rtoipmodest Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Model firmy Toro. Tradycyjnie zacząłem od najprostrzego czyli scenki. Projekt 80x45mm: Zacząłem od okna: Okno po amputacji i fasada: Przymiarka: Gotowa chatka: Gotowe podwórko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 A sobie popatrzę jak się robi fajne podstaweczki...i Kubusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Fajnie, fajnie Czyżby zapowiadała się winietka z warsztatem, w którym zbudowano Kubusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Widzę Piotrze, że zdecydowałeś się pokazać Kubusia szerszemu gronu Scenka miodzio jak zawsze. Czekam na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Wygląda to bardzo obiecująco. Zasiadam na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Też zasiadam i doglądam prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Znowu model składający się z 5 części? Rozumiem, że 80x45 to wymiary ściany warsztatu? Ten cały Kubuś to kawał auta jest w takim razie. Widzę, że popadasz w nurt ojczyźniany, i dobrze w sumie Będą figuranci? W sumie delikwentów w sortach mundurowych SS powinno Ci się udać znaleść bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Swojskie klimaty. Kalki dasz dedykowane dla tego pojazdu? Bardzo mnie ciekawi jak poprowadzisz postarzanie tego wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Bardzo mnie ciekawi jak poprowadzisz postarzanie tego wozu. Jak to jak, funkel nówka powinna być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Tak? To on nie brał udziału w walkach? Nie znam niestety historii pojazdu. Ale pojazd improwizowany winien mieć sporo śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav K Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Witam. Kubus 23-cie sierpnia 1944 atak na uniwersytet. 02 września 1944 atak na uniwersytet ponownie. Atak udział SdKfz 251 Szary Wilk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Warsztat już jako jedna bryła: W konstrukcji lampy pomogli faszyści - jest to jarzmo kadłubowego mg od Tygrysa z Hase. Przesadziłem z szybami i troche je przetarłem. Dodatkowo do srodka wkleiłem biały papier: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Oj - szyba była się zbiła...lampa klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Siadam i oglądam- póki co świetnie się prezentuje budyneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 B. to jest ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Dziś dorobiłem wózek z butlami do spawania. Koła od Bradleya (Revell): I moja wizja całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Beczkai z Marsa, tasma z Tamiya, ludzik Preiser a butle Goffy albo MT. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Wózek pierwsza klasa. Scenka zaczyna nabierać życia. Dajesz dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Beda spawac czy lakierowac ?? Czy tez moze "odbior techniczny"? Ech ... zebym to ja miel takie zaparcie do konczenia rzeczy rozpoczetych ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Piotrze butle od Ciebie z tego US dźwigu. Powiedzmy, że Kubuś jest na przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Beczkai z Marsa, tasma z Tamiya, ludzik Preiser a butle Goffy albo MT.pzdr Czyli, w skrócie, polski pojazd pancerny jak ulał. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 No... niemcy 1944 tez tam byli, a teraz "druga japonia" no to pasuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Znalazłem, ale gamoń ze mnie. szkoda, że dopiero teraz się pytasz. Uwaga, drzwi były dwuskrzydłowe drewniane otwierane do wewnątrz (?), przynajmniej tak widać za zdjęciach warsztatu Stanisława Kwiatkowskiego gdzie był budowany Kubuś (róg ul. Tamka i ul.Solec). Co do kamo, to stawiałbym jednak na szary i brązowy - pisałem ci jak to było/jest. Po wojnie został tak pomalowany, a malowali go "twórcy", sam "Malarz" wspomina że takie było kamo. Czy masz zdjęcia? Powiedzmy, że Kubuś jest na przeglądzie. Nie było przeglądu. Jeżeli już, to odbiór techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 Niestety foto w/w warsztu trafiło do mnie post factum. Nie będę teraz nizczył tego co zrobiłem, powiedzmy, że jest to ciag dalszy zdjęcia z warsztatem lub jakaś konkurencja. Martwi mnie to co piszesz o malowaniu, z priva wywnioskowałem, że skłaniasz się do wariantu z dwoma odcieniami szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Skleiłem podwozie, przygotowałem koła. Obrobiłem kadłub. Biorąc pod uwagę skomplikowanie modelu w weekend będzie na kołach Mam pytanie dotyczące "czułków" oznaczjących szerokość pojazdu. W muzeum są. Na tej fotce nie mogę się dopatrzyć: Na tej (skadrowanej) jest tylko po prawej stronie: Na zielono zaznaczyłem ciemną pionową linię - zaciek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi