Skocz do zawartości

Hobby Boss Morser Karl-Geraet 041 1/72

Xaero

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem takiego w piątek Piękna rzecz. Ja będę jeszcze brał transporter amunicji do niego. Planujesz blachy z Eduarda?

Witaj Panzer4 , miałem ściągać blachy Eduarda , ale stwierdziłem że nie warto , a przynajmniej nie w tym przypadku .

Na początku pomyślałem, że to Morser Hasegawy, ale oszukałem się. Ciekawy model, będę kibicował.

Aż nabrałem ochoty na zrobienie Pz.IV amunicyjnej(wersja w zestawie) do Karla z Hasegawy, leży od 2 lat w szafie.

Xaero sprawdź swoje gąski. Ja mam w pudle z późnym Karlem gęsi do wczesnego :( Nawet są podpisane "Karl Early" :( Wyczytałem w necie, że niestety coś Chińczycy popieprzyli i w niektórych seriach późnego Karla są właśnie gąski z wczesnego. A one się ku...a różnią!!!

Grzesioj - chyba właśnie stąd wynikał problem z kołem napędowym w Twoim przypadku.

• 4 months later...

Witam.

Wracam po bardzo bardzo długiej przerwie .Nadeszły święta , więc trochę wolnego czasu się znajdzie .

W odpowiedzi na wasze posty to Pan grzesioj miał racje , stwierdzenie Panzer4 było prawidłowe mówiące że problem wynikał z wczesnych gąsek które niestety znalazły się w moim zestawie .

Przedstawiam moją dalszą walkę z modelem , a oto jego postępy :

Czarna strzałka na foto wynika z moje lenistwa i w tym przypadku oznacza miejsca ,które trzeba było zaszpachlować ze względu na kanion powstały między częściami .

Przepraszam również za jakość zdjęć ale aparat w moim telefonie nie jest przystosowany do nocnych sesji.

25122011399.jpg

25122011400.jpg

25122011401.jpg

25122011402.jpg

25122011403.jpg

Pozdrawiam , a także zdrowych wesołych wykorzystując okoliczności.

A teraz odniosę się do głosu ludu który miejmy nadzieje pomoże mi wybrać wersje z krótką czy z długą lufą czyli :

1. Gerat 041 lufa długa

2. Gerat 040 krótka lufa

Dla podglądu:

25122011405.jpg

25122011406.jpg

Mam pytanie trochę poza tematem, ale który Karl jest lepszy w 72, Hasegawa, czy Hobby Boss? I dlaczego?

Co do lufy, to krótka dla mnie wygląda ponadprzeciętnie i napęczniale - czyt. GENIALNIE.

Witam.

Wybrałem długą lufę , bardziej mi się podoba , ale także jest lepiej spasowana od krótkiej.

Co do Karla Hasegawa czy Hobby Boss hm..... Nie sklejałem Karla z Hasegawy , ale tego za bardzo nie polecam gąski są troszkę za krótkie bo są niewłaściwe , no chyba że trafisz na odpowiednio spakowany zestaw. A co do spasowania części to w skali od 1 do 10 daje mu 5 bo Dragon to nie jest , ale w porównaniu do Plastyka to już coś.

A oto postępy w budowie:

26122011408.jpg

26122011409.jpg

26122011410.jpg

Postępy nie są zbyt duże ze względu na prace podczas gry w World of Tanks

Pozdrawiam

Panzer, ja na gwiazdkę dostałem Dragona ze źle wytrawioną blaszką. Napisałem do nich maila, w ciągu dwóch dni odpisali, poprosili o zdjęcie uszkodzenia i adres, na który mają wysłać nową. Nic Ci nie szkodzi do nich napisać, może zareagują.