Konrad C Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Model skończony* *prócz lakieru matowego którego mi jak zwykle brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Podoba mi się bardzo... ale góra. Błoto jakoś do mnie nie przemawia i szczerze powiem że wygląda dziwnie. Troche pewnie wina aparatu i oświetlenia oraz efektu mokrego błota. Odbiór pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Model mi się podoba ale błoto przesadzone. O wiele lepszy efekt uzyskałbyś nakładając go zdecydowanie mniej i tworząc warstwę trochę mokrego błota i trochę suchego. Wygląda to tak jakby koła były posklejane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Fakt - błoto nie było strzałem w dziesiątkę. Przede wszystkim za błotem nigdy nie przepadałem, uważałem, że modele na tym tracą. Postanowiłem się przekonać i spróbować zrobić coś czego nie lubię i wtedy by się okazało czy moje przekonania są pewne... Tak więc oficjalnie: Błota nigdy więcej! I niech to będzie dla mnie nauczka Chociaż może jeszcze zmyje farbę z uk. jezdnego zanurzając w DOT-3 model do połowy.... Na razie niech sobie stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Super model. Nic dodać, ni ująć. Szczególnie do gustu przypadło mi błotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Jestem podobnego zdania jak przedmówcy super góra, ale dół do mnie nie przemawia. Masz naukę na przyszłość, ogólnie prezentuje się pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Generalnie góra jest świetna ale błoto już niestety nie - podwozie lepiej by wyglądało z pigmentami nałożonymi na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Konrad, napisz jak je robiłeś - może coś podpowiemy na przyszłość. Moje na KV wydaje mi się lepsze od tego jakie zrobiłem jako pierwsze na Tygrysie. Nie zniechęcaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Witam! Model super!.....poza tym błotem... Przesadziłeś lekko. Góra jest kapitalna, natomiast dół kompletnie mi się nie podoba. Błoto przypomina spalony karmel z piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Błoto postaram się zmyć. Pojazd trafia znowu na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 zostaw już ten zacny model, przeważnie takie poprawki prowadzą do zniszczenia efektu pracy. dorób jakąś mokrobłotną podstawkę i będzie cacy. czołgi nie zawsze są wymyte lub zakurzone, ten akurat jest uwalony jak dziecko w piaskownicy po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Tak jak już koledzy pisali, góra wyszła naprawdę super. Wszystko zrobione gustownie, bez przesadyzmu, tak jak być powinno. Dół wyszedł nieco gorzej, ale błoto na modelach to dość "grząski temat" i nie zawsze wychodzi tak jak tego oczekujemy (wiem z doświadczenia). Wystarczy, że dorobisz odpowiednią podstawkę i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Witam Jestem podobnego zdania jak kolega Andrzej. Nie ma co już kombinować z tym błotem, bo można napytać sobie biedy. Model wygląda całkiem ok (choć już nie tak efektownie jak Churchill). Efekt metaliczności górnej części pojazdu został osiągnięty. Błoto jakie jest każdy widzi. Jedni je lubią, drudzy nie. Mnie tam ono nie wadzi, choć rzeczywiście jest go za dużo i jest za mało zróżnicowane. Bardzo podobają mi się obicia i rysy, a także wykonanie bambetli na pancerzu. Jest fajnie! Czekam na kolejne Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 No dobrze - będzie sobie stał na półce. Tymczasem zapraszam na aktualizację (która się zaraz pojawi) dotyczącą postępu prac nad Crusaderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi