą, więc chyba jednak tak w końcu to nie asfalt

No w sumie tak. Dobra, moja wina

Posted

Bardzo fajna scenka. Model ładnie pomalowany, otoczenie również przyjemne dla oka. Trochę brakuje mi kurzu i brudu, ale to kwestia gustu w sumie. Model Academy to Gniot przeraźliwy, ale jak widać ładne malowanie dużo mu dodaje uroku i na babole merytoryczne już się tak bardzo nie patrzy