Konrad C Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Model skończony Na początek fotką z rodzinką w 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Podoba mi się. Ciekawy pomysł z lampą. Błoto też prezentuje się dobrze, choć jeszcze lepiej by wyglądało na jakiejś podstawce. Piła z zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 No i gicio.Smaczek ze szkiełkiem - oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Wydech jeszcze mógłbyś pordzewić, reszta git bardzo mi się podoba choć tej skali nienawidzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Musze przyznać Konrad że w całkiem niedługim czasie zrobiłeś sie jednym z najlepszych modelarzy na tym forum, przynajmniej jesli chodzi o te osoby ktore sie regularnie udzielaja ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Musze przyznać Konrad że w całkiem niedługim czasie zrobiłeś sie jednym z najlepszych modelarzy na tym forum, przynajmniej jesli chodzi o te osoby ktore sie regularnie udzielaja ; ) W pełni popieram, o ile dobrze pamiętam to kolega debiutował teciakiam w 72 o którym za dużo dobrego nie można było powiedzieć Ja od tego czasu zdążyłem skończyć dwa modele a Konrad wystrzelił z formą jak z procy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Podoba mi się. Ciekawy pomysł z lampą. Błoto też prezentuje się dobrze, choć jeszcze lepiej by wyglądało na jakiejś podstawce. Piła z zestawu? Dzięki Piła z zestawu. Wydech jeszcze mógłbyś pordzewić, reszta git bardzo mi się podoba choć tej skali nienawidzę Wydech jest pordzewiały tylko aparat tego nie ujmuje Musze przyznać Konrad że w całkiem niedługim czasie zrobiłeś sie jednym z najlepszych modelarzy na tym forum, przynajmniej jesli chodzi o te osoby ktore sie regularnie udzielaja ; ) Bez przesady, na forum jest dużo więcej lepiaczy lepszych ode mnie Musze przyznać Konrad że w całkiem niedługim czasie zrobiłeś sie jednym z najlepszych modelarzy na tym forum, przynajmniej jesli chodzi o te osoby ktore sie regularnie udzielaja ; ) W pełni popieram, o ile dobrze pamiętam to kolega debiutował teciakiam w 72 o którym za dużo dobrego nie można było powiedzieć Ja od tego czasu zdążyłem skończyć dwa modele a Konrad wystrzelił z formą jak z procy Mój pierwszy debiut na tym forum to FT-17 który jest w innych rękach. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam! Piękny teciak od góry do błotników. Dół nie podoba mi się absolutnie. Może jak by ten modelik stał na jakiejś mokrej podstawce, to by jakoś wyglądało. Bez podstawki, błoto odbieram jak jakieś mokre gile. Nie odbieraj tego jako atak na twoją skromną osobę. Podziwiam twój warsztat i jestem pod wrażeniem tego co robisz, ale co pewien czas odwalasz z modelem jakiś numer, psując go w moim odczuciu całkowicie, tak jak byś się spieszył lub ktoś cię poganiał.... Góra modelu wspaniała, dół nie do przyjęcia! Ale to tylko moje subiektywne odczucie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam Model ładny i efektownie wykonany, choć trudno się nie zgodzić z niektórymi uwagami kolegi Marioba.Doskonale wiem jaki jest Twój stosunek do podstawek, ale powiedzmy sobie wprost. Twoim modelom i ich ekspozycji, po prostu ich brakuje Wiele by dzięki nim zyskały. Twój Teciak powstał w tempie iście błyskawicznym, co może mu specjalnie nie zaszkodziło, aczkolwiek rzeczywiście drobna rdza na wydechach i okopcenia na lufie by mu się przydały. Najbardziej przypadły mi go gustu uszkodzone błotniki i reflektor. Widzę również, że coraz częściej wertujesz internet w poszukiwaniu informacji dotyczących danego pojazdu czy bitwy (np. błoto pod Kurskiem). To dobrze, bo badania bardzo pomagają w modelarskim fachu Co do samego pospiechu to w dalszym ciągu jest on Twoim największym wrogiem. Są wakacje to prawda, ale to działa raczej na Twoją korzyść bo masz więcej czasu na eksperymenty i dopracowanie projektów. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o błoto to myślę, że to jest po prostu osobiste widzimisię lub to co kto lubię a czego nie. Ja akurat nie lubie podstawek i moje zdanie się raczej do tego nie zmieni i szczerze nie chcę mi się tego już po raz n-ty powtarzać. ;) Błoto jak błoto jeden lubi drugi nie. Ja akurat takie pojazdy lubię może faktycznie realne i ładne to nie jest ale nigdzie nie napisałem, że model buduję w 100% zgody ze zdjęciami. Jednak tutaj poległem, na Łuku Kurskim błota nie było, szkoda, że nie wiedziałem tego wcześniej, na pewno bym coś po zmieniał lecz pragnę zauważyć, że np: koledze Marioba się błoto nie podoba a inni w moim wątku warsztatowym mówili, że jest dobre więc to chyba już kwestia w/w gustu. Oczywiście nic jako atak nie traktuję bardzo możliwe, że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Również mam mieszane uczucia. Tzn model był świetny do momentu nałożenia błota, wyszło ono dość monotonnie. Myślę, że efekt troszkę popsuło napięcie powierzchniowe medium, które było składnikiem błota (lakier błyszczący?), ponieważ faktycznie wytworzyło coś co miejscami przypomina gluty. Mariobie pewnie nie chodzi o to, że błoto w ogóle jest, ale o to jak wygląda. Błotku brakuje większego zróżnicowania kolorystycznego i chyba jest zbyt mokre, bo osobiście mam wrażenie, że powinno spłynąć :P Błotku przydałoby się więcej serca, bo reszta jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam! Wygląd i konsystencja tego błota nie podoba mi się. Już tak kiedyś zrobiłeś z japońskim pojazdem i sam stwierdziłeś że przesadziłeś i nigdy więcej...... Poza tym jest rewelacyjnie!. Szkoda że nie pobrudziłeś go tak jak T-28.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam! Nie mogłem tego tak zostawić ale chyba jest gorzej niż przedtem - chodź gluty zniknęły. Zrobię do niego podstawkę to chyba jedyne wyjście. To jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Gorzej :/ Wiesz co, a nie możesz zerwać tego błota? Jeśli nie nakładałeś tam dużej ilości żywicy to chyba powinna odejść jak ją zaczniesz podważać, tym bardziej, że wyszła bardzo gruba warstwa Ja bym spróbował zdjąć błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 O znowu rusek bez koła oO i choć model wygląda bardzo fajnie tak właśnie te błoto jakoś, nie wiem mi do głowy wpada jakaś substancja organiczna niczym z filmów Obcy, tak czy inaczej miły dla oka czołg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Ogólnie chciałem napisać to co na gg ale zbyt wulgarne na forum... nie potrzebnie poprawiales wyglada jak plastelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Dobra, stało się i tyle, model trafia na półkę a ja mam +10 do doświadczenia na temat błota. Na razie zostawiam go z takim pseudo błotem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Model poszedł do R-3. Zmyje farbę i po maziam go od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 widzę ,że to jednak ty jesteś królem mycia modeli na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Umyć model żaden wstyd. Będzie miał +10 doświadczenia i jeszcze lepszy model Warto, szkoda później na półkach trzymać modele, które nie satysfakcjonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam to masz szczęście ,że nie robisz błota żywicy bo ona nadżera plastik , czekam na druga odsłonę! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Umyć model żaden wstyd. Będzie miał +10 doświadczenia i jeszcze lepszy model Warto, szkoda później na półkach trzymać modele, które nie satysfakcjonują. Dokładnie mam takie podejście, po skończeniu Churchilla postawiłem sobie pewny cel. Mianowicie - każdy model na półce trzymany który mi się nie podoba lub odchodzi o standardów innych lepszych modeli jest automatycznie z niej usuwany i kąpany w docie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Zapraszam na warsztat i prosiłbym o usuniecie tej galerii (jeśli to możliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Gdzie dostałeś dota? 3 czy 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Trochę szkoda Konrad, ale każdemu się zdarza. Dobrze, że się nie poddajesz:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi