Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model firmy Toro. Tradycyjnie zacząłem od najprostrzego czyli scenki.

Projekt 80x45mm:

P6167482.jpg

Zacząłem od okna:

P6187483.jpg

Okno po amputacji i fasada:

P6187485.jpg

Przymiarka:

P6187494.jpg

Gotowa chatka:

P6197502.jpg

Gotowe podwórko:

P6207508.jpg

P6207507.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widzę Piotrze, że zdecydowałeś się pokazać Kubusia szerszemu gronu

Scenka miodzio jak zawsze. Czekam na ciąg dalszy...

Napisano

Znowu model składający się z 5 części?

Rozumiem, że 80x45 to wymiary ściany warsztatu?

Ten cały Kubuś to kawał auta jest w takim razie.

Widzę, że popadasz w nurt ojczyźniany, i dobrze w sumie

Będą figuranci? W sumie delikwentów w sortach mundurowych SS powinno Ci się udać znaleść bez większych problemów.

Napisano

Swojskie klimaty. Kalki dasz dedykowane dla tego pojazdu? Bardzo mnie ciekawi jak poprowadzisz postarzanie tego wozu.

Napisano
Bardzo mnie ciekawi jak poprowadzisz postarzanie tego wozu.

Jak to jak, funkel nówka powinna być

Napisano

Tak? To on nie brał udziału w walkach? Nie znam niestety historii pojazdu. Ale pojazd improwizowany winien mieć sporo śladów.

Napisano

Witam.

Kubus 23-cie sierpnia 1944 atak na uniwersytet. 02 września 1944 atak na uniwersytet ponownie.

Atak udział SdKfz 251 Szary Wilk.

Napisano

Warsztat już jako jedna bryła:

P6237510.jpg

W konstrukcji lampy pomogli faszyści - jest to jarzmo kadłubowego mg od Tygrysa z Hase.

Przesadziłem z szybami i troche je przetarłem. Dodatkowo do srodka wkleiłem biały papier:

P6237520.jpg

Napisano

Beda spawac czy lakierowac ??

Czy tez moze "odbior techniczny"?

Ech ... zebym to ja miel takie zaparcie do konczenia rzeczy rozpoczetych .....

Napisano

Znalazłem, ale gamoń ze mnie. szkoda, że dopiero teraz się pytasz. Uwaga, drzwi były dwuskrzydłowe drewniane otwierane do wewnątrz (?), przynajmniej tak widać za zdjęciach warsztatu Stanisława Kwiatkowskiego gdzie był budowany Kubuś (róg ul. Tamka i ul.Solec). Co do kamo, to stawiałbym jednak na szary i brązowy - pisałem ci jak to było/jest. Po wojnie został tak pomalowany, a malowali go "twórcy", sam "Malarz" wspomina że takie było kamo. Czy masz zdjęcia?

Powiedzmy, że Kubuś jest na przeglądzie.

Nie było przeglądu. Jeżeli już, to odbiór techniczny.

Napisano

Niestety foto w/w warsztu trafiło do mnie post factum. Nie będę teraz nizczył tego co zrobiłem, powiedzmy, że jest to ciag dalszy zdjęcia z warsztatem lub jakaś konkurencja.

Martwi mnie to co piszesz o malowaniu, z priva wywnioskowałem, że skłaniasz się do wariantu z dwoma odcieniami szarości

Napisano

Skleiłem podwozie, przygotowałem koła. Obrobiłem kadłub. Biorąc pod uwagę skomplikowanie modelu w weekend będzie na kołach

Mam pytanie dotyczące "czułków" oznaczjących szerokość pojazdu. W muzeum są. Na tej fotce nie mogę się dopatrzyć:

PIC_37-1515.jpg

Na tej (skadrowanej) jest tylko po prawej stronie:

jaja.jpg

Na zielono zaznaczyłem ciemną pionową linię - zaciek?