Is-7 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Witam. Dobrze ci idzie ta reanimacja. Tylko żebyś go za bardzo nie przybrudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Dzięki Z brudzeniem będę ostrożny, mam pewną koncepcję którą będę realizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Jest ładnie, a najbardziej podobają mi się drewniane elementy narzędzi. Jak je malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Drewno to po prostu jakiś piaskowy kolor Vallejo przejechany washem przy okazji washowania całości. Miałem te trzonki jeszcze dokończyć ale skoro się takie podobają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Wychodzi Ci to malowanko bardzo ładnie. Podglądam z ciekawością bo też mnie czeka Sherman tylko Firefly MKIc Hybrid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Bardzo Ładnie Piotr ,szczególnie wpadły mi w oko obicia przed przednimi włazami /jak robiłeś,jakie kolory?/ A "drzewiane" elementy popraw jeszcze ,przydał by się rysunek a la słoi bo teraz te trzonki takie prosto z GSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Obicia przed przednimi włazami to kolory Vallejo German Camo Black Brown nr 70822 i Beige numeru nie pamiętam. robione metodą łączoną znaczy pędzel + gąbka. Najpierw naniosłem drobne obicia gabką, a potem za pomocą pędzla zrobiłem większe. Efekt zadowalający. Ważne też wydaję mi się żeby obicia robić przed filtrami washami etc. Wtedy wtopią się w całość i nie będą się odcinały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Dzięki Piotr ,ten brązowo-czarny z vallejo już mam na liście zakupów na czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Ja też go używam - chyba najlepszy kolor do obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Zacieki. Mimo użycia kilku kolorów nie udało mi się osiągnąć efektu zróżnicowania. Muszę pokombinować dalej. Myślę że użycie jaśniejszych kolorów powinno przełamać trochę monotonie. Poza tym zacieki po lewej stronie będą poprawione żeby wyglądały tak jak po prawej. Do zrobienia jeszcze wieża. Również podwozie zostało trochę upiększone. Gąski jeszcze nie założone bo muszę je poskładać do kupy. Kto robił friule do shermana ten wie o czym mówię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 No zacieki zdecydowanie do poprawy. Na razie wygląda jakby stał opuszczony przez kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Kombinuję z nimi, bo chciałbym jakiś ciekawszy efekt uzyskać. Ale jakbym nie próbował wychodzi tak samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Ja bym je roztarł pędzlem nasączonym white spiritem (zacieki są z farb olejnych, tak?), zostawił do wyschnięcia i potem zrobił dodatkowe np. z białej i żółtej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Są z chemii AK czyli oleje. Jak wyschną do końca to poprzecieram je pędzlem delikatnie nasączonym whitespiritem to powinno je trochę przybladzić nie deformując ich za bardzo. Potem dodam inne kolory i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 chwilowo wyszedł bardzo ładny wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Też mi się wydaje, że jest za ładny żeby go tak pociaprać. Zacieki są trochę nachalne - zmniejsz ich intensywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Sory Piotr ale zle to wygląda /ta kolorowa zebra na bokach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Wiem :/ Na szczęście po washu dałem jeszcze jedną warstwę sido i mogę to wszystko zmyć. Nie mam ręki do zacieków. Na zdjęciach wygląda jeszcze gorzej bo zółte zacieki są o wiele bardziej żółte niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Nie zmywaj tylko rozetrzyj wilgotnym pędzlem ruchami w dół i powinno być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Dokładnie, musisz to jeszcze bardziej rozetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Jak chłopaki mówią, zbierze jeszcze. Nie chcę cię pouczać ani nic z tych rzeczy, ale tu masz przykładowe zdjęcie z biedronki z kolejnymi etapami. http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t=14460&p=177459&hilit=biedronka Na nich widać gdzie teraz jesteś, a gdzie powiedzmy powinieneś dążyć. Waciki do uszu i jazda z tymi olejami. Będzie dobrze. Edytowane 11 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Ogarnę to dzisiaj bo wstyd ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Teraz już chyba lepiej. Wnioski na do malowania M10 baza musi być na prawdę jasna, chyba czas rozstać się z sidoluxem, trzeba się wykosztować i kupić więcej chemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Dalej gdzie nie gdzie rzucają się w oczy te zacieki ale i tak już wygląda mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi