Adrianowro Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 Jako że z kasą u mnie się nie przelewa, szkoda mi było wydawać na gotowe druty kolczaste - zacząłem sam robić Trochę się namordowałem żeby sklecić ten kawałek Główna linka to skręcony drut razy 3 a każdy "kolec" składa się z dwóch kolejnych. Doszła również płachta przed wejściem do ziemianki i na sucho postawiona budka dla gołębi pocztowych- bez inwentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Drut świetny, jak prawdziwy, okop też wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 NO jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Teraz sobie siedzę i plotę kolejne odcinki zasiek I maluje granaty do okopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 Ostatnio brak czasu ale i na figurki czekam Poprawiłem owijkę na tłumikach - nić dentystyczna Pan czaszka ma przymiarkę kapelusza Powoli dziobie sobie zasieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Rewelka - jestem pod wrażeniem. Będę śledził postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Poziom wrażenia wzrasta z każdym twoim postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Noooo... "fota admina" będzie z galerii jak w banku! Pysznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Panowie dziękuje za pochwały ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Na razie pzryznam nieskromnie ze sam jestem zadowolony z projektu jeszcze nie skończyłem i podsumowanie bedzie na końcu ;) W poniedziałek powinny przyjść szczury i piechota brytyjska. Na razie plotę kolejne kawałki drutu kolczastego. Licze że pogoda sie z czasem we Wrocławiu wysypie i bedzie mozna zrobić fotki w plenerze przy pochmurnym niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Października 2011 Autor Share Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Szczury Edytowane 6 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Jak żywe... no może niektóre mają trochę za wielkie oczy, ale to pewnie są niezłe maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Października 2011 Autor Share Napisano 6 Października 2011 Okularników będę poprawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Przegapiłem dwie strony relacji, a tam takie cuda. Fajny piasek, drut kolczasty jak prawdziwy. I szczury mi się podobają. Gdybym ja robił dioramy, to by to dla mnie była kopalnia wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Witam, a możesz podpowiedzieć jak malowałeś deski w okopie (kolory+technika)? Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 Witam,a możesz podpowiedzieć jak malowałeś deski w okopie (kolory+technika)? Pozdrawiam, A Sprawa banalna. Dechy szalunku to balsa odpowiednio przycięta i "podrapana" aby wyglądała na zużytą. Dobór koloru na oko ale głównie szary , troszkę brązu. W zasadzie zapuszczałem kolor taką brudną wodą (akryle) Dodatkowo brudna terpentyna ( kolor czarny) Chodziło o to aby nie zamazać farbą faktury drewna. Na koniec przykurze pigmentami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Figury dostały podkład Zamieszkał też pierwszy delikwent w okopie + blacha dla klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Powoli męcze jedną z figurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Malujesz akrylami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Valejlo i olejne na gębę ale to druga figurka w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Bliżej końca niż dalej Ujednoliciłem ziemię olejnymi wszelkiej maści Zamontowałem szczury ( jeden został jeszcze do wykończenia) i figurkę. Niestety figurka będzie tylko jedna bo drugiej koty zeżarły karabin Dołożę jeszcze kilka puszek w okopie. Czekam aż to wyschnie i położę lakier matowy i zacznie się zabawa pigmentami oraz jak mi odkują nogę z gipsu to still water do beczki. Poszła tez pierwsza warstwa bejcy na "ramkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Adrian - powaliłeś mnie na ziemie i przez ciebie nie mam nawet ochoty iść do garażu dłubać przy moich modelach. To jest tak piekne, że aż mam wrażenie jakby to były zdjęcia z realu. Zrób kilka w takiej ni to sephi ni to czerni-bieli, bo to będzie rewelka - jak zdjęcia z tamtych czasów. Jesteś mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Dzięki, choć jeszcze nie skończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Pozwoliłem sobie na taki hokus-pokus: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 hheheheheheh SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi