Gość Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Przedświąteczna gorączka, niezbyt motywuje do prac nad modelem, dlatego ja utknąłem w martwym punkcie i niestety, nic nie działam przy wiezyczce BV-ki. Nie próżnuje natomiast Jarek, który znów zaszczycił mnie fotkami i poraz kolejny powalił mnie na kolana. Jako że poprosiłem Jarka o ruchome błotniki w Bv-ce, dostałem co chciałem i pragnę sie tym z Wami podzielić: Dla mnie KOSMOS. Biję pokłony przed Jarkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Nooooo..bardzo fajnie zaczyna to wyglądać.Mam nadzieję,żę doprowadzisz warsztat do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Jo to najzwyczajniej mistrz świata i tyle. Ja jestem lata świetlne za nim i nie mam nawet szans osiągnąć choćby podobnych rezultatów. Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Mistrzami świata to są modelarze, budujący modele w skali 1:700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Wychodzi, że to w sumie model Jarka "JO", a Ty składasz jego części do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 No, poprzeczka związana z pomalowaniem modelu tej klasy wisi baaaaardzo wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Wychodzi, że to w sumie model Jarka "JO", a Ty składasz jego części do kupy Tak, to święta racja, i bedzie to dla mnie ogromny zaszczyt. Ale żeby nie było, wieża czołgu będzie w moim wykonaniu . Co do malowania, to faktycznie, aż się boję, chociaż ostatnio poćwiczyłem troszkę malowanie na innym modelu, więc mam nadzieję że nie spapram tego nad czym tak pieczołowicie pracuje Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Wychodzi, że to w sumie model Jarka "JO", a Ty składasz jego części do kupy To nie mój model -ja podjąłem się tylko poprawy -na początku miała być to tylko płyta nad silnikowa .Potem pomyślałem ,że warto pokazać braki modelu wyjściowego i poprawiłem całą górną płytę + kilka drobiazgów . Przed Grzegorzem też jest kilka rzeczy do dorobienia ,ale będzie mógł ruszyć jak dokończę jeszcze kilka elementów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Nie pisałem tego z wyrzutem, ale z podziwem dla Twojej pracy JO. Jest na co patrzeć. Pozdrawiam i Ciebie i Geckona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Witajcie!! W tym miejscu, chciałem nieco odbiec od tematu BV-ki i zaprezentować Wam, to na czym ostatnio ćwiczyłem malowanie. Narazie to sama farba, bez sidoluxów i innych tego typu. Model powstał na zamówienie, tak, tak na zamówienie. Mój zleceniodawca ma 8 lat i wybrał sobie taki modelik, na prezent urodzinowy. Niemiecki Boxer MRAV od Hobby Boss. Nie jest jeszcze skończony, a czego mu brakuje to widać: anteny, karabin, kalki i lusterka. Pokazuje Wam go, dlatego ze jest to pierwsze trójkolorowe kamo w moim wykonaniu i chciałbym zebyscie ocenili jak mi to wyszło. Nie zakładam osobnego wątku dla Boxera, bo to bez sensu, wszak do końca zostało juz bardzo nie wiele. To kilka fotek: Modelarze, napewno wyłapią babole jakie popełniłem w tym modelu ale mam nadzieje że ośmiolatek, nie bedzie zbyt czepialski . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Kamo położone jest dobrze, ale obawiam się, że po dalszych zabiegach kolory będą za ciemne. Ja bym go rozjaśnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 A mozna prosić o jakąś poradę, dotyczącą rozjasniania, bo ja ni w ząb nie mam o tym pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Fajnie ci wyszedł. Jeszcze nie robiłem kolorowego kamo - wszystko przed mną. Czym maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Całość była maskowana plasteliną Bluetack i taśmą maskującą Tamiya. A propos, czy ktoś może mi powiedzieć, jak sie ustrzec przy malowaniu trójbarwnego kamo, takich jakby cieni które pojawiaja się po zdjęciu maskowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 No trzeba by to jeszcze raz pomalować zielony. Może coś filtrami też by się dało zrobić. Jak nałożysz wash i zrobisz biedronkę, to całość ściemnieje. A szkoda by było, bo bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Czy zleceniodawca aby na pewno życzy sobie postarzony kamuflaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Myślę że dla zleceniodawcy to wszystko jedno czy kamo będzie jak nowe, czy postarzone. No chyba że widział nasze forum . Jednak ja osobiście, mógłbym skorzystać z okazji i przećwiczyć kilka technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 Spojrzałem na fotki i właśnie do mnie dotarło co mnie czeka 2x leopard(A5 i A6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 Mistrzami świata to są modelarze, budujący modele w skali 1:700 Owszem , byli by, gdyby budowali te modele rzeczywiście w tej skali. ps. tam nawet farba ma ok 1m(metr !!) grubości po przeliczeniu na oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Witajcie koledzy!! W temacie o T-90 pisałem że zabieram się znów za BV-kę. Taki miałem plan, jednak od pewnego czasu przygotowuje się do najważniejszej w swoim życiu roli- ojca!! Niestety te przygotowania nie przebiegają zbyt gładko i praktycznie co chwilka muszę być z żoną w szpitalu, tak więc BV-ka, nadal stoi nie ruszona. Wiecie że w budowie tego modelu pomaga mi Jarek- Jo. Co jakiś czas Jarek podsyła mi fotki z efektami swojej pracy. Górny pancerz BV-ki, znacie wszyscy . Tym razem Jarek podesłał mi fotki małego ale myślę jakże uszlachetniającego cały model elementu, a mianowicie adaptera do rury do przepraw podwodnych, zakładanego na wydech, o właśnie takie coś : Na wydechu oraz zamocowane do wieży: A tutaj, jak ten element wygląda w wykonaniu Jarka: Skomentuję to krótko: Jarek!!! Szczęka opada. Obiecuje że gdy tylko będziemy mieli pewność że nasze maleństwo, przyjdzie na świat całe i zdrowe zasiadam do obu moich modeli naraz ( BV i 90-ka ). Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 malowaniu trójbarwnego kamo, takich jakby cieni które pojawiaja się po zdjęciu maskowania Masz na myśli te miejsca po Blutacku które wydają się być "tłuste" ? Dasz werniksy i inne cudactwa to te ślady znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Witajcie!! Znów chciałbym Wam pokazać co zdziałał Jarek w sprawie BV-ki. Jakiś czas temu zaprezentowałem fotki, wykonanego przez Jarka adaptera, do montażu rury do brodzenia. Wtedy ten element nie był jeszcze gotowy. Dziś prezentuję adapter w pełni skończony. O to on: Dla mnie to wspaniała robota i już się nie mogę doczekać aby te wszystkie cudeńka poskładać w całość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Jak już było pisane wcześniej, będzie niezła presją aby malowaniem czegoś nie sparpać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Dlatego właśnie chodzę na lekcje malowania figurek i modeli w sklepie GAME WORKSHOP. Ty Krzyśku powinieneś wiedzieć o czym piszę z racji tego że też mieszkasz na Wyspach. Co prawda w tym sklepie maluje się figurki i modele typu WARHAMMER ale przecież techniki są podobne, dlatego biegam tam co tydzień i pilnie się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 He, he to niedługo w ramach praktyk będziesz mi mógł figsy malować. Tylko mi się nie przerzuć na ten typ rozrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi