stroju Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 No to w końcu dobrnąłem do końca. Pierwszy samolot od dawna. W skrócie: do budowy użyłem zestawu Kinetica, przyzwoity choć nierówny, postanowiłem go zwaloryzować żywicami Airesa, kokpit i wnęki hamulców aerodynamicznych i blachami eduarda, zestaw detali na zewnątrz, poza tym było trochę nitowania nitowadłem trumpka, bo na grzbiecie i spodzie kadłuba nity i detale zanikały, wnęka uzbrojenia to własnoręczna waloryzacja, o nią na razie nikt z producentów się nie zatroszczył. Malowany alcladami. Po więcej można zajrzeć do warsztatu: viewtopic.php?f=86&t=22769 No i podziękowania dla tych bez których by ten model nie powstał, przynajmniej na takim poziomie. dla Tomka Chacewicza i Darkmana za wsparcie dokumentacją i oczywiście Danielowi za model, który mi wspaniałomyślnie oddał. i każdemu innemu kto mi coś tam podpowiedział przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 super! mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Genialny! Świetni wyszedł metalizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 "wnęka uzbrojenia to własnoręczna waloryzacja"...no nie..składam zabawki i jade na grzyby:) bo to co pokazałes to..tego..temu...nalezy sie jakis medal chyba..czy jakies odznaczenie..czy cos..nie wiem, to mnie powaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 E tam, bez przesady, to nie było trudne, w monografiach sqadrona są fajne rysunki, poza tym to nie wszystko ja zrobiłem bo taśmy amunicji były w blaszkach, ja dodałem okablowanie automaty ładowania (to srebrne przyczepione do karabinów), i jakieś tam klocki, w sumie pół godziny pracy, osłona wnęki to też eduardowy wyrób. I jeszcze fotka na porównanie wielkości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Po prostu fantastyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Jak dla mnie rewelacja ! Piękny gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Wojtku, cuda wyprawiasz. Model jest po prostu swietny, podejrzewam ze kolejna fota admina sie szykuje na przyszly tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Model kapitalny.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Piękny model! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Łał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Ale grat A na serio, super metalizer wyszedł, Będzie w Pancelocie jakoś kiedyś? Może wpadnę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Rewelacja. Nie podoba mi się tylko widoczna linia podziału połówek skrzydła. Jakoś mnie to uderzyło po oczach. Jeśli tam był podział rzeczywiście to cofam zarzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 To chyba tylko efekt takiego odbicia światła, bo szpachlowałem to, poza kilkoma małymi ryskami nie ma śladu łączenia. Będzie w Pancelocie jakoś kiedyś? Może wpadnę zobaczyć Możliwe, jak uda mi się zrobić odpowiednie pudełko do transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Pięknie wykonany Sabre! Powłoka metaliczna robi bardzo dobre wrażenie. Kalkomanie rownież. Wnęki hamulcy aerodynamicznych i uzbrojenia, a także wykończeniówka kokpitu cieszą oko. Jedyne co można by ulepszych, to blachy osłaniające wyloty luf km-ów, które mogłyby być pomalowane ciemniejszym metalizerem. Poza tym jest wspaniale! Gratuluję i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Bardzo przyjemny model stroju! Podoba się i to bardzo U mnie czeka też jeden Sabre w wersji F, ale w 72 - 832 "Nina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 WOW. chylę czoła, metalizer genialny, mozna wiedzieć jaka to farbka? Genialny. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Cudo! Wielkie gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Model to poezja, do tego jakość zdjęć też znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfavega Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Nie ulega watpliwosci - model wykonany profesjonalnie .Model ten jest dowodem ,ze dobor specjalnych farb jak "Alclad" ,jest nieodzowny aby otrzymac widoczny efekt.Oczywiscie przygotowanie modelu do lakierowania odnioslo tu olbrzymi sukces.Cierpliwosci, dokladnosc ,oraz odpowiednie komponety - daly tak imponujacy efeket koncowy. Z przyjemnoscia obejrze nastepne modele. Pozdrawiam alfavega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AD-HD Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Superr wyszedł, ile go w sumie robiłeś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 Zacząłem we wrześniu zeszłego roku, ale większość czasu przeleżał na półce w oczekiwaniu aż mi się zachce, jakby zebrać dni przez które rzeczywiście coś przy nim robiłem nie wyszłoby więcej niż dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian J Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Dawno nie spodobał mi się żaden model samolotu. Kawał porządnej modelarskiej roboty. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Piękne to jest. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi