chudyhunter Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Chciał bym zaprezentować dopiero co ukończoną dioramę o mojej ulubionej tematyce „Zombie” Natchnienie nadeszło po obejrzeniu serialu The Walking Dead, dlatego też postanowiłem wykonać drogę stanową 85 którą główny bohater Rick Grimes podążał do Atlanty. Edytowane 27 Grudnia 2019 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Fajne, podoba mi się, Ciekawy pomysł. Jedno a może i dwa ALE. Krew powinna być bardziej "żywa" w kolorze, wogóle nie przypomina krwi kolorystycznie... może to wina fotek? Podoba mi się ta bariera wygięta, fajny efekt, w ogóle fajne. Daj więcej Zbliżeń, i zrób coś z figurkami bo wyglądają sztucznie, może jakiś wash ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Mi też się bardzo podoba i pomysł i wykonanie, rób następne, tym razem jakichś żywych może co się bronią jak mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Mnie się podoba tylko faktycznie krew trochę dziwnie wygląda. Sam mam plany na wykonanie dioramy z zombiakami tylko znajdę figurki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 Oczywiście muszę się z wami zgodzić co do koloru krwi bo na fotkach wygląda jak by wpadała nawet w brąz. Na żywo ma inny odcień. Do zrobienia jej użyłem czerwonego humbrola 153 z kropelką domieszki czarnego. Może na tych fotkach trochę lepiej bądzie to wyglądało. Do zrobienia tych fotek użyłem naturalnego światła, a tamte doświetlałem lampami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Faktycznie wygląda lepiej już Naprawdę Fajowska Dioramka. ps serial też dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Zawiało Half-Life 2 i ucieczką z City 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Zawiało Half-Life 2 i ucieczką z City 17 Hehe Pierwszym pomysłem było wykonanie Black Mesa z Half Life'a ale jakoś skończyło się tylko na pomyśle i poszedłem w tradycyjne zombie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Jaka to skala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2011 1:72. Pierwszy raz miałem styczność z tą skalą. No oczywiście za dzieciaka sklejało się samoloty w 72 ale wtedy wydawał mi się ogromne. Teraz wypakowałem cały sprzęt z pudełek i .... uśmiech na twarzy a w myślach " jakie to wszystko malutkie " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 1:72. Pierwszy raz miałem styczność z tą skalą. No oczywiście za dzieciaka sklejało się samoloty w 72 ale wtedy wydawał mi się ogromne. Teraz wypakowałem cały sprzęt z pudełek i .... uśmiech na twarzy a w myślach " jakie to wszystko malutkie " Myślałem że to 1:35, w takim razie jeszcze lepsza niż się wydawało, co to za figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Ja obstawiam że preisery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Figurki to zestawy firmy Caesar Modern US Army 030 i Caesar Terrorists 031 Pojazdy Academy 13410 U.S. M35 2.5ton CARGO TRUCK i Revell 03137 HMMWV M998 M1025 Skrzynie Black Dog T72026 Ammo Boxes Accessories Set Reszta: - bariery energochłonne wykonane z puszki - znaki i drogowskazy wydrukowane na papierze fotograficznym i naklejone na blache z puszki - lampa z pozostałości po innych modelach - śmieci / gazety także wydrukowane na papierze fotograficznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Maiłem już się wcześniej pytać ale jakoś wypadło mi z głowy Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, czy gdzieś można dostać pojazdy cywilne, autobusy, ciężarówki itp w skali 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Maiłem już się wcześniej pytać ale jakoś wypadło mi z głowy Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, czy gdzieś można dostać pojazdy cywilne, autobusy, ciężarówki itp w skali 1/72? Spróbuj na Allegro. Są gotowe diecasty, ale na potrzeby dioramy w 1/72 wystarczą, z tym tylko, że to głównie nowe pojazdy. PS. Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Kolorystycznie nudna, ponadto pojazdy są jakby przed chwilą wyjechały z salonu (poza krwią oczywiście). Krew i flaki bardzo fajnie wyszły, co nie znaczy że jestem jakimś okrutnikiem i sadystą. Ogólnie całkiem, całkiem może lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Fajna dioramka, pomysł na czasie (za chwilę 2. sezon). Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Super wszystko jak już pisałem, ale tak patrzę już po raz któryś i wieszcz co ? Może to bzdura, ale trochę to dziwnie wygląda że wszystkie auta mają pozamykane drzwi, wydaje mi się że gdybyś kilka drzwiczek otworzył, nadałbyś Dioramce więcej dynamiki, i takiego "chaosu" czy też paniki, którą ma Ona przedstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Oczywiście muszę się tutaj z tobą zgodzić. Niestety ten pomysł przyszedł mi do głowy dopiero po skończeniu pojazdów i już nie chciałem się do nich dobierać. W dioramie nad którą teraz pracuję zadbałem o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 bardzo fajne, barierki będę robił do Ferrari więc dobrze wiedzieć że można je zrobić z puszek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi