bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 No pewnie, ale najpierw musi skończyć ten. Za dużo srok za jeden ogon to niedobrze, he, he. Grzesiek no ładnie ci to wychodzi. Ja z blachami tak nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Tak jak mówi Krzysiek. Znowu mówiłem, że będę robił co innego a zrobiłem w ostateczności coś innego (jak coś mi nie wychodzi to zostawiam na chwilę i robie coś innego).Tak było z tym elementem, kilka prób i wyszło tak. Zdjęcie poglądowe: no i tak mi wyszła 1 sztuka. Zostało dokleić blachę 0,4x0,4 w kształcie ośmiokąta. Powiedzcie, czy to może być - jak będzie ok to dorobię 2 sztukę. Krzysiek na pewno umiał byś to zrobić lepiej ode mnie . Kilka prób z tym samym elementem i jakoś to idzie. Czekam na opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Moim zdaniem jest jak najbardziej ok. Wymień koniecznie te plastikowe belki oparcia ławki na ceowniki z blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Na początek się pochwalę - wykonany przez mojego tatę prezent dla mnie Taka oto zaginarka. I podjęcie jeszcze jednej próby w walce z tylnym zderzakiem : Niestety kilka warsztatów na raz nie odbiło się pozytywnie na wszystkich tych modelach, które to są tworzone przeze mnie (np pęknięcie wózka od shermana - muszę poprosić kogoś o odlanie z żywicy). Mam nadzieję, że w przyszłości nie popełnię tego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Niezły sprzęt Ci ojciec zmajstrował Grzesiek. Jak fabryczny albo i lepszy. Też jestem tego zdania,że za dużo rzeczy naraz próbujesz szarpać.Skup się na jednym warsztacie. Masz całe życie przed sobą modele Ci nie uciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Powiedz tacie że jest super. Zderzak też. Piotr - już mu to mówiłem. Może teraz nas posłucha. Grzesiek będziemy cię nękać aż skończysz ten warsztat. A wózek chyba da się posklejać - przecież to plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Oczywiście macie rację chłopaki. Przedni zderzak zmieniony i zacząłem prace z rusztem. Mam tylko problem, wycięty 1mm kawałek blachy strasznie łatwo się wygina, jak to wiercić? I z czego dorobić w nim szczeble (słyszałem już o profilach plastikowych i igłach lekarskich)? Postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Mam tylko problem, wycięty 1mm kawałek blachy strasznie łatwo się wygina, jak to wiercić? I z czego dorobić w nim szczeble (słyszałem już o profilach plastikowych i igłach lekarskich)? Ja osobiście robię odwrotnie. Najpierw wiercę (materiał jest sztywny), a dopiero potem wycinam. Szczeble zrobiłbym z profili plastikowych ze względu na łatwość sklejenia i wklejenia, ale to moje zdanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Igły, może szpilki. Wszystko zależy jaką grubość ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Tak to ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jak tak to zrób z blaszki. Mój w 72-ce wyszedł tak w 35 napewno wyjdzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 To teraz Wosiek Cię zawstydził. Nie masz wyjścia i musisz zrobić. Skoro on w 72 dał rade to ty w 35 tez powinieneś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Przedni zderzak zmieniony i zacząłem prace z rusztem. Mam tylko problem, wycięty 1mm kawałek blachy strasznie łatwo się wygina, jak to wiercić? Grzesiek co chcesz wiercić? obramowanie rusztu zrób z tej blaszki a pręty z igieł na kropelkę, bez wiercenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Grzesiek - tu przypominacz. Mam nadzieję,że wystarczająco cię zmotywowałem do powrotu do tego projektu. Czekam na aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Ide, ide... Taki pomysł na podstawkę. Co wy na to? Szwab gapiący się na uszkodzonego jeepa.Cegły na sucho więc się rozjechały. Wiem fotel ubabrany farbą - zmyję to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Bardzo fajny pomysł na małą winetkę. To działaj bo coś ostatnio leniu:bip:esz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 No to mam mały sukces - udało mi się namówić cię do roboty. Podstaweczka zapowiada się cacy. Działaj dalej. Dorób tylko jakiś bęben hamulcowy czy coś na tej osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Macie rację. Czy ten bęben ma wyglądać tak A i mam problem z otoczeniem. Chciałbym aby był to jakiś warsztat polowy. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Nie wiem na ile ten jest właściwy Zdjecie: http://www.1943mb.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Witaj Grzesiek. Fajnie że wróciłeś z tematem. Pomysł super. Ale jak zwykle muszę się przypiąć do szczegółów Skoro cegły są pod końcówką ośki niemożliwe było zdjęcie koła a tym bardziej jego założenie. Przesuń je do tyłu albo gdzieś pod nadwozie. Jak wybrnąłeś z kratownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Dzięki Krzysiek za fotkę.Ten co pokazałeś jest raczej właściwy. Dzięki za wytrwałość w temacie. Cegły się popchnie. Znacie jakieś kolory, którymi można by je ładnie pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Cześć, pomysł na podstawkę genialny Co do cegieł, ja na swoje dałem łosza z brązu i czerni olejnej, efekt jest lepszy niż po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Dzięki Michał za pomysł. Przetestuję.Co do kratownicy to jeszcze nic nie przybyło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Baza pod resztę pracy. Jak nie będzie zastrzeżeń to lecę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Przepraszam administracje za post pod postem. Iloma śrubami przykręca się tarcze hamulcowe? 4? Jak ładnie uciąć igłę lekarską? Tak, żeby nie spłaszczyć jej końca w ciętym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi