Bushi Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Sd.Kfz. 6/3 "Diana" w skali 1/76 to żywiczny model brytyjskiej firmy Milicast z Glasgow. Ze względu na różne trudności składałem go dość długo. W modelu wymieniłem kilka elementów na druciane, dodałem szperacz, kanistry z academy i pakunek z attacka. Malowanie: czarny podkład, ciemnoszary jako baza , następnie sido lakier do włosów i piaskowy który został następnie pozdzierany tak by pokazał się bazowy. Cieniowanie tuszem vallejo w kolorze sepia, który na piaskowym wygląda bardziej jak rdza, do tego obicia brązem van dycka. Kurzenie pigmentami w odcieniach piasku i beżu. Informacje na temat konstrukcji zaczerpnięte z wikipedii: "Sd.Kfz. 6/3 (7,62cm FK® auf 5t Zgkw) - niemiecki niszczyciel czołgów z okresu II wojny światowej, zbudowany w małej serii dla oddziałów Afrika Korps generała Erwina Rommla stacjonujących w północnej Afryce. Pojazd powstał przez zamontowanie na podwoziu ciągnika półgąsienicowego Sd.Kfz. 6 zdobycznej radzieckiej armaty polowej 76,2 mm F-22, zaadaptowanej do celów przeciwpancernych. W publikacjach powszechnie, lecz błędnie nazywany jest Diana". Mój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Kozik Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Super wygląda. Z czego zrobiłeś te skały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak dla mnie model bardzo ładny. Mocno i kontrastowo styrany, ale dzięki temu odróżnia się dobrze od tła i fajnie się na niego patrzy. Widzę, że już Ci przeszła faza na "Czerwoną Potęgę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Jedno słowo ŚWIETNY i ta podstawka też klimatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Bardzo ładna kompozycja. Podstawka super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Wow poważnie wyglądają te skały, modelik też niczego sobie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Czuć klimat Północnej Afryki, a jak jest klimat północnej Afryki, jest impreza Model przyjemny, a otoczenie jeszcze lepsze. W połączeniu z dobrze przygotowaną galerią, całość daje czadu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Świetna praca ! Doskonała kompozycja modelu+podstawki Czyżby Dianka kupiona na allegro ? jeśli tak to jest oryginał czy lanie garażowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Przez pierwszy moment myślałem, że pierwsze zdjęcie modelu (to z niebieskim tłem) to zdjęcie prawdziwej maszyny. Dobra robota. Jak już wcześniej napisano, pojazd fajnie odcina się od podstawki i co najważniejsze czuć klimat Afryki. Ostatnio też przymierzam się do malowania DAK i na pewno twój pojazd posłuży mi za jeden ze wzorów malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Omijałem temat bo za 72 nie przepadam ale przypadkiem wpadłem i jestem pozytywnie zaskoczony, wygląda bardzo dobrze dioramka też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Cześc. Dzięki za pozytywne opinie. Jeśli chodzi o pytania na temat modelu i podstawki to: Skałki są zrobione z tłucznia zajumanego z terenu pobliskiego orlika . Klejone na rakoll, mniejsze kamienie przyklejane na grunt do betonu "Tytan". Model to oryginał z Anglii, nie jest z alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam . Wykonanie na wysokim poziomie, zarówno podstawka jak i sam modelik bardzo sympatycznie styrany. Generalnie brawo, tym bardziej że jest to 1:72 (skala której ja sam nie czuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 No cóż zostaje mi powielić komentarz poprzedników, model bardzo fajny, podoba mi się, że taki styrany, widać,że w Afryce nie od wczoraj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi1 Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Lepiłeś wersje szybką czy jeszcze wytargałeś pełna wersje sprzed lat????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Bardzo ładny model. Super komponuje się z podstawką. Fajna rdza. Jak ją zrobiłeś (rdze)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Zibi model ma rok produkcji 1998. Nie wiem czy to starsza czy nowsza wersja, Milicast ma na sklepie faktycznie 2 dianki za £19.95 i £15.95. loskenstain rdza to tak na prawdę wash zrobiony z inków Vellejo dałem najpierw sepię i być może doszedł do tego marron brown (stały obok siebie w pudełku, mogłem coś pozamieniać bo kolor podobny:)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Elegancik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi