skwarciu21 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Ładnie wyszedł silnik jak i fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Cześć! Dzięki za info o silniku. Jego model wygląda dobrze, mam tylko zastrzeżenia do przewodów -tych prowadzących od sprężarki. Spodziewałbym się w tym miejscu przewodów metalowych (wtedy one mają sporo prostych odcinków i gięcia po stosunkowo małym promieniu). Twoje przewody wyglądają na przewody elastyczne - wtedy braknie klamerek, które by je mocowały. Trzeba pamiętać, że na silniku występują intensywne drgania i luźno poprowadzone przewody szybko by się ukruszyły. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Faktycznie. Od sprężarki powinny być metalowe. Ew po drodze jakiś gumowo metalowy łącznik aby pozwolić pracować przewodom(przy odpalaniu silnika choćby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Rama okablowana, tuż,tuż przed ukończeniem. Wydechy Inne części Podłoga Zbiorniki poszły do Kreta Pytanie-- czy baki mogą być w kolorze karoserii?? Aha-- wał napędowy zrobiłem metalowy, plastykowe pozostały tylko przeguby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Mam zdjęcia pojazdów z chromowanymi bakami, w kolorze aluminium? w kolorze ramy i w kolorze karoserii. A więc tak może być w kolorze karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Mam zdjęcia pojazdów z chromowanymi bakami, w kolorze aluminium? w kolorze ramy i w kolorze karoserii. A więc tak może być w kolorze karoserii. O!. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Podwozie wygląda bardzo ładnie w całej okazałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Dziękuję koledzy za miłe komentarze Mały aktual, bo się wątek zakurzy Zbiorniki po kąpieli w Krecie ,położeniu podkładu, trafiły z powrotem do kąpieli tym razem w Docie Poskładałem i pomalowałem przedni bunk i tylny wózek wraz tylnym bunkiem Zrobiłem małą przymiarkę: Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Pieknie jak na razie. Bedziesz robil jakies brudzenie ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Jakoś mnie ostatnio nie było i nie śledziłem tematu. Nie moge nigdzie znaleść skąd wziąłeś tą "kłonnice co jest jakby na siodle? Czyżby ona była w longinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 tomeka6---myślę że jakiś kurz, może błotko, i odrobina rdzy powinna być-- ale czy mi to wyjdzie to zobaczymy Sandi-- tak , wszystko jest w Logging Trailer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Fajnie dobrane kolorki. Widziałem już wiele razy ten wózek i ciągle mi się podoba. W końcu muszę sam go zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Fajnie dobrane kolorki. Widziałem już wiele razy ten wózek i ciągle mi się podoba. W końcu muszę sam go zrobić. No więc do dzieła. W Twoim wykonaniu to będzie majstersztych Fajnie się składa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Witam. Zbiorniki wreszcie dały się pomalować i są już na swoim miejscu na ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Ładnie komponuje się niebiski kolorek z chromami Czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Ach te baki wygladaja wysmienicie! Jezeli mozna zapytac, czy te chromowane obejmy to folia winylowa, czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Ach te baki wygladaja wysmienicie! Jezeli mozna zapytac, czy te chromowane obejmy to folia winylowa, czy cos innego? To paski ze zużytej blachy offsetowej. W drukarniach służy ona jako matryca do druku. Jest cienka i wspaniale się formuje. Przy odrobinie znajomości w drukarni można takie coś zdobyć, bo stare oni wyrzucają. Ja zaopatrzyłem się w kilka arkuszy podczas jakiś tam wyborów-- jakiś kandydat użył jej jako podkład na swój plakat. Paski przepolerowałem papierem ściernym 1500, kleiłem CA na podkład, potem maskowałem taśmą Tamiya i malowałem kolorem bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Dalszy postęp prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Wszystko bardzo fajnie, ale chłodnica najlepsza, pierwsza klasa . Z czego są te przewody? Gdzie można takie znaleźć? Powodzenia i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 No pięknie. Czy kłonice też będziesz przecierał? No bo tak, silnik i skrzynia, które mi się bardzo podobają, mają w sobie pewien realizm dzięki przecierce suchym pędzlem, są w sumie mniej narażone na taką eksploatację / brudzenie, niż reszta pojazdu. Myślę żeby być konsekwentnym, to trzeba przetrzeć kłonice, może i ramę. Przykurzyć to wszytko, silnikowi brakuje jeszcze washu, który naprawdę łatwo się robi farbami olejnymi dla plastyków. 5 zł za tubkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Genialnie to wszystko wyglada, a jeszcze jakby bylo lekko przybrodzone to juz w ogole byloby ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Grubyjg-- te przewody to jeszcze z czasów kiedy pracowałem w szpitalu. Pochodzą z jakiś zestawów do łączenia pomp infuzyjnych, parę udało się sprywatyzować. copycat -- kłonice będą musiały być przetarte bo przecież ocierają się o ładunek . Z ramą coś pomyślę Z wash-em jakoś sobie nie radzę Wszystkim WIELKIE dzięki, cieszę się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Świetny zestaw będę tu wpadać ciekawie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi