Mark666 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 No to pora na nowy projekt Zestaw ma być w takiej konfiguracji: Na początek kompletowanie ramy Aha--- kolory będą inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 No nie, też go chciałem zrobić w tej konfiguracji. Teraz będzie że naśladuję. Mam trochę wzorów malowań, mogę podrzucić jak jest potrzeba. Do kalek z zestawu fajnie pasuje biała kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 O kolejny super projekt. Czekam na aktualizacje z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Zapowiada sie kolejny cieszacy oko model. Napewno bede sledzil twoj warsztat, poniewaz tez mialem w planach zbudowanie czegos podobnego tyle, ze w wersji nowozelandzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Ale bez ładunku będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2011 Ale bez ładunku będzie?? Tak, będzie jechał po ładunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Przez te zmiany nie poszła wiadomość na PW, White Boss czeka już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Zaczęliście nowy wątek i nic mi nie powiedzieliście?!?!?! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2011 Zaczęliście nowy wątek i nic mi nie powiedzieliście?!?!?! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł No zaczęliśmy Pawle ale zaraz potem był remanent na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Faktem jest, co to za pomysł, żeby wyłączać forum na weekend, jak wtedy najwięcej ludzi pisze... Tak czy inaczej ciekawe będzie popatrzeć jak budujesz, widze, że rama ma dość ciekawy kształt... Pozdrawiam i powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2011 Mały aktual : Pocięte kominy przygotowane pod metalowe wydechy Rama pociągnięta podkładem Silnik składa się A to próbki kolorów na kabinę --- ciemna oliwka i ciemny błękitny Teraz muszę złożyć te dodatkowe elementy dodane do tej "dłużycy" bo muszę je umieścić przed malowaniem na ramie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Wygląda dobrze! Ciekaw jestem, jak Ci chromy wyjdą - ja właśnie też w tym momencie coś takiego robię. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Wydechy ok. Rama ma ciekawy wygląd, ja powalczę z resorami i ich mocowaniami, jak to z bliska wygląda sam wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Wydechy ok. Rama ma ciekawy wygląd, ja powalczę z resorami i ich mocowaniami, jak to z bliska wygląda sam wiesz. Wiem, z przyjemnością bym to trochę zmienił , ale skąd wziąć takie mikro śrubki-- najlepiej metalowe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Tu jest link do zdjęć z warsztatu. Ciekawa praca. http://public.fotki.com/oldalbion/international-trans/#media Śrubki to albo rozciągnięta na ciepło ramka, albo profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 zmniejsz zdjęcia , bo forum się rozjeżdża;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 Prośba do Admina o usunięcie tego ostatniego posta-- tego wielkiego Podczas montażu wynikły drobna niedogodności. Rama okazała się ciut za wąska więc musiałem ją troszkę poszerzyć. Podczas przymiarki maski do kabiny okazało się że gniazda na ramie są za krótkie i przy byle ruchu maska spada.Przedłużyłem lekko je wstawiając polistyrenowe rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Cześć! Wygląda dobrze. Dopasuj wszystko dokładnie, zanim zaczniesz lakierować, bo potem będą problemy! Powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Prośba do Admina o usunięcie tego ostatniego posta-- tego wielkiego W sumie usunąłem dwa "wielkie" posty Wydaje mi się, czy faktycznie drążek poprzeczny jest ciut za krótki ? wygląda to tak jak by piasty kół miały zbyt dużą rozbieżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 Prośba do Admina o usunięcie tego ostatniego posta-- tego wielkiego W sumie usunąłem dwa "wielkie" posty Wydaje mi się, czy faktycznie drążek poprzeczny jest ciut za krótki ? wygląda to tak jak by piasty kół miały zbyt dużą rozbieżność Wielkie dzięki Andrzeju. Sprawdziłem, jest dobrze-- ale na przyszłość będę zwracał na i na ten szczegół uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 A co to za kolorek na silniku bo jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 I w ogóle co to jest za silnik? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 A co to za kolorek na silniku bo jest super. Kolorek to Humbrol Metalic Blue No.52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 I w ogóle co to jest za silnik? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam Paweł International I-H V 800 turbo-charged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Silnik prawie gotowy, fotele też U mnie też wystąpiło zjawisko leciutko uniesionej środkowej osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi