karambolis8 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Witam. I znowu Rosjanin. Świetne wypraski. Spasowanie bardzo dobre, choć mogło by być lepsze tu i tam, ale detale powalają. Pięknie linie podziału. Model pomalowany olejnymi Model Masterami i metalizerami tego samego producenta. Do tego czarny wash olejny i na koniec matowa Pactra. Nie przykleiłem drobnych anten i innych detali, bo model będzie jutro pakowany. Owiewka i rakiety mogą być trochę krzywo, bo trzymają się na blue-tack. I fotka z warsztatu Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Podoba mi się to, jak malujesz modele. Za każdym razem 1 liga ;) Choćby człowiek chciał się przyczepić dla zasady, to nie ma czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Ładny, bardzo ładny. A powiedz mi jaki użyłeś ten błękitny jaśniejszy. Robie też Su-027 ale w 1/48 i mam niebieską Flanker Pale Blue ale jednak nie jest to samo co u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 Kolorki jakie użyłem to MM2132 Flanker Blue Gray, MM2131 Flanker Medium Blue i MM1732 Light Gray. Jak postępy z twoim Flankerem? Dzięki za komplementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Brawo, super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Witam! Piękny model, naprawdę - miodny A możesz powiedzieć - co uzupełniałeś/wymieniałeś na Eduarda? Bo za cienki jestem, a i modelu nie znam, żeby z samych zdjęć wywnioskować. Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Troszkę mnie nie było, ale już odpowiadam. Eduard to kokpit, odrutowanie goleni i wiele drobnych elementów na całym modelu. Jakie dokładnie możesz sprawdzić w instrukcji Eduarda do tego zestawu: http://www.eduard.cz/products/card.php?id_product=3839&scale=2&page_start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Piękny. Na zbliżeniach widać bardzo ładnie położoną farbę. Jest to ten element modelu, który w znacznym stopniu decyduje o ostatecznym jego odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Bardzo się mi podoba, sam kiedyś miałam ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 bardzo estetyczne wykonanie, gratuluję! mam pytanie - czym rozcieńczasz bezbarwną matową Pactre? po zdjęciach odnoszę wrażenie że wychodzi Ci bardzo ładny mat, ja wszystkie Pactry rozcieńczam Gunze Leveling Thinner (co generalnie daje mi bardzo dobre rezultaty) ale ta bezbarwna matowa zawsze wyjdzie mi co najwyżej satynowa (kiedyś nawet wręcz błysk...). pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Ale staroć odgrzebany ;) Pactrę rozcieńczałem Leveling Thinnerem. Mogłeś za słabo rozmieszać, albo za mocno rozcieńczyć. Pactrę uważam za słaby lakier, ma grube ziarno. Wolę Model Master olejny rozcieńczany Nitro, ale też nie jestem zwolennikiem głębokiego matu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi