sianko Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam! W ramach wakacyjnego urlopu, udało mi się ukończyć tego oto Awiatika. Jest to żywiczny model firmy Choroszy Modelbud, no na pewno nieporównywalnie lepszy od czasami pojawiającego się na aukcjach zestawu Toko. Samolot jest w typowym kamuflażu dla Awiatików D.I, a ten modelik przedstawia maszynę serii 238.39 z Flik72J (lato 1918). Model najprawdopodobniej będzie częścią niewielkiej dioramki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Baaardzo fajny - a już płótno w deseń ''plastra miodu'' - miodne,miodne panie. Realnie odbarwiony/zabarwiony czy utytłany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 jak zrobiłeś to malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 jak zrobiłeś to malowanie? Malowanie to pewnie kalkomania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Mistrz nad mistrze!!!! To jest po prostu rzecz tak piękna, że trudno uwierzyć, że spod rąk człowieka wyszła. Twoje samoloty są klasą samą dla siebie. Nie myślałeś, żeby pokazać swój warsztat na łamach magazynu modelarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Świetna robota, piękny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Dziękuję wszystkim za miłe słowa jak zrobiłeś to malowanie? Malowanie to pewnie kalkomania Dokładnie' date=' i trochę niewielkiego retuszu Nie myślałeś, żeby pokazać swój warsztat na łamach magazynu modelarskiego? No cóż, mam bardzo chaotyczny warsztat , no i żadnym mistrzem nie jestem ale mimo wszystko dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Nie jestem specjalnym fanem tego typu maszyn, ale Twoja praca bardzo przypadła mi do gustu z uwagi na ciekawe malowanie i bardzo ładną wykończeniówkę. Ślady eksploatacji szczególnie zasługują na uwagę gdyż przez swoją subtelność dodają realizmu, a jednocześnie nie czynią z niego maszyny tuż przed oddaniem na przemiał. Gratuluję! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Oglądanie takich modeli jak ten to sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Kolejny piękny model w stadninie Sianko, gratuluję. Masz rękę do tych najmniejszych wśród małych Proszę, o ile to możliwe o zbliżenia na znakomity nos samolotu; łoże, silnik, śmigło, czy tę piękną chłodnicę. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Głównym powodem mojego zarejestrowania na tym forum, jest napisanie jak bardzo podobają mi się modele kolegi sianko. Są wyjątkowo piękne. Posiadają jakiś magiczny balans pomiędzy precyzją wykonania, detalem i ekspresją malowania. To efekt, jakiego nigdy wcześniej nie widziałem. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich samolocików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi