Dumo Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Witam Jeden z najbardziej dopieszczonych modeli mojej produkcji. Fajny zestaw choć nie obyło się bez błędów ale wszystko zostało poprawione. Ostatnio w modelach nie używam podkładów, wszystko rekompensuję i utrzymuję lakier końcowy. Starałem się mocno go nie brudzić żeby nie przesadzić dlatego zrezygnowałem z pasteli i pigmentów. Jestem bardzo zadowolony z tego modelu mam nadzieję że się spodoba, fotki starałem się zrobić jak najlepiej się tylko dało. Dioramki żadnej robić nie będę postawie na małej podstawce i moooże dorobię ludzika jeżeli dostanę figurkę pijanego niemca. Teraz zostaję mi już wersja A i G, następnie wracam do budowy tygrysków. W mój zestaw wchodzi: -model Panther D Dragon Premium Edition 1:35 -gąsienice Friulmodel Malowanie: -pierwsza warstwa szara Vallejo dark grey blue -malowanie bazowe Vallejo sand yellow, cam. light green, mahagony -3 filtry piaskowy, żółty, pomarańczowy farby olejne van Dyck'a -sidolux -płukanka brązy van Dyck'a -wash punktowy olejny brązy Ladoga -filtr akrylowy rozcieńczoną Vallejo żeby wypłowić kamuflaż -dwie biedronki farbami Phoenix -obicia to Vallejo czerń, brąz, minia, brązowe oleje -wydechy to mieszanka pasteli żółtych i brązowych -czarny brudzing na silniku i lufie to czarne pastele -brudzing moim systemem ziemia pomieszana z wodą wikolem i sidoluxem nałożona prosto na model wykończona olejami -gdzie nie gdzie Vallejo still water -na wykończenie lakier satynowy Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 za luźne tracki, Twoj znak firmowy :P ale pomijając to to faktycznie jeden z Twoich najlepszych modeli, podoba mi sie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Podziękował Na zdjęciach prawa gąska mi się trochę rozeszła jak ją docisne jest dobrze, za duże otwory powierciłem w ogniwach. Może usunę jedno ogniwo tylko będzie zabawy bo wszystko poklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Wiadro i malowanie oznaczeń ręczne wywala mnie z siedzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Świetna Panterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Może zdjęcia ale się świeci zabardzo. I to nie jest twój najbardziej dopieszczony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 A Wiciu jaki model miałem lepszy teraz co model to lepiej idzie zawsze coś nowego się wynajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 [RS] Tiger I Initial [Dragon, Friulmodel, RBmodel][1:35] bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Jest piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Faktycznie nieźle ją dopieściłeś. Panther jest ubrudzona dokładnie tak jak lubię. Fajny pomysł z tym wiadrem na tylnej płycie. Jak dla mnie to jeden z Twoich najlepszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Model świetny, a brudzenie kapitalne. Jak pisałem w warsztacie wiaderko to genialny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Aj karamba jeszcze raz dzięki, ogniw nie usuwałem, po prostu je podociągałem i jest w porządku wygląda jak powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Myślę, że z delikatniejszymi obiciami byłby znacznie lepszy, psują efekt całości. Oprócz tego mankamentu faktycznie ten model chyba jest najlepszy spośród wszystkich Twoich Pomysł z oznaczeniami bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Tak się składa że akurat teraz też robię tą panterę i ciekawi mnie to malowanie, nie jest to przypadkiem uproszczone malowanie z 44roku? to co na samym dole instrukcji jest, wątpię trochę w to że takie były pod Kurskiem No ale sam model brzydki nie jest fajne błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Malowanie: Panther z 4. kompanii51. batalionu pancernego lipiec 1943 Rosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Cyknąłem fotki z świetle żarówkowym punktowym, chyba wyglądają lepiej niż poprzednie z fleszem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Model jest piękny. Fajny pomysł z tym wiadrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2011 Autor Share Napisano 28 Września 2011 Dzięki Planuję go postawić na małej dioramce ale to w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 w tym swietle o wiele lepiej niz poprzednio, czekam na ta dioramke :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Bardzo mi się podoba, zwłaszcza pomysł z kapiącą farbą i wiadrem. Nie wiem czemu, ale kamo wydaje mi się trochę za jaskrawe, a wydechy takie jakby za gładkie. Poza tym to jeden z fajniejszych modeli, jakie widziałem. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się osiągnąć choć podobny poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2011 Autor Share Napisano 3 Października 2011 Jeszcze raz wielkie dzieki za mile slowa podstawke sobie na razie odpuszczam bo mam na glowie budowe esdeka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Kopara opada. Podstawka by się przydała. Świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 a co on się tak świeci....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2011 Autor Share Napisano 4 Października 2011 Zaden czolg nie jest matowy model wykonczony lakierem satynowym vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 a co on się tak świeci....? Żeby go lepiej widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi