qantas Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Witam, ponizej kilka fotek ukonczonego wlasnie Boeinga. Traktuje to tylko jako zabawe tak wiec nie jest on rewelacyjny. Ale do porownan sie nadaje. Mankamenty najwieksze to: pociagniecia pedzla na ogonie, kiepsko wymaskowane skrzydla i kabina pilotow, slaba szpachla przy skrzydlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qantas Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Aha, i propo porownan ponizej kilka zdjec porownujacych 747 z: Boeingiem 737 Airbusem a320 Antonowem an-2 Volvo 740 kombi ;) I jeszcze 737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timek2009 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 super model i bardzo mi sie on podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Oj nie jest źle ;) Najlepiej wygląda porównanie z Mieleckim Antkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 całkiem dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Piękniutki A jakie kalki stosowałeś jeśli można wiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Ładniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Ładny kolos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Zawsze uważałem się za fana latadeł z IIWŚ, lecz już kolejny raz z dziwną przyjemnością (nie mogę stwierdzić skąd się ona bierze, ale to tak od środka :P) przeglądam na tym forum modele konstrukcji cywilnych i coraz częściej zaczynam zastanawiać się nad jakąś odmianą, czyściutkim kolorowym pasażerku. Mimo tych niedociągnięć wymienionych przy prezentacji tego modelu jakoś mi częściowo uciekły patrzyłem na bryłę i fajne fotki porównawcze. Podoba się pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qantas Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Hej Dzieki za opinie A jakie kalki stosowałeś jeśli można wiedzieć?? Orginalnie to model Revell'a - Lufthansa Z oryginalnych kalek zastosowalem drzwi i kilka niewidocznych drobiazgow na brzuchu. Kalki Qantasa dorobilem w Fotoszopie. Wlasciwie to dorobic trzeba bylo napisy Qantasa (Qantas, spirit of australia, longreach), kangury na ogon i silniki, male logo Ceneral Electric na silniki, flage Australii, logo Boeinga, nazwe samolotu (kolo kabiny pilotow), i numer samolotu. Najwiecej pracy bylo z dostosowaniem idealnej wielkosci, ale fajna zabawa. Potem wydrukowalem to na takiej kalce A4 ktora mozna kupic na allegro. Fajna jest ta kalka ale slaba dosyc, najlepiej szybko po naklejeniu polakierowac. Kangury na ogonie to tylko kontur kangura o grubosci 3 mm wydrukowany na kalce i obmalowany dookola farbą. Na bocznych oknach nakleilem po prostu paski czystej kalki "szyby" i polakierowalem. Acha, no i dodam, ze orginalnie lufthansa ma mniej okien na dolnym pokladzie i wiecej na gornym, wiec dla Qantasa musialem zakleic 2 szyby na gorze i wyciąc okolo 20 na dolnym pokladzie zeby sie zgadzalo z oryginalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 (...)Acha, no i dodam, ze orginalnie lufthansa ma mniej okien na dolnym pokladzie i wiecej na gornym, wiec dla Qantasa musialem zakleic 2 szyby na gorze i wyciąc okolo 20 na dolnym pokladzie zeby sie zgadzalo z oryginalem Bardzo efektowny model, Gratuluję Jak wycinałeś okienka, tzn. bardziej mnie interesuje czy miałeś jakiś sposób na to aby każde okno miało taki sam kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qantas Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Jak wycinałeś okienka, tzn. bardziej mnie interesuje czy miałeś jakiś sposób na to aby każde okno miało taki sam kształt Tu musze pochwalic producenta, bo zadbal i o to. Od srodka w modelu byly wglebienia, czyli tak jakby okna nie do konca "przedziurawione" w miejscu kazdego mozliwego okna w boingu 747. Wystarczylo wiertarka wywiercic dziurke a potem skalpelem poszerzyc (wydrapac ta ciensza warstwe plastiku). Tak wiec nawet nie za bardzo trzeba sie bylo mrtwic o wielkosc okien. Wystarczyla ostroznosc przy operowaniu narzedziami i efekt jest zadawalajacy. W sumie troche za pozno zorientowalem sie ze do jeszcze gladszego wyszlifowania okienek w srodku idealne jest wiertlo dentystyczne. Koszt okolo 2-4 zł a dziala bardzo dobrze, nawet jak sie je "kreci" w palcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi