Seweryn Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Model dziś dotarł, jeszcze ciepły ;) Jedno słowo - świetny . Enjoy Cytuj
Seweryn Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 Są - dołączono mały arusik pcv z wydrukowanymi obrysami do wycięcia. Cytuj
tomek14147 Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Ciekawy pojazd i naprawdę niezły detal. Dużo śladów po wypychaczach w widocznych miejscach? Jak z jakością plastiku? Cytuj
skala72 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Gratuluję zakupu, model jest przedni, a sam Roden poprawił jakość niesamowicie. Mam tego busa i muszę chyba przysiąść do niego, ale popatrzę na twój warsztat. Co do szybek, to w zestawach plastelin, są idealne folie na szybki, elastyczne, trwałe i dużo cieńsze. Dużo śladów po wypychaczach w widocznych miejscach? Jak z jakością plastiku? Hmmm?? Myślałem, że chodzi o ciekawy model, a nie plastik i wypychacze? Cytuj
kret69 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Piękny, i w dodatku jak widzę ma malowanie medyczne - chyba muszę zamieścić w kolejce do zakupów zwłaszcza, że chyba nawet były używane jako mobilne sale operacyjne. Masz szanse porownac z żywicznym z AL.BY Miniatures (numer katalogowy #908)? TU (KLIK!) jego recenzja. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
skala72 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 No ta żywica też jest ok, i z ludzikami (!!!) Cytuj
tomek14147 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Dużo śladów po wypychaczach w widocznych miejscach? Jak z jakością plastiku? Hmmm?? Myślałem, że chodzi o ciekawy model, a nie plastik i wypychacze? Prawda, ale zapytać chyba można? Cytuj
skala72 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Dużo śladów po wypychaczach w widocznych miejscach? Jak z jakością plastiku? Hmmm?? Myślałem, że chodzi o ciekawy model, a nie plastik i wypychacze? Prawda, ale zapytać chyba można? No zawsze, kto pyta ten nie... coś tam Cytuj
skala72 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Model dziś dotarł, jeszcze ciepły ;)Jedno słowo - świetny Kiedy warsztat i jaką wersję wybrałeś? Cytuj
Seweryn Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Napisano 5 Grudnia 2011 Mała aktualizacja, dziś przyszedł sztabowy Opel. Różnica jest tylko w blaszce, która zawiera zaślepki do okien oraz większy bagażnik dachowy (choć lepszy będzie z drutu). Bardzo fajne malowanie z Afryki. Afryka 1942: Rosja 1941: Blacha: Szyby + mapa ;) Ktoś się orientuje, czy takie pojazdy były używane na froncie zachodnim? Normandia mnie interesuje. Cytuj
skala72 Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Przejrzałem booksy o Oplach i samochodach Wehrmachtu i nic nie ma w temacie użycia Omnibusa w Normandii. Cytuj
Seweryn Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Napisano 10 Grudnia 2011 Przejrzałem booksy o Oplach i samochodach Wehrmachtu i nic nie ma w temacie użycia Omnibusa w Normandii. Dziękuję za sprawdzenie, pozostaje zatem zrobić DAK, będzie pasował do nowego Panzera III z Dragona. Cytuj
skala72 Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Będzie dobrze, a wersja AK jest ciekawa. Popatrz jeszcze w necie, ja znalazłem fotki z frontu wschodniego/zachodniego (Francja) lub z Afryki. Do walorki, polecam blaszki dedykowane do Omnibusów Rodena firmy Nira Hobby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi