ups Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Zróżnicowałbym jeszcze zacieki , może rdzawe jakieś pojedyńcze . Obicia robisz po washu i rainsach stąd moje pytanie : czy po zdrapkach bedziesz jeszcze raz brudził jakoś? Bardzo mi się piła podoba , wyszła jak prawdziwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Zacieki są zróżnicowane co widać na fotkach przy świetle dziennym. Biurkowa lampa wszystko mi zażółca - jutro zrobię lepsze. Jeśli chodzi o obicia zawsze robię je na sam koniec malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 No powaliłeś mnie Konrad. Ja rozumiem higiena higieną i że laski patrzą również na dłonie, no ale z tymi rękawiczkami to żeś dał do pieca! Wstydu kolego, wstyd. A teraz na poważnie, model prezentuje się rewelacyjnie, tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Jest ogólnie ładnie, ale kilka miejsc jest do poprawek malarskich, pewnie później to poprawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 skala72 - takie rękawiczki to fajne rozwiązanie bo nie zostawiam odcisków. Marcin93 - myślę, że jak je wskażesz będzie łatwiej. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Zęby od gąsienic masz zielone jak widzę i trzecie koło po lewej stronie jest niedomalowane czarnym i pierwsze też powinno być podmalowane troszkę czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Zęby od gąsienic masz zielone jak widzę i trzecie koło po lewej stronie jest niedomalowane czarnym i pierwsze też powinno być podmalowane troszkę czarnym. Gasienice nie mają zębów a grzebienie, rozróżniamy gąsienice jedo i wielo grzebieniowe. Zęby mają koła zębate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Ok - koła i gąski poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Poprawki malarskie, pomalowanie szpachlowanych zbiorników, doklejenie uchwytów oraz ich malunek - jednym słowem już tylko mały kroczek do galerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Oj panie kolego, obiecał Pan poradnik obiciowy. Chyba, ze mistrz się rozmyślił i nie zdradzi szczegółów? Model jest fajniaszczy co tu dużo mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Wieża ma dość istotny problem, na jej górnej płycie zrobiłeś dość mechanicznie zacieki w postaci linii. W jaki sposób mogłyby one powstać, skoro górna część płyty wieży nie jest pod kątem? Woda zbierałaby się raczej w kałuże i zacieki miałyby zdecydowanie inny zarys. Teraz wygląda to sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Wieża ma dość istotny problem, na jej górnej płycie zrobiłeś dość mechanicznie zacieki w postaci linii. W jaki sposób mogłyby one powstać, skoro górna część płyty wieży nie jest pod kątem? Woda zbierałaby się raczej w kałuże i zacieki miałyby zdecydowanie inny zarys. Teraz wygląda to sztucznie. Jechał z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Nieeee. Gnał tak szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Tak na serio to myślę, że krople wody które były na wieży, podczas jazdy średnio - 50km/h, spływały by w przeciwnym kierunku co jedzie czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 W sumie tak, do tego odpowiedni wiatr i efekt gotowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Model skończony - poradnika nie zrobiłem bo większość zdjęć wyszła rozmazana... może przy następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 To napisz co chociaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Obicia to nic innego jak gąbka do mycia naczyń i pędzel - nie wiem co tu opisywać. Maczasz ja delikatnie w farbie i nanosisz tak samo jak pędzel. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Czyli kawałek gąbki, lekko namoczony w farbie i tak "stempluję"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Czyli kawałek gąbki, lekko namoczony w farbie i tak "stempluję"? Tak dokładnie, tylko wytrzyj nadmiar o jakiś papier. Zapraszam do galerii!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi