adamkijak Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Halo, halo Bedzie to najwiekszy model jaki do tej pory kleilem, jak konczylem z modelarstwem w wieku 17 lat to gunship byl moim ostatnim "marzeniem" i kiedy wrocilem do modeli po 10 latach caly czas mi chodzil po glowie. Szukalem modelu Italki w 1:48 skali juz od dluzszego czasu i nie moge jakos trafic, wiec jak dzisiaj na pokazie zobaczylem ten model to sie wiecej juz opierac nie moglem. Wykorzystam model C-130H i wlasnym sumptem dorobie wszystkie potrzebne zmiany. Planuje zbudowac wersje "U", chociaz wersja "H" tez mnie kusi. Obydwie sa w rownym stopniu skomplikowane do przebudowy. Warsztat zaczynam jutro, wiec jakby co to walic smialo ktora wersje mam budowac. Moze pomozecie mi sie zdecydowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam Wreszcie ktoś miał na tyle motywacji by zmierzyć się z tym niedoskonałym, acz na pewno ciekawym i dającym sporo możliwości modelem. Jeszcze nie miałem okazji oglądać ukończonego, porządnego "Spooky'ego" (na bazie Herculesa oczywiście) w 1:48 dlatego też stanowczo apeluję: Rób wersję U ! Powodzenia Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Yes yes yes zjawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Proszę wyprostować oparcia i zapiać pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Kibicuje ! Sam sklejam ten model tyle że w wersji J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaoka Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 jakieś postępy?? bo czekam z niecierpliwością;D można wiedzieć czy robisz model z całkowicie wyposażonym wnętrzem/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 jakieś postępy?? bo czekam z niecierpliwością;D można wiedzieć czy robisz model z całkowicie wyposażonym wnętrzem/? Wrzuce pare fotek jutro albo w piatek, jak na razie wycielem otwory pod 25mm i 40mm boforsa, dorobilem gniazdo mocowania gatlinga i boforsa. Niestety na wnetrze to mi motywacji zabraklo, wiec bedzie tylko skorupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam Wrzuce pare fotek z postepow, chociaz nie sa one tak duze jakbym chcial. Moze i to nawet lepiej, pospiech zazwyczaj jest moim najwiekszym wrogiem wiec teraz bardziej sie postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 No to witam z kolejnym updatem zasadniczo to duuuuzo szpachli i szlifowania, dorobilem gniazdo 105mm i dwa elementy do podwieszenia/dolaczenia sensorow. Jak to wszystko wyjdzie to sie okaze po podkladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaoka Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 jakieś postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 jakieś postępy?? Pozniej wstawie jakies foty, jak na razie to musialem poprawic gniazdo stopiatki, pierwsze wersja byla za mala, zaczelem teraz prace nad druga strona i wycielem "okno" dla obserwatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Pare fotek z postepow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Świetnie zapowiada się ten model.. wykonanie też francja elegancja.. Będę obserwował postępy z przyjemnością.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 To jest potwór, piękny, ale potwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Października 2011 Autor Share Napisano 2 Października 2011 Witam Tak jakos wychodzi ze aktualizuje ten watek raz na miesiac. Praca i stres skutecznie zabijaja chec modelowania. Niemniej jednak cos tam pchnelem do przodu. Zakupilem tez kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Witam z kolejnym raportem z postępu prac. Biorąc pod uwage wielkość modelu stwierdzilem że asz szkoda by bylo tak go zostawic i postanowilem ze zrobie otwarte klapy. Trochę pracy z tym bedzie, ale myśle ze warto. Prace nad podstawowymi przeróbkami różnic pomiedzy standardowym Herculesem, a Gunshipem już praktycznie zakończone. Jeżeli chodzi o skrzydła to oprócz otwartych klap spróbuje także wykonać osłony na wydechy. Montuje się je aby zmniejszyć sygnature samolotu w paśmie podczerwieni. Na różnorakich zdjęciach zauważylem ze samoloty te występują z nimi lub bez, więc merytorycznie powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Witam temat się ciągnie jak flaki z olejem, kolejne 3 miechy mineły, a ja nadal nie skończylem tego potwora. Niemniej jednak finisz już blisko. Pozostała sonda pod skrzydłem, pare anten i podklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Robi wrażenie. Bez wątpienia ozdobą modelu bedą wychylone klapy. Czekam na dalsze postępy . Trochę szkoda, że kolega nie zdecydował się na naszego Herka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Adam jak zwykle piękna robota. A i model robiący wrażenie . Ale widzę, że na biurku pomyka tygrysek-latarka, pewnie niezły pomocnik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Powoli zaczyna się u mnie ślinotok Nieważne, że trochę to trwało. Było warto poczekać. Teraz pora na malowanie! Działaj! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Obserwuję poczynania od samego początku i jestem pod wrażeniem. Nie mogę doczekać się malowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Wygląda to zarąbiście. Świetne są te przeróbki. Nie karz tak długo czekać na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Dzieki za opinie, jak tylko machne podkladem i zaczne malowac to wstawie foty. Tak swoja droga to niezdecydowalem jeszcze czy bede malowal jako mocno zuzytego (szary kolor ma tendencje do mocnego plowienia), czy moze swiezy prosto z lakierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Czujniki opromieniowania u nasady statecznika pionowego nie powinne być wypoziomowane? Szukałem w necie, ale nie znalazłem żadnych zdjęć, więc nie mówię ze 100% pewnością, niemniej jednak sądzę, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi