Xaero Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam! Oto mój najnowszy projekt, pewne techniki i metody będę robił po raz pierwszy, więc zapraszam do komentowania i kibicowania. na początek in-box: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 A to ci ciekawe monstrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Kupiłem takiego w piątek Piękna rzecz. Ja będę jeszcze brał transporter amunicji do niego. Planujesz blachy z Eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Pierwszy etap: podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Kupiłem takiego w piątek Piękna rzecz. Ja będę jeszcze brał transporter amunicji do niego. Planujesz blachy z Eduarda? Witaj Panzer4 , miałem ściągać blachy Eduarda , ale stwierdziłem że nie warto , a przynajmniej nie w tym przypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Podwozie cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszkov Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Ładnie ci idzie, czekam na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Ooo tak, zacny zestaw. Sam mam na takowego wielką ochotę. Będę na pewno się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Na początku pomyślałem, że to Morser Hasegawy, ale oszukałem się. Ciekawy model, będę kibicował. Aż nabrałem ochoty na zrobienie Pz.IV amunicyjnej(wersja w zestawie) do Karla z Hasegawy, leży od 2 lat w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Myślę, że na etapie budowy podwozia czeka Cię przykra niespodzianka. Sam kiedyś budowałem ten model. Niestety, zęby koła napędowego nie pasują do wycięć w (niestety) gumowej gąsienicy. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Xaero sprawdź swoje gąski. Ja mam w pudle z późnym Karlem gęsi do wczesnego :( Nawet są podpisane "Karl Early" :( Wyczytałem w necie, że niestety coś Chińczycy popieprzyli i w niektórych seriach późnego Karla są właśnie gąski z wczesnego. A one się ku...a różnią!!! Grzesioj - chyba właśnie stąd wynikał problem z kołem napędowym w Twoim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witam. Wracam po bardzo bardzo długiej przerwie .Nadeszły święta , więc trochę wolnego czasu się znajdzie . W odpowiedzi na wasze posty to Pan grzesioj miał racje , stwierdzenie Panzer4 było prawidłowe mówiące że problem wynikał z wczesnych gąsek które niestety znalazły się w moim zestawie . Przedstawiam moją dalszą walkę z modelem , a oto jego postępy : Czarna strzałka na foto wynika z moje lenistwa i w tym przypadku oznacza miejsca ,które trzeba było zaszpachlować ze względu na kanion powstały między częściami . Przepraszam również za jakość zdjęć ale aparat w moim telefonie nie jest przystosowany do nocnych sesji. Pozdrawiam , a także zdrowych wesołych wykorzystując okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 A teraz odniosę się do głosu ludu który miejmy nadzieje pomoże mi wybrać wersje z krótką czy z długą lufą czyli : 1. Gerat 041 lufa długa 2. Gerat 040 krótka lufa Dla podglądu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Długą, bo krótka już była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Dawaj długą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Trudna decyzja. Krótkolufy jest strasznie brzydki, ale ja bym zrobił Ziu z krótką, bo ostrzeliwał Warszawę w czasie powstania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Mam pytanie trochę poza tematem, ale który Karl jest lepszy w 72, Hasegawa, czy Hobby Boss? I dlaczego? Co do lufy, to krótka dla mnie wygląda ponadprzeciętnie i napęczniale - czyt. GENIALNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Witam. Wybrałem długą lufę , bardziej mi się podoba , ale także jest lepiej spasowana od krótkiej. Co do Karla Hasegawa czy Hobby Boss hm..... Nie sklejałem Karla z Hasegawy , ale tego za bardzo nie polecam gąski są troszkę za krótkie bo są niewłaściwe , no chyba że trafisz na odpowiednio spakowany zestaw. A co do spasowania części to w skali od 1 do 10 daje mu 5 bo Dragon to nie jest , ale w porównaniu do Plastyka to już coś. A oto postępy w budowie: Postępy nie są zbyt duże ze względu na prace podczas gry w World of Tanks Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Witajos zasiadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Kupiłem sobie blachy do tego brzydala. Ciągle leży na szafie w związku z tymi nieszczęsnymi gąskami. Nie mam pomysłu jak to ogarnąć. Może spróbować napisać do Hobby Bossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Panzer, ja na gwiazdkę dostałem Dragona ze źle wytrawioną blaszką. Napisałem do nich maila, w ciągu dwóch dni odpisali, poprosili o zdjęcie uszkodzenia i adres, na który mają wysłać nową. Nic Ci nie szkodzi do nich napisać, może zareagują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi