M.A.V. Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 6 godzin temu, laskonogi napisał: co to może być ? te półokragłe to żadne otwory ! to są stopnie do wchodzenia/schodzenia (to były wnęki nie otwory) A co do tego dużego okrągłego to nie mam pojęcia co to może być. Aczkolwiek na zdjęciach niektórych jednostek wygląda bardziej na kwadratowy, a też mam kilka zdjęć gdzie w ogóle go nie ma (chociaż to ujęcia z tych "propagandowych" więc może jak to często było u sowietów - cenzura wyretuszowała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) 12 minut temu, M.A.V. napisał: te półokragłe to żadne otwory ! to są stopnie do wchodzenia/schodzenia (to były wnęki nie otwory) powiadasz ... powiadasz no to niezle .. kurcze a jak patrzyłem na foty to wydawało sie to na wylot a byłem taki dumny z siebie ze je wyciąłem równo :P)))))))) no padłem Edytowane 13 Listopada 2021 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 55 minut temu, laskonogi napisał: a byłem taki dumny z siebie ze je wyciąłem równo :P)))))))) no padłem dużego problemu nie ma jak wyciąłeś ---> naklej od środka cienki pasek HIPSu i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 gdyby człowiek nie położył pokładu to to rozwiązanie było by idealne :)))))) no nic zaklejam szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 nie rozumiem - ale po co ta szpachla ? bez sensu sobie roboty narobisz ! Podkład zmyj i już ! a tak chcesz szpachlować to tylko upaćkasz niepotrzebnie, potem przy szlifowaniu ładne nitowanie uszkodzisz.... a tak to mówię ci: zostaw te dziury jakie są, od środka naklej pasek HIPSu i będziesz miał wnęki jak ta lala i całość w 5min roboty (no ze zmywaniem podkładu max 15min) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 29 minut temu, M.A.V. napisał: podkładu napisałem pokład nie podkład - przenoszę dyskusje do dedykowanego wątku co by tu nie zaśmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 na takiego smrodziarza trafiłem przypadkiem : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 matko jak to dymi przy manewrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 W dniu 12.01.2022 o 20:10, M.A.V. napisał: na takiego smrodziarza trafiłem przypadkiem : Chyba wycięli DPFa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 W dniu 12.01.2022 o 20:10, M.A.V. napisał: na takiego smrodziarza trafiłem przypadkiem : Ja się pytam, gdzie była straż miejska? No gdzie!? Dziadkowi, to za kopcenie z pieca zaraz mandat, a Putinowi, co nie można pyk 500 zł za smrodzenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 wyszła pierwsza część 2tomowej monografii o niszczycielach projektu 61 (typ Kashin) https://www.okretywojenne.pl/ow/katalog/?aid=17&ctid=254 pozycja o tyle ciekawa że jedna z tych jednostek (a dokładnie Смелый ) to nasz późniejszy ORP Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 jest już w sprzedaży druga część monografii o Kashinach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja śruba fregaty rakietowej p.1135 [ Krivak ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi