Kamil K. Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Poszukam w domu teczki z przezroczystego tworzywa i może zrobię to przed wyjazdem. Te babol nie daje mi spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Bardzo fajnie zmywa sie Zdrodowskim zmywaczem do akryli . Pierw trochę płynu na wacik i czyszczenie potem troszkę waty nawinąć na wykałaczkę i trochę płynu i dokładniejsze czyszczenie w narożnikach. Efekt murowany.Stosuje to od dość dawna i efekt zawsze murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, Szyby dorobione, bez rewelacji, ale są. Model po pierwszych zabawach z olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Model model praktycznie wyolejowany... Zastanawiam się czy by nie dodać tu i tam jakiegoś zacieku czy innego "smaczka", ale chyba na tym się skończy na tym etapie. Jakieś sugestie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Jakieś sugestie może? Beczka z bimbrem na pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Wygląda super. I tu pytanie odnośnie olejów. Ostatnio na forum jest to dość popularny temat, filtry itp. Czy mógłbyś napisać jakich kolorów olejów używałeś i w jakiej kolejności? Myślę że kilku z nas byłoby tym zainteresowanych. A odnośnie sugestii. Zacieki to fajny pomysł (bo rdza to mogłaby już byc lekka przesada przy takim weatheringu), szczególnie przy uchwytach na bokach paki. Myślę że to by było najlepsze miejsce, które wprowadziło by troche urozmaicenia do tych ładnych paneli bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Filtrów jako takich w sumie ostatnio nie używam. Inne techniki i tak wystarczająco zmieniają mi kolor modelu. Natomiast co do moich zabaw z tymi farbami to już piszę co i jak. - najpierw wash, jako taka "podkładka". - następnie biedronka, ale że średnio mi się podobało to co uzyskałem, to nałożyłem oleje tak jak tutaj: http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=3501&hilit=ferdinand&sid=5533c2488bf6831673c1a98e653a2f54 czyli na środki farby jasne, kremowe/białe/mieszanki, a tam gdzie chciałem przyciemnić - brązy. - gdy to wszystko podeschło zrobiłem trochę zacieków, poprawiłem gdzieniegdzie washa i skorygowałem kolorystycznie to co mi się nie podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam Prace przy samym modelu dobiegają końcowi. Zostały jakieś drobne poprawki, przyklejenie na stałe klamotów i kmów, oraz brudzenie pigmentami. Natomiast rozpocząłem prace nad podstawką. Ot, kawałek błotnistej drogi, drogowskaz, na którym umieszczę raczej nazwiska jakiś rosyjskich generałów(nie koniecznie prawdziwe ;) ), którymi posługiwano się do określania miejsc stacjonowania oddziałów którymi dowodzili. A do tego figurka tankisty oglądająca lżejszy wóz zwiadowców. Wiem, że figura nic specjalnego, pomalowałem ją ponad rok temu i tak stała, bo nie miałem jej na czym użyć, czas ją jakoś spożytkować. Raczej nie przewiduję przemalowywania, najwyżej ubrudzę ją trochę i wprowadzę jakieś małe poprawki. Może w ten sposób się przekonam do figur i zaprzyjaźnię z nimi bardziej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Model naprawdę ładniutki. Z czego zrobiona podstawka - gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Tak, gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam Podstawka prawie gotowa: Tabliczki chciałem mieć mocno zużyte, z napisami rozmytymi przez deszcze niespokojne. Model pobrudzony z zewnątrz, poza wycieraczkami, których jeszcze nie dokleiłem jest gotowy. A tak to wygląda całościowo. Po weekendzie galeria. Czekam więc na jakieś ew. sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Być może to moje wrażenie ale wash wydaje się być troszkę za lekki na pojeździe , poza tym prima sort (szczególnie brudzenie). Figuras fajnie wycieniowany, szkoda , że twarzy na fotkach nie pokazałeś. Oni takich jasnych ubranek używali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Raczej to kwestia zdjęć, ja myślę, że jest wycieniowany w sam raz. Twarz nic specjalnego, ale spokojnie, w galerii wszystko pokażę tak jak trzeba i może na większych zdjęciach. niebieskie/jasnoniebieskie kombinezony też się zdarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Model pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Czy ta wyższa roślinność jest naturalnego pochodzenia? A model ekstra wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Taak, to jakaś polna trawa, tylko pozbawiona nasion, plus troszkę przypraw jako zeschłe liście. Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 Model skończony, wypowiadającym się w warsztacie dziękuję za pomoc i zapraszam do galerii. viewtopic.php?f=68&t=28698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi