Skocz do zawartości

[RS] Sd. Kfz. 234/4 Panzerspahwagen [Dragon][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzisiaj rano dam apdejcik bo sporo nadgoniłem, stug to taka jakby niespodzianka.

Napisano

No no no... ciekawie, uwielbiam serię 234, oczywiście wg mnie Puma jest najładniejsza.

Malowanie wybrane?

Napisano

Malowanie pudełkowe trójbarwne bez miękkich przejść.

62564300.jpg

46507402.jpg

65856129.jpg

Napisano

I na dzisiaj wystarczy, jutro szpachlowanko i osprzęt na błotnikach:

33498877.jpg

68612443.jpg

62537257.jpg

59925049.jpg

Napisano

Fajny, fajny...

Jakie szpachlowanie? Na fotogramach szczelin nie widać

Napisano

Błotnik zostawiam grubszy bo w tym miejscu było nitowane z drugą połówką.

Apdejt:

92572402.jpg

63593381.jpg

37918335.jpg

Napisano
Błotnik zostawiam grubszy bo w tym miejscu było nitowane z drugą połówką.

Chyba, że tak. Prawdę mówiąc zupełnie nie znam się na tego typu pojazdach. Ładne skrajniki (tak chyba nazywają się te elementy, które pokazują szerokość pojazdu?). Zestawowe?

Napisano

Bardzo fajny temat. Mam ten model tyle, że w innej wersji (Sd.Kfz.234/3) w planach jak tylko uporam się z nieszczęściem, które teraz lepie. Będę wiernym widzem.

• 1 month later...
Napisano

Dlatego że do panzer I zabrakło mi ogniwek by skończyć gąsienice skończyłem budowę "pumy z pakiem".

Przygotowany do malowania, gril poprawiony czego na fotkach jeszcze nie ma.

57074868.jpg

59211063.jpg

Napisano

Wszystko pudełkowe, bardzo dobry zestaw ale ciężko go dostać.

Napisano

Abstra:bip:ąc od tego co robisz to sam zestaw w sobie jest świetny i naprawdę warty kupna z tym ,że trudno dostępny.

Napisano

Miałem szczęście i na wyprzedaży kupiłem go za 114zł. Teraz na allegro jak się zdarzy to stoją za 170zł w góre.

Napisano

To jeden z tych zestawów w którym jest wszystko co trzeba za niską cenę, podobnie jak IV E Dak .

Kamo już wybrane?

Napisano

Tak, kamo trójbarwne bez żadnych modulacji. Może już jutro zaczne malować, zobaczymy jak z czasem.

• 1 month later...
Napisano

Trochę czasu minęło ale kamo na kadłub nałożone, muszę kupić nowy aerek bo ten już nie pyli tak jak trzeba:

22626951.jpg

81834346.jpg

61270373.jpg

Napisano

Za szeroki strumień farby- zbyt mocne nasycenie koloru- bardziej rozcieńczyć i nakładać wąskimi, nieregularnymi smugami, które połączone ustanowią właściwy kamuflaż...

Napisano (edytowane)

Malowanie jest dość napylone bo aerek mi już pada ale to nie stanowi żadnego problemu. Nasycenie kolorów jest jak najbardziej ok bo ustawię go w aurze późnej jesieni, zimy.

Tutaj moja letnia pantera dość mocno wyblakłym kamo (malowana tymi samymi farbami z tym samym ciśnieniem):

23792012.jpg

Edytowane przez Gość